Şimdi Ara

5000 tl ye laptop alacaktım 7900 tl ye i7700k masaüstü topluyorum. ( yorumlarınızı rica ediyorum )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle iyi bayramlar herkese..Saygıdeğer Donanım Haber Forum kullanıcılarından fikir rica ediyorum..

Elimde 9 yıllık Hp Pavilion dv5 laptop var , külüstür oldu artık.. Değiştirmek istiyorum..Firefox gibi basit programlarda bile 6-7 tab açınca kasmaya başladı..Evin içinde laptopun yerini değiştiren , seyahate çıkan bir insan değilim , zaten ipad air 2 var , laptopu desktop gibi kullanıyorum.. Dedim niye desktop almayayım?

Aldığım desktopu en aşağı 6-7 sene kullanmayı planlıyorum..
    Yeni oyunları ( özellikle fps ) , lol gibi mmorpg oyunları oynamak istiyorum. VR , Video Editing , Game Streaming gibi düşüncelerim yok..

Kendime 5000 tl bir bütçe koymuştum ama bütçeyi %50 aştım.. neyse burası çok önemli değil..

Toplamayı düşündüğüm sistem :

1)İşlemci
    Intel Kaby Lake Core i7 7700K 4.2GHz

2)Ekran Kartı
    MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6GB GDDR5 192Bit

3)SSD
    Samsung 256GB 850 PRO MZ-7KE256BW SSD

4)HDD
    Seagate Barracuda 1TB

5)RAM
    Corsair Vengeance LPX 16GB(2x8GB) 3000MHz

6)PSU
    Corsaır Cx650M 650W 80 Plus Bronze

7)Kasa
    NZXT S340 Elite Kırmızı ATX Kasa ( 400 )
    http://www.hepsiburada.com/nzxt-s340-elite-siyah-atx-kasa-pm-HB0000029PRO

8)Anakart
    Düzeltme : Anakart MSI Z270 Tomahawk Olarak değiştirildi ( B350'nin intel uyumsuz olması )

9)İşlemci Soğutucusu
    Noctua DH-15 düşünüyorum

11)Monitör

Asus VG248QE 24” 1ms (DVI+HDMI+Display) Full HD LED Oyuncu Monitör ( 1323 TL )http://www.hepsiburada.com/asus-vg248qe-24-1ms-dvi-hdmi-display-full-hd-led-oyuncu-monitor-p-BD303205

İşlemci , Ram , Ekran Kartı , PSU , SSD , HDD bileşenleri pek değiştirmeyi düşünmüyorum.. Yabancı siteler taranarak , userbenchmark gibi sitelerden de yardım alarak f/p olarak iyi bileşenleri topladığımı düşünüyorum.. O fiyata AMD Ryzen 7 alırım diyenler filan hiç yorum yapmasın lütfen.. inten i7 7700k toplamayı düşünüyorum..

Siz değerli DH Forum Kullanıcılarından ise , Özellikle işlemci Soğutucusu , Kasa , Anakart Ve Monitör için yorum/öneri istiyorum..

1 ) İşlemci soğutucusu için Hava/Sıvı konusunda biraz kararsızlık var.. Daha çok hava soğutmadan yanayım.. Günde 10 saatten fazla açık kalacağı nadir olacak bu pc nin.. Hava soğutmalarda ise Noctua DH-15 Alemin Kralı gibi birşey.. Sizin fikriniz nedir?

2 ) Kasayı bir teknoloji sitesinin temmuz desktop seçiminin kasasından beğendim..Reklam olmasın site ismi yazmayalım.. Sizce nasıl? Başka önerisi olan?

3 ) Anakart için MSI Tomahawk düşünüyorum , bu sistemdeki parçalarla uyumsuzluk olma durumu olabilir mi? Bu sistem için başka anakart önerisi olan varmı?

4 ) Gelelim monitöre.... Seçmesi en zor bu olacak herhalde.. Sizde 144 hz ve 1 ms konusunda diretmelimiyim? Elimde Philips 190s var 75hz 5 ms ( 21'' , 9 yıllık monitör ) , Böyle bir ekran kartının hakkını vererek kullanabilmek , iyi FPS alabilmek için 144 hz den aşağısı kesmez diyenler var.. Siz ne dersiniz?

Şimdiden teşekkürler..

NOT : Hiç bunlala uğraşmayım lenovo legion al diyenler beğene çöq :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damdakikemancikedi -- 4 Eylül 2017; 23:1:57 >

• 8000 lira verip gtx 1060 bilemedim, ryzen 7 alırdım o paraya
  • 7900 tlye sistem toplasam GTX 1080 kesinlikle koyardım eğer değitirmeyi düşünmüyorsan fazlasıyla büyük bir hata yapıyorsun. 5000 TLye sistem topladım monitör dahil ve gtx 1060 6 gb kullanıyorum.
  • B350 çipsetli anakartlar AM4 soketli yani Ryzen işlemcilerle uyumludur Intel toplamakta kararlıysanız anakartınızı değiştirmeniz gerekiyor. Yine diğer arkadaşların da söylemiş olduğu gibi bu kadar para harcayıp GTX 1060 almak hiç mantıklı değil.
  • Piyasayı bilmeyen pc toplamaya kalkışmasın pata küt ya. Hala intel 7700k koyuyorlar...
  • 4 cekirdekli bir cpu ya bu zamanda o kadar para verilmez.

Psu yu degistirin derim

Anakart am4 soketli, buna dikkat

Noctua sogutmada en tepelere oynar ama 12s bile yeter bence. Zalman optima ya da bakin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayca_22

Piyasayı bilmeyen pc toplamaya kalkışmasın pata küt ya. Hala intel 7700k koyuyorlar...

Ryzen 5 1600 Wraith Spire Toplayacaktım vazgeçtim..

Piyasayı bilmediğimiz için toplamadan önce buraya mesaj yazıyoruz değilmi? TANIMADIĞIMIZ insanlardan yorum istiyoruz PİYASAyı bildiklerini düşünerek..

Siz ise yapıcı yorum yapmak yerine ego tatmini yapmışsınız..

İntel 7700k alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turk66

4 cekirdekli bir cpu ya bu zamanda o kadar para verilmez.

Psu yu degistirin derim

Anakart am4 soketli, buna dikkat

Noctua sogutmada en tepelere oynar ama 12s bile yeter bence. Zalman optima ya da bakin derim.

Hocam PSU Toms Hardware'de f/p olarak 3. veya 4. olması lazım üsttekilerin fiyatlar bunun iki katıydı.. Niye değiştirin dediniz?

Anakart olarak ne öneriliyor?
  • 7700K almayın.
  • GTX 1060 la 1080 arasında 1000 tl den fazla fark var Hocalarım.. 1060 ın bana yeteceği görüşündeyim.. Sonuçta mining , streaming vs yapmayacağım..

Daha çok kasa , anakart , monitör ve işlemci soğutucu için yorum yaparsanız sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johan Elmander

7700K almayın.

Johan Hocam selamlar.. Sizinle özelden baya bi konuşmuştuk.. Görüşlerine saygı duyarım.. Ama İntel daha ağır basmaya başladı..

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-AMD-Ryzen-7-1700/3647vs3917
  • Ben de sizi nereden hatırlıyorum diyordum.

Eğer intel bir sistem kuracaksanız tavsiyem 8. Nesli (8700K) beklemeniz.

Bu arada o sitelerde işlemciler stok hızda test ediliyor. Rahatlıkla stok soğutucu ile bile 1700ü 3.9a çekersiniz.
  • İlla intel olacaksa az bekleyip 8700k alınmalı. Ayrıca ben 4472 liraya hatta birkaç parçayı malesef sonradan daha ucuza buldum gtx 1060 3 GB ve birebir aynı monitör ile kurdum. Ramlar da 3200 mhz 2x8 gb. Bu paraya bu sisteme bakınca sanırım benden tek artısı 7700k. Yani kısacası bu sisteme bu para çok çok fazla.
  • Para sizin sokakta bulmuşsanız çöpe atmak size kalmış

4/8 işlemci 1600 demişsiniz o da 6/12 ve 7700knın dengi değil ama eksik kalır yanı yok.

Aynı fiyata 1700le karşılaştıralım;

-Yeni mimari (intel 5 senedir ısıtılıp sürülen mimari)

-Daha hızlı bellek desteği (i7 7700k maks 2400mhz)

-2020ye kadar soket desteği (intel her sene soket değişiyor)

-Çoklu işlem desteği ve gerçek 8 çekirdek (intel 4/8)

-300-400 liralık anakartla overclock yapabilme potansiyali

-Daha hızlı photoshop, render vb.

-65 tdp (intel 91 tdp)

İntel'in +ları

-Dahili gpu ()

-bir kaç optimizasyon özürlüsü oyunda 5 fps fazla vermesi

Bu kadar + varken bir kaç siteden benchmark duyup da realiteyi bilmeden konuşmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayca_22 -- 4 Eylül 2017; 13:32:30 >

• 8k ya bilgisayar alacaksın ama gtx 1060 koymuşsun. en az gtx 1070 alman lazım o sisteme. bir de 8. nesil işlemcileri bekle. 6 çekirdek olarak gelecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

İlla intel olacaksa az bekleyip 8700k alınmalı. Ayrıca ben 4472 liraya hatta birkaç parçayı malesef sonradan daha ucuza buldum gtx 1060 3 GB ve birebir aynı monitör ile kurdum. Ramlar da 3200 mhz 2x8 gb. Bu paraya bu sisteme bakınca sanırım benden tek artısı 7700k. Yani kısacası bu sisteme bu para çok çok fazla.

Hocam bu sistemin 1600 TL si Nzxt kasa ( 400 tl ) , Corsair 80+ plus PSU ( 400 küsür ) , Noctua DH-15 işlemci soğutucu ( 400 ) ve Retail Windows 10 premium lisansı..

Kasa , psu ve işlemci soğutucusu olarak maliyeti düşürmek için önerilere açığım. Açıkçası 800 küsür tl sadece kasa ve psu ya vermek ne kadar mantıklı bende bilemedim.. Dahili PSU'lu güzel kasa önerisi olan varsa açığım..

Kendi sisteminizin donanımlarını özelden veya burdan yazarmısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damdakikemancikedi -- 4 Eylül 2017; 14:24:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ayca_22

Para sizin sokakta bulmuşsanız çöpe atmak size kalmış

4/8 işlemci 1600 demişsiniz o da 6/12 ve 7700knın dengi değil ama eksik kalır yanı yok.

Aynı fiyata 1700le karşılaştıralım;

-Yeni mimari (intel 5 senedir ısıtılıp sürülen mimari)

-Daha hızlı bellek desteği (i7 7700k maks 2400mhz)

-2020ye kadar soket desteği (intel her sene soket değişiyor)

-Çoklu işlem desteği ve gerçek 8 çekirdek (intel 4/8)

-300-400 liralık anakartla overclock yapabilme potansiyali

-Daha hızlı photoshop, render vb.

-65 tdp (intel 91 tdp)

İntel'in +ları

-Dahili gpu ()

-bir kaç optimizasyon özürlüsü oyunda 5 fps fazla vermesi

Bu kadar + varken bir kaç siteden benchmark duyup da realiteyi bilmeden konuşmayınız.

Bu mesajınız ilk mesajınıza göre daha yapıcı eleştiriler içeriyor hocam.. Özellikle i7 7700k nın Ram desteğinin max 2400 mhz olduğunu bilmiyordum.. öğrendiğim iyi oldu sağolun.. 3000 mhz ram anlamsız o zaman bu işlemciye..

Ama yeni mimari/eski mimari muhabbetinde objektif olarak farkı nedir? birinin "yeni" diğerinin "ısıtılıp ısıtılıp sürülmesi" dışında?

Soket desteğinden benim ne gibi faydam olacak? 2020 ye kadar yenilemeyi zaten düşünmem 7-8k lık bir sistemi

tdp nedir tam olarak

• 8000 tl bütceye gtx1080ti koyarız yab bune i7 7700k çöp artık bütün dünya çoklu çekirdege geçti

5000 tl ye laptop alacaktım 7900 tl ye i7700k masaüstü topluyorum. ( yorumlarınızı rica ediyorum )
  • Uzun ömürlü oyunlarda ileride iyi performans verecek mevcut en iyi işlemci i7 7700k dır.Her zaman amd ileride geçer yazanlar olmuştur hiçbir zaman gerçekleşmemiştir.Yine gerçekleşmeyecektir.
  • Islemciyi 7700k almakta kararli misiniz? Ona gore anakart secin.

Psu fsp 650w oneririm.

Kasayi bosa elite modeline vermeyin. Duz s340 alirsaniz yaklasik 100tl kalir onu da psu ya verin, tier 1 listesinden kaliteli gold bir psu secin derim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.