< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
50cc SCOOTER FİKİRLEŞME PLATFORMU (19. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
merhabalar, Kübanın vn 50 pro modelini almayı düşünüyorum, 80 ccye cevirilmiş olarak 22bin tlye satılıyor tüm masraflar satıcıya ait sıfır km 2023 model. almayı önerir misiniz? Kronik sorunu var mıdır ne gibi sorunları çıkar? İlk defa motor alacagım, bilgi sahibi arkadaslar yorum yaparsa sevinirm.
Edit: Arada 13+13 km işe gidip gelmek için kullanacagım. ekstra sağa sola gitmeye kullancam, ana caddelere hız yapılacak yerlerde kullanmayacagım. Okuduklarıma göre devirli kullanmak krank a zarar veriyormus . İzmirde bucadan gaziemire gidecegım bilen bilir sabah ve akşamları kullancam hız yapacak bir durumum olmayacak. akşamları trafik göreceğim. Gerekli ekipmanlarımı alacagım kask olsun reflektörlü yelek vs.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtheaven -- 25 Şubat 2023; 18:56:17 > -
Hocam ben 2 yıldır kuba bluberry kullanıyorum. Kronik gösterge arizasi, kayış koparma var kuba da bir de lastikler ıslak zeminde çok kalitesiz...
Bakımlarını yaptir, 1.000 km den sonra kayış ve buji yi değiştir, inş. Sorunsuz binersin. Ben yerinde olsam lastiklerini de değiştiririm.
Alacagin Fiyat da bence çok mantıklı, kuba ağustos dan beri zam yapmıyor fiyatlarına...
Kazasız belasız sürersin inş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
50lik motoru 80e cevirmek motora zarar verir mi? Fabrika kendisi veriyormuş o kiti . Vn 50 pro alicam gibi bluebird bitmiş
Niye zarar versin ?
Zarar veren en büyük faktör motorun 80cc olması nedeniyle 60-70 km hızlarda çok yüksek devirlerde çalışması, bu nedenle uzun yolda dip gaz kullanmamalısın, 50-55 km hızla git, ihtiyacın olduğunda (sollama yada sapaklarda hızlanman gerektiğinde) 70-75 km lere çık tabi ama uzun süre o hızlarda gitme yeter.
şöyle düşün araba ile yolda 2. vitesle gidiyorsun arabanın devri 8.000'de böyle yarım saat gitsen ne olur? araba motoru zorlar zarar verirsin, araç su soğutmalı ama hava soğutmalı olsa hararet yapar, motor yağı ve diğer parçaları hızlı yıpranır, bir de yolda motor bağıra bağıra gidersin...
80cc lik motor da bunu mecburen hep yapıyorsun, yani 60 km ile giderken motor 8-9.000 devirde çalışıyor :) bu nedenle 1.000 km de bakımını yaptır mutlaka, sıfır aldığın motorun 500-1.000 km de ama 1.500 ü geçmeden mutlaka kayış ve buji değişimini yap, bütçen varsa lastiklerini aldığında yada ilk fırsatta değiştir.
-
Hocam uzun uzun yazmışsınız sağolun. Teknik olarak 50den 80e çıkarmayı tam bilmiyordum o yüzden sordum.
Vn 50 pro aldim 19900e 9 taksit olarak. Fors avmden aldim diğer bayiler pahaliya satiyor.
Şimdi sırada kask,kilit,reflektorlu yelek, motor brandasi. Daha sonrasında tekerleği değiştirebilirim.
Kask ve zincir için öneri verir misiniz hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtheaven -- 27 Şubat 2023; 22:36:30 >
ne demek... ben istanbuldayım o nedenle ben bilmiyorum o bayileri, hayırlı olsun, kazasız kullanırsın inş. yalnız ıslak zeminlerde aman dikkat et, jilet gibi kayabiliyor...
Kask LS2 yeterli olur, daha kaliteli birşey almana gerek yok, kalitesiz de alırsan Allah göstermesin bu hızlarda işini görür ihtiyaç olunca LS2
Zincir olarak istersen kalın zincir alıp asma kilitle bir yapı kurabilirsin, benim motor kapalı garajda duruyor o nedenle ben sadece gittiğim yerlerde kullanmak için yanımda standart bir kilit taşıyorum.
-
Rsv 618 Güneş Vizörlü Açık Kask (Mat Siyah) 849,99 TL yerine 807,49 TL www.n11.com
Rsv 618 Güneş Vizörlü Açık Kask (Mat Siyah) Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/rsv-618-gunes-vizorlu-acik-kask-mat-siyah-18584909?magaza=eramotors
Sizce bu kask alınır mi? Ls2 ye göre nasıldır 1250 bandında alınabilir ls2 kask.
Kilit için de korkum kapının önüne koyucam çalacak olan her türlü çalar, o yüzden normal bir kilit almayı düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam LS2 gerçekten çok iyi muhafaza edebilirsen ondan al .
trendyol.com
LS2 Rapıd Stark Beyaz-kırmızı-mavi Kask Fiyatı, Yorumları - TRENDYOLhttps://www.trendyol.com/ls2/rapid-stark-beyaz-kirmizi-mavi-kask-p-260619796?v=m -
merhaba, bütün konuyu okudum neredeyse diyebilirim. Bende yakın mesafelerde max. 10 km içerisinde kullanmak için 50 cc motosiklet almayı düşünüyorum.
açıkçası 25-26 binden fazla vermeyi de istemiyorum.
Mondial Wing - Mondial Turismo - Kuba Blubird - RKS Azure 50 arasında karar veremedim.
Mondial satıcısı 2.000 tl farka fabrika çıkışı 80cc yapıldığını söyledi iki motorunda.
Bu yazdıklarımdan hangisiyle daha rahat edebilirim. Arkamda çocukla birlikte kullanacağım zamanlarda olacak.
-
3 tane sıfır 50 cc mondial aldım kullandım, 3’üde hep hatalı çıktı parça değişti ama arızalardan dolayı sanayiden çıkamayınca sattım. Arkadaşımı o kadar uyardım ama yinede mondial aldı , motor arızası ışığı yandı 348 km’de henüz söndüremediler, çekiştende düştü motor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efefor -- 28 Şubat 2023; 18:3:15 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bluebird ve vn 50 proda kampanya var hocam tüm kuba yetkili mağazalarında var stok problemi olabilir 20bin tl.
RKS Azure satın aldım. Cumartesi teslim edilecek. Umarm sorunsuz kullanırım :)
-
Bluebird yok diyorlar bayiler,
ayrıca mart ayında zam gelicek diye birşeyler geveledi ağzında bayi.
fiyatlar ağustos fiyatları bence gayet cazip, fabrika nasıl o zamandan beri zam yapmadı onu da mantıken anlamış değilim, işçilerinin maaşları bile %50 den fazla arttı....
Çok ilginç bir satış politikası ile kuba ve rks de fiyatlar artmadan satıyorlar... bakalım nisan da sezon açılınca ne olacak...
Sen çok iyi fiyata aldın, 2 ay sonra ne dediğimi anlarsın...
-
hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsın inş.
kaça aldın, sana ek harcamalarla neye mal oldu bunları da paylaş ki forum da birbirimize faydamız olsun :)
-
merhabalar altai f1 max pro 50 cc aldım yaklaşık 1 ay önce şu an 300 kilometrelerde 36750 tl aldım sorusu olan var ise sorabilir diğer50 cc ler gibi çok basit durmuyor.
-
Başlığı bir anlığına 50cc scooter "fakirleşme" platformu olarak okuyan var mı?
-
-
Tekrar merhaba.
22500 TL motosiklet + 1800 TL 80 cc kiti için verdim + 900 TL plaka ve ruhsat masrafı. Toplam 25.200 TL'ye mal oldu.
-
Arkadaşlar, RKS Bitter düşünen olursa elimde ENJEKSİYONLU Fabrikadan 80cc olarak çıkan özel üretimlerden bir tane var, "Bitter pro" diye satılmıştı bir dönem...
650 km'de Beyaz renk, 35 lt çantalı,
İstanbul Ümraniye'de görebilirsiniz. Detay için özel den mesaj atın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X