Beyler 50K ya bu sistemi topladım nasıl olmuş? Yorumlarınızı bekliyorum her türlü tavsiyenize açığım. Yarın sipariş vereceğim. İşlemci : AMD Ryzen 5 7500F MPK 5.0GHz 32MB 6 Çekirdek AM5 İşlemci Anakart :ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI mATX Anakart Ekran Kartı: ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı Ram: KLEVV Cras V RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz CL32 INTEL XMP 3.0 SSD: Kingston NV3 1TB NVMe PCIe 4.0 Okuma 6000MB – Yazma 4000MB M.2 SSD (SNV3S/1000G) KASA: ASUS A21 Plus ARGB Temperli Cam USB 3.2 mATX Mesh Siyah Mid Tower Gaming Kasa İşlemci Soğutucu : Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu Güç Kaynağı : ASUS TUF GAMING 750B 750W 80+ Bronze 135mm Fanlı Güç Kaynağı |
50K Hazır sistem nasıl olmuş? w/l?

-
-
50k lık sisteme 1500 liralık hava sogutma takarsan hakaret olur,yazık olur ,ayıp olur.
Ustune bu sıstemi akvaryum kasaya toplamasazsan küfür olur ,kahır olur ,yazık olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lithran -- 4 Mart 2025; 21:14:15 > -
Reis önerin nedir? teşekkürler. Bu işlemciye bu soğutucu yeterlidir diye düşündüm.
-
Full asus oldugu icin 50 olmus burasi normalde 43 civari tutar.
7900xt gelir bu butceye,tek yerden sinerjide geliyo bi diger turlu sagdan soldan toplanir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam cidden yazık edersin .3 fan msi mag felan olabilir.Sisteme yazık .Kasa ıcınde cın... nesı gıbı hava sogutma cok basıt olur.Sonra kendı hosuna gıtmez sıvıya gecersın arada hava sogutma parasını cope atarsın.
-
hocam bu sisteme önerdiğiniz soğutucunun linkini atarmısınız.
-
Bütçem tam sınırda 50k. 7900xt ve 7800 arasında çok fark varmıdır? ben yeterlidir diye düşündüm.
Dediğiniz gibi sinerjidende hazır kasalar üzerinde oynama yaptım alternatif markaların kalitesi içime sinmedi.
Varsa önerdiğiniz hazır sistem bakabilirim.
-
Hazir istiyorsan veya tek yerden toplamak sinerji haric yok ,
7800xt senin bilecegin is yeterli ise
Gaminggende xpg,fsp psular bitmis heralde asusa kalinca da pahali olmus yapcak bisey yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 5 Mart 2025; 12:48:50 >
Teşekkürler yorumların için.
-
tek tek toplayarak belki biraz daha enerji sarfiyatın olacak ama daha oturaklı bir sistem olabilir. Hocalarımın da bahsettiği üzere soğutma ve kasa tarafında yükseltmeye gidebilirsin.
Burada ayrı bir konu açıp kalabalık yapmamak adına ufak bir sorumu hocalarıma sormak isterim. Sistemdeki asus b650M-K anakartı 9600x işlemciyle çalışması nasıl olur. VRM ler yeterli olur mu fikirlerinizi alabilirim.
ayrıca sistem toplayacak arkadaşa şimdiden hayırlı olsun.
-
Açıkcası benim de aklımda oyun bilgisayarı toplamak var. İş laptopu çok kasıyor ve ara sıra canım çektiğinde oyunlara giriyorum ve hiç keyif vermiyor.
Genelde Hell Let Loose oynuyorum fakat Escape From Tarkov veya Arena Breakout'u da oynamayı düşünüyorum. Şu an için KCD2 oynuyorum ama pc yi alana kadar bunu bitiririm.
Bilmiyorum ya bi heves geldi. Bu arada bugün baktığım donanımlara çok benzer olmuş liste. Fakat soğutucu da önemli bulmak lazım. Benim de kafamda oluşturduğum rakamlar 50-55 arası falan.
Fakat ben işlemciyi AMD Ryzen 7 7800X3D olarak düşünmüştüm.
@yuruyendev Bu arada soğutucu olarak şunu düşünebilirsin: DeepCool LT520 RGB 240 mm Intel(1700p/1851p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HA1990 -- 5 Mart 2025; 17:10:1 > -
Oynadığımız oyunlar hariç tamamen aynı kafadayız. Şu anda sistemde tek kafamı kurcalayan şey soğutucu. Bu işlemci için yazdığım hava soğutucu gayet yeterli oluyor diye birçok yorum okudum. Sıvı soğutucudan korkmamın sebebi sızdırma yapabiliyormuş sanırım.
Önerdiğiniz sıvı soğutucuya bakıcam teşekkür ederim.
Sıvı soğutucu seçerken marka çok önemli midir hocam sizce?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuruyendev -- 5 Mart 2025; 17:54:37 > -
O phantom spirit zaten 240mm sivi sogutma ayarinda.
Phantom spirit fazla bile o islemciye ama fiyati uygun gayet de alinir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 5 Mart 2025; 18:13:7 >
7500f seçmişsin sıvı soğutma önermişler ne alaka ? 800 liralık 4 borulu hava soğutma yeterde artar hava sürkülasyonu boktan olan akvaryum kasalar ne alaka ?
her söylenilene kulak asmayacaksın.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C3M86HCB?m=A2RZ2SFDZRDR2&tag=epey-21&th=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C2JMTX2J?m=A2OJOASH8OZU8I&tag=epey-21&th=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1
50 bine en makul sistem bu olur
yada 9070xt fiyatlarını bekle
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X