Şimdi Ara

50k ikinci sene mimarlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Ikinci senesinde bir arkadasim 50k ya girdi. 3. Yilda emin degil, mimarlik veya muhendislik dusunuyorur. Mimarligi pek bilmiyorum. Is durumlari okullarin egitim kaliteleri nasildir bilen arkadaslar bir el atsa cok guzel olur.

• Merhaba benim de lisenin başından beri mimarlık hedefim vardı. Bilidiğim kadarıyla yardımcı olayım. Mimarlıkta işsizlik son raddede. Gördüğüm kadarıyla itü mezunu olmanın bile artık önemi yok. Tabi türkiyedeki çoğu meslek grubu için kesin iş imkanı yok. Türkiye'de umut olmasa da yurt dışı imkanları fazla. Zor bir bölüm, proje dersleri oluyor. Gerçekten sevmiyorsa gitmesini önermem.
  • Mimarlıkta iş sıkıntısı var evet ama her bölümde olduğu gibi kendini geliştirmeye bağlı mezun olduktan sonraki durumu. 50k da girebileceği eğitimi iyi okullar da vardır. Ancak mimarlığı gerçekten isteyip istemediğini iyi düşünsün derim. (Ben de mimarlık öğrencisiydim bu yıl ikinci sınıfta bıraktım. Benim gibi birçok insan oldu sadece kendime bakarak söylemiyorum. Bu yüzden iyi düşünsün diyorum.) Bölüm gerçekten güzel ama ders yükü oldukça fazla özellikle de proje derslerinde. Bir de tasarıma vs. ilgisi varsa daha rahat edecektir. Çok isteyerek gelenler ve bu alanda ilgisi olanlar gayet memnun şekilde devam ediyor okula. Aklıma ilk anda gelenler bunlar başka bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım :)
  • gargoylelf kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bitirdiniz mi ?cizim ve tasarimi seven bir arkadas. Ama ne kadar caliskan onu bilemiyorum. Okumasi gercekten zormus.unide kalma sansi sizce nasil?
  • seasonofchange S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben istanbula yakın bir yere gitsin gidiyorsa dedim bir de aklinda kayseri var. Siz sonra ne yaptiniz?
  • Merve_g16 kullanıcısına yanıt
    Hayır ben de bu sene yksye girdim. bölümü fazlaca araştırdım. Tek istediğim bölüm buydu fakat fikrim aniden değişti. Tabiki de arkadaşın idealistse ve işsizlik sürecine de katlanmayı göze alıyorsa bu bölümü okumalı. Mimarlık sanat işi. Ülke şartlarında temel ihtiyaçlarımızı gideren mesleklerdeki işsizliğe bakıldığında sanatçı olmak ne kadar mantıklı bunu sorgulamaya başlıyorsun. Duygusal hareket edip sonradan mutsuz olmasın. Mesleğin peşinden koşacak sabah akşam çalışmayı göze alacaksa özellikle de yurt dışı imkanı varsa seçebilir bence.
    Dogrudur hocam. Simdi ne dusunuyorsunuz belki arkadasima da onerebilirm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kimya, metalurji, biyomedikal bölümlerini araştırıyorum. Eğer düşünürse telekomünikasyon mühendisliği de yükselen bölümler arasında
    Tesekkurler ben de bir bakayim
  • Mimarlik istiyorsa onu okusun en azindan mutlu olur
    istanbula yakın olmak avantaj olabilir belki ama okullara çok hakim değilim yorum yapmam doğru olmaz. Mümkün olduğunca okuyanları ve mezunlarıyla iletişim kurun bence en iyi bilgiyi onlardan alırsınız.
    Ben tm den hazırlandım psikoloji için sıralamam da bana göre iyi geldi 12 binde tercih yapacağım yeniden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.