Kalitesiz üniversitelerde bilgisayar,yazılım müh. tercih etmeyip Yıldız Teknik ve Hacettepe üniversitesinde istatistik bölümü tercih eden arkadaşları kutluyorum çok mantıklı bir hamlede bulundular. Bu senenin kazananları sizsiniz. |
60K VE ÜSTÜ SIRALAMALARDAN YTÜ HACETTEPE İSTATİSTİK TERCİH EDEN ŞANSLILAR
-
-
İnsallah hocam patlamayız sonrasında jfjennde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
veri bilimini araştırmış ve bu bölümü tercih etmiş programlamaya ilgisi olan birinin patlayacağını düşünmüyorum. :)
-
Bölüm araştırırken çok dertlendim, tercih yaparken de aynı şekilde. Çoğu zaman ulan keşke daha az çalışıp 90k falan yapsaydım dedim. Gözüm kapalı ytü-stat yazardım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yazdınmi o sıradan la
hangi sıradan
43k yapmadın mı ?
ha evt ama ytü stat yazmadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achilles102030 -- 8 Ağustos 2022; 21:36:29 >
43k yazdıysa adam çok yükselir dedim bir an
yok kanka da 60k dan falan bir sürü yazcam diyen adam gördüm ne kadar doğru bilmşyorum da. Benim de arkadaşım 95k dan yazdı o civarlar kapatır bence.
60k dan bende çok gordum hayırlısı artık
yazdim bende gelme ihtimali var
%80
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-288855146 -- 8 Ağustos 2022; 21:53:20 >
o sıralamalardan yazılacak en iyi yer gerçekten istatistik. iyi yatırım gibi duruyor şimdilik
hocam ytü mat müh hakkında ne düşünüyorsunuz?
bence efsane bir bölüm. sıralamasının neden böyle olduğuna anlam veremiyorum. okulun bilgisayar bilimleri kulübü olan skylab'in yarısını matematik mühendisleri oluşturuyor. yazılımcı da olabiliyorsun business analyst de olabiliyorsun dataya da yönelebiliyorsun mis gibi. ytü bilgisayar yazdım ama itü mat müh mü yazsaydım diyorum ara ara hiç kullanmayacağım donanım derslerinin sınavlarına çalışırken. bizim kadar yazılım dersi alıyorlar ve bizdeki donanım derslerinin yerine onlar daha işe yarayacak analitik dersler alıyorlar daha iyi bir yazılım mühendisi olurlar gibi bile geliyor bana. ytü mat mühün hakettiği sıralama 20kdan düşük değil bence şu an. itü mat müh de ytü bilgisayar sıralamasında olmalı.
-
93k dan yazdık gelir inşallah
-
geçen aylarda dataya yönelmeye karar verdiğimde aynısını dediğim oldu 10k değil de 40k falan gelseydi de odtü istatistik eçip üstüne python r sql ml çekip cillop gibi bir odtü mezunu data scientist olsaydım diye. sonradan dedim datanın ağır istatistiği yapay zekanın ağır matematiği sıkarsa başka olanaklarım da olsun diye iyi oldu bilgisayar seçmiş olmam. Ama 40k gelse odtü istatistik mı yazardım yoksa ytü mat müh esogü ceng falan mı seçerdim emin değilim. muhtemelen tercih döneminde data'yı iyice bir araştırıp birkaç proje yapıp ilgimi çekiyor mu yoksa sıkıyor mu diye bakardım ona göre seçerdim odtü istatistiği. 90k 100k falan gelirse asla merdiven altı vakıf ünilerinde bilgisayar/yazılım seçmezdim ytü istatistik seçerdim şüphesiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnowyOwl -- 9 Ağustos 2022; 0:16:3 > -
40k dolaylarında yaptım ilk tercihim odtü-stat oldu benim. Ama tutmasının imkanı yok
Evet imkan yok maalesef. Altına neler yazdınız?
-
eem falan patlattım hocam. araya birazcık chee sıkıştırdım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- l"hospital yasak mı
- türk telekom mühendis maaşları
- kpss 2024 forum
- 3d tyt matematik zor mu
- özcan aykın tyt fizik pdf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X