Şimdi Ara

dershanesiz ilk 5k?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dershane şartmış gibi bir algı olduğundan insan yine de düşünüyor olmazsa olmaz mı cidden diye dershaneye temele gitmeden derece yapmışlar aydınlatın bizi fazladan ne yapmak gerekir vs

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yahu 2019 yılındayız 2000 yılında değiliz. Eski zamanlarda (çok değil yani) doğal olarak dershanesiz olmaz mottosu vardı çünkü o zamanlar internette ders sıfırdı resmen. Ona rağmen dershaneye gitmeyip iyi yerler kazanan, iyi sıralamalar yapan varmış. Adamlar kitap üzerinden ders çalışıyormuş, o zamanlar ders videoları yoktu.
    Şimdi elinizde onlarca imkan varken bence iyi bir sıralamama yapmamak için hiçbir neden yok. Elimizdeki imkanların kıymetini bilelim. Çok değil 2 sene önce bile internette ders bu kadar gelişmemişti. Her geçen yıl internette içerik artıyor, kalite artıyor. Köhne düşüncelerden vazgeçelim, biraz çağdaş olalım. Dershane mershane kalmadı artık. Dershaneler büyük darbe yedi internet videoları yüzünden. Dershaneye gidenler kendine hakim olamayan öğrenciler ve piyasadan haberi olmayan öğrencilerdir.

Özetle iyi sıralamalar yapılabilir. Her şey kişinin kendisinde bitiyor. Evde çalışmamının da bazı riskleri var ama bu riskleri bilip bilinçli hareket ederseniz önünüzde hiçbir engel yok.
    3-5k arası sıralama bekliyorum hayatımda hiç dersaneye gitmedim.
    5k yapmak istiyorsan gitme zaman kaybı olur.
    dersaneye saçacağın paralara çekeceğin yola değmez. o paraya kaliteli kitaplar denemeler alırsın arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla dersanelerinki çok vasat ayrıca o paraya zorlandığın ders için özel ders alırsın daha etkili olur.
    burda kilit nokta DİSİPLİN. sabah erken kalk çalış molalarla ikindiye kadar sonra kendine vakit ayır
  • 3-5k arası sıralama bekliyorum hayatımda hiç dersaneye gitmedim.
    5k yapmak istiyorsan gitme zaman kaybı olur.
    dersaneye saçacağın paralara çekeceğin yola değmez. o paraya kaliteli kitaplar denemeler alırsın arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla dersanelerinki çok vasat ayrıca o paraya zorlandığın ders için özel ders alırsın daha etkili olur.
    burda kilit nokta DİSİPLİN. sabah erken kalk çalış molalarla ikindiye kadar sonra kendine vakit ayır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramm27stein -- 24 Haziran 2019; 9:43:10 >
  • Dersaneye gitmeden sıra arkadaşım 400 civarı sıralama yaptı. Forumda da vardı galiba şuan hatırlayamadım kesinlikle şart değil hatta zararı oluyor. Kalite falan kalmadı çözeceğin kaynaklar denemeler özellikle oradaki öğrendiklerini unutmaman önemli sadece
  • Ben de 5k bekliyorum dershaneye gitmedim. Dershane olayı tamamen sana kalmış. Samimi olacağın ve soruları tartışabileceğin hocalar olacaksa gidebilirsin. Ben okul kursuna gittim ve matematik hocalarıyla soru tartışırdık. Dershanede olsa hoca ezberden çözer geçer. Dershanede hoca paranın derdinde oluyor genelde. Fiziği youtubedan halledersin. Biyoloji ve kimya kitaptan bitiyor. Sadece matematiği nasıl halledeceğin sana kalmış.

• 11 de dershaneye gitmiş biri olarak öneönermrum para vakit kaybı ve dehşet yoruyor onun yerine okul kursuna gidiyorum hem hocalar çok iyi anlatıyor hem de zaman tasarufu hem dershane vereceğim parayla bol bol kitap deneme ders falan aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 24 Haziran 2019; 9:59:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer okulun iyi değilse ve bu derslerine yansıyorsa ve sen de iyi bir dershane bulursan git
    Okul iyiyse gidip gitmeyebilirsiniz
    edit:Bu konuda biraz yanılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raaitben10 -- 24 Haziran 2019; 11:15:16 >
  • Yahu 2019 yılındayız 2000 yılında değiliz. Eski zamanlarda (çok değil yani) doğal olarak dershanesiz olmaz mottosu vardı çünkü o zamanlar internette ders sıfırdı resmen. Ona rağmen dershaneye gitmeyip iyi yerler kazanan, iyi sıralamalar yapan varmış. Adamlar kitap üzerinden ders çalışıyormuş, o zamanlar ders videoları yoktu.
    Şimdi elinizde onlarca imkan varken bence iyi bir sıralamama yapmamak için hiçbir neden yok. Elimizdeki imkanların kıymetini bilelim. Çok değil 2 sene önce bile internette ders bu kadar gelişmemişti. Her geçen yıl internette içerik artıyor, kalite artıyor. Köhne düşüncelerden vazgeçelim, biraz çağdaş olalım. Dershane mershane kalmadı artık. Dershaneler büyük darbe yedi internet videoları yüzünden. Dershaneye gidenler kendine hakim olamayan öğrenciler ve piyasadan haberi olmayan öğrencilerdir.

Özetle iyi sıralamalar yapılabilir. Her şey kişinin kendisinde bitiyor. Evde çalışmamının da bazı riskleri var ama bu riskleri bilip bilinçli hareket ederseniz önünüzde hiçbir engel yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6lue -- 24 Haziran 2019; 10:11:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ea 300kdan ilk 10k
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bence dersane kendi disiplini olmayanlar için mesela bende disiplin 0a yakın ders konusunda o yüzden hiç olmazsa birisinin bana oturup anlatması ya da ödev falan vermesi gerekiyordu ama çalışma disiplini olan birisine eksi bile yazar bence.

• herkes aşağı yukarı hemfikir bu konuda sanırım dediğiniz gibi matematiği soracak tartışacak güvendiğim bir hoca bulduktan sonra dershanenin gerekli olmadığı aşikar tabi ki insanın kendi disiplini olması şart

matematiği severek çözmek istiyorum 11 mat güzel ama tyt matta eksikler var konu olarak biliyorum diyorum ama 20 25 net bandı hedefim için çok kötü hem 11 matematiğini tekrar için hemde tyt mattan yaz sonuna kadar 30 35 nete çıkmak için ne önerirsiniz

• raaitben10 kullanıcısına yanıt
    Hocam okul iyi değilse internetten halledebilir konuları. İnternette halledilmeyecek konu yoktur bence. İçerik çok arttı. Bir hocadan konuyu anlamazsan gider başka hocadan dinlersin. Ya da ücretli ders videosu satın alırsın, bu daha kapsamlı olur genelde. Yani bir şekilde halledilebilir konular. Konular halloldduktan sonra gerisi öğrenciye kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6lue -- 24 Haziran 2019; 10:32:5 >
  • Dershaneye gitmeden derece yapan ve dershaneye gidip derece yapamayan dolu insan var. İş sende bitiyor. Dershanenin dezavantajları bile var. Gereksiz zaman kaybı ve yorgunluk nedeniyle ders çalışma verimini düşürüyor. Bir arkadaşım sırf dersaneye gitmekten ders çalışamadığı için mezuna kalmıştı. Ben bu sene parasız kazanmıştım. Bu yüzden canım istediğinde ve ihtiyaç duyduğum gittim. Bir de wpden soru attım hocalara ve bu açıdan faydasını gördüm. Fakat bu yararı başka şekilde de sağlayabilirsin. Youtubedan sağlam hocalar bul. Soru sorabileceğin online ya da gerçek hayatta iyi kaynaklar bul. Dershaneye hiç gerek yok. Fakat bazı dershaneler derece için ekstra bir şeyler yapıyor. Ve bazı öğrenciler de dershanesiz çalışamıyor. Yani buna senin karar vermen gerek. Kişiden kişiye değişir biraz da.

• pürüpak P kullanıcısına yanıt
    Ben geçen yaz başında 20-25 tyt mat neti yapıyordum, yaz sonunda 35 üstüne çıktım. Sene boyunca 35 üstü yaptım hep. Sonlara doğru fullemeye başladım. Benim tavsiyem ya iyi bir konu anlatımlı kitap ya da iyi bir youtube tyt mat konu anlatımı playlisti bul. Konuyu çalış sonra iyi bir kitaptan testini çöz. Bunun bir planlamasını yap ve yaz sonuna kadar tyt mat bitsin. Ben böyle yaptım. Konu anlatımı olarak esenin ygs mat konu anlatımlısından gittim. Orada zaten her konuyla ilgili değişik bir sürü çözümlü örnek var. Bilmem gereken şeyleri öğrenip çözümlü örnekleri de iyi özümseyip ardından test kitabına geçtim. Benim ilk başlarda yapmadığım sonlara doğru öğrendiğim teknik ise şu. Test kitabı çözerken de soruları hızlı ve süre tutarak çöz. Yapamadığın sorularda takılma. Sonrasında yapamadığın soruların tek tek çözümlerini öğren. Bunun için çözümleri iyi olan bir kitap bulman gerekiyor. Bir tavsiye vereyim. Matematik Soru Çözümleri çok güzel bir youtube kanalıdır. Onda 345 tyt matematik çözümleri var. Oradan gidebilirsin. Ben ayt için kullandım ve beni inanılmaz geliştirdi. Fakat hangi basımının çözümleri olduğunu bilmiyorum onu da kontrol etmen lazım. Ben tyt mattan 2 kaynak çözdüm 345 ve acil. Sonra denemelere geçtim. Bir süre sonra yapamadığın soru kalmamaya başlıyor. Burada en önemli nokta yapamadığın soruların çözümlerini öğrenmek. Bir başka kanal önerisi daha yapayım matematik için: Matematiğin Fatihi. Ben perm komb olasılık konularını burada tam anlamıyla öğrendim diyebilirim. Tyt matematik önemli ama ayt matematik daha önemli. Ayt matematiği de ihmal etmemek gerek. Bunu da söyleyip bitireyim. Başarılar dilerim.

• Burada herkes dershaneye sallamıs. Her zaman olduğu gibi. Peki sen kendini sapmadan ders çalışabilecek misin? Peki sen kendi disiplinini oturtabilecek misin ? Eğer bunları yaparsan sakın gitme ! Eğer yok benim rekabet ortamını görmem gerek dersen, kendime bu konuda disiplin açısından güvenmiyorum dersen git. Her şey sana kalmış.

• Çünkü buradaki öğrencilerin kafası çok farklı çalılıyor, çünkü buradaki öğrenciler Türkiye ortalamasının üstünde, çünkü buradaki öğrenciler piyasada ne oyunlar dönüyor gayet farkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6lue -- 24 Haziran 2019; 11:11:41 >
  • 6lue 6 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: 6lue

Çünkü buradaki öğrencilerin kafası çok farklı çalılıyor, çünkü buradaki öğrenciler Türkiye ortalamasının üstünde, çünkü buradaki öğrenciler piyasada ne oyunlar dönüyor gayet farkında.
    Bende pekçok dershanenin esasında para tuzağı olduğunu ve şişirilmiş balon olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda internetteki hocaların çok daha detaylı ders anlattıklarının da farkındayım. İnternet dersleri ile dershaneyi terazinin iki ayrı kefesine koysak internet dersleri şöyle ağır basar dershaneyi havaya fırlatır. Anlaşılmayan bir şey var. Peki disiplini nasıl sağlayacağız ? Burada tavsiye veren arkadaşlar herkesi kendileri gibi iradeli veyahut dikkati dağılmayan insanlar olarak görüyorlar. Burada dershaneye gidenlerin rezalet yaptığı sonuçların veya pişman olanların olduğu gibi dershaneye gidip derece yapanlarıda gösterebilirim ama dershaneye gitmeyip derece yapanlarıda gösterebilirim. Tarafsız konuşmak gerek. Forumda dershanelere karşı çok fazla düşmanlık besleniyor. Tamam bende bunları sevmiyorum ama bu kadarıda fazla millet öcüleştiriyor resmen.

İlaveten dershaneye gidip pişman olanlar genelde tüm sorumluluğu dershaneye yükleyip dershane çıkışında ders çalışmayan direk avmlerde takılan tipler. Bir de karı kızla takılıp kafelerden çıkmayan andavallar. Dershane başlı başına tabiki yetmez. Seninde evde çalışman şart. Sen dershaneden çıkınca eve gidip ek çalışma yapıyor musun ? Dershaneye gitmeden evde temel atıp kulak aşinalığı oluşturmak için herhangi bir çalışma sergiliyor musun ? Yok öyle armut piş ağzıma düş. Bunu çok görüyorum öğrencilerde. Adamın hedefi yüksek ama gel görki bu hedef için hiç bir fedakarlık göstermeyen varsa yoksa her şeyi dershaneden bekleyen zavallılar.

• Hocam dikkat edersen zaten buna dikkat çekiyoruz. Mesela önceki mesajımda şu satırlar var:

''Özetle iyi sıralamalar yapılabilir. Her şey kişinin kendisinde bitiyor. Evde çalışmamının da bazı riskleri var ama bu riskleri bilip bilinçli hareket ederseniz önünüzde hiçbir engel yok.''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6lue -- 24 Haziran 2019; 11:25:38 >
  • Evde kendine egemen olamayan bir zat dershane ne kadar iyi olursa olsun orada da kendine egemen olamaz. Dediğiniz gibi tüm sorumluluğu dershaneye atıp gezip tozar vs. ''Hayatta'' başarılı olmak istiyorsak tek başına hareket edebilmeyi de öğrenebilmeliyiz. Her şeyi başkalarından beklersek sınavda başarılı olabiliriz ama ''hayatta'' başarılı olamayız.

Kısacası bence herkes bunu yapmalı, ya da öğrenmeye çalışmalı (tek başına çalışabilmeyi, tek başına hareket edebilmeyi) ve çevresindekilere de salık vermeli. Böyle yaparsak daha başarılı olabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6lue -- 24 Haziran 2019; 11:38:26 >
  • Disiplini saglamak yeterli sadece o da cok zor tabi en kaliteli dershaneye de gitsen denemeler kitaplar kaliteli olmayacak ve illaki bir dersine girecek hoca kotu cikabilir bu durumda youtube varken kaliteli denemeler kaliteli yayinlar dershaneye gitmek mantiksiz ama bir de soru sorma isi var ama o da zor sira bekle hocayi bul cozumlu kitaplar var zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.