Merhabalar, Pentax makinama 50mm'lik manuel bir objektif alacağım fakat uygun bir fiyata 2.2 diyafram buldum ve almadan size de sorayım dedim. Çok çok fark eder mi 2.2 diyafram ile 1.7 arasındaki diyafram aralığı? Lütfen düşüncelerinizi paylaşırsanız bana çok yardımcı olmuş olursunuz. Şimdiden çok teşekkürler.
1.7 ile 2.2 arasinda diyafram olarak ucurumlar olmaz. Zaten biz de 1.7leri o araliklarda kullaniyoruz. Fakat kalite olarak ne kadar fark olur onu bilemem.
Fotokritikte bir ilan var, fiyatlar uygun geldi bana belki işinize yarayan bir şey çıkar.
quote:
1. Pentax smc F 70-210mm f 4 -5.6 Oto fokus 275 TL
aslında 2.2 bence ideal çünkü 1.7 de kullanıldığında alan derinliği baya düşüyor ama tabiki 1.7 açıklığında ayrı bir güzelliği var yane fiyat önemliyse ve arada çok varsa 2.2 ama yok ufak bir varsa bence 1.7 ama 2 lenside alsanız bence kaybetmezsiniz
f2.2 diyaframli lens nereden buldunuz? bir de Pentax lenslerin SMC-A modelleri SMC-M olanlardan "biraz" daha iyi oluyor, secme imkani olursa "A" modelleri tercih edin.
1,7 yi 2,2 de kullanırken çok keskin fotolar elde ediyorsunuz. muhtemelen aynısı 2,2 için 3,5 ya da 3,0 için geçerli olur kazancınız azalır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme