Şimdi Ara

50mm Lens Hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim film çekmeye merakım var çektimde ama artık daha iyi işler yapmak istiyorum ve canon 600D alacağım ancak lens iyi bi lens isityorum aklımda benim canon ef 50mm f/1.4 var nedeni arka planı tamamen kapatarak objeyi öne çıkarması bu lens videoda fotoğrafta işimi görür mü her şeyde iyi sonuç alıymıyım? Cevaplarını beklyorum.

• video linkini unutmuşsunuz.
    600d video için otofokus özelliği yok, eğer daha önceden manuel netlemeye alışkınsanız 600d işinizi görecektir.
    yoksa 650d alın derim.

lens olarak da, otofokus sırasında videoya lens sesi karışmaması için STM yazan lenslerden almalısınız.
    50mm de STM yok fakat hatırladığım kadarı ile 40mm f2.8 STM özelliğine sahip.

manuel netleme yapacaksanız yine sorun yok, 50mm f1.4 işinizi görecektir.
  • mhmtakusca M kullanıcısına yanıt
    Video icin makinada sony 1 numara
    Canon da 650d 700d 100d ve 70d devamli netleme var. Bunlardan birini STM lensle alirsan sessiz hizli netleme yapabilirsin.
    Yoksa sony bak derim. A57 a58 a77 olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gerekeni söylemiş, ben de bir ekleme yapayım. Işığın fazla oldugu ortamlarda arka planı öldürmek icin dogal olarak açık diyafram kullanacaksınız ancak video çekerken olay fotoğraftan biraz farklı. Fotoğrafta 1/8000 enstantaneye kadar düşebiliyorsunuz ama videoda enstantaneniz 1/30 gibi olur ve açık diyaframda doğru pozlama elde edemeyebilirsiniz. Nd filtre kullanmanız gerekebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.