4000+ işlemcimi değiştirip yerine önbelleği ve hızı yüksek olduğu için 5200+ aldım.Fakat şimdi gelip L2 boyutuna bakınca aynı olduklarını gördüm.yani 2Mb yerine 1Mb (çekirdekleri farklı olduğu için) Gigatekten aldım,sitelerinde 5200+ WINDSOR çekirdekli yani 2Mb L2 li gözüküyor.Zaten aklıma gelmemişti bu işlemcinin 1Mb L2 li olanının var olduğu.Ne yapmalıyım acaba değişirlermi ya da değiştirmeye değermi?
Aldığın İşlemci Brisbane ve 65 nm teknoloji ile üretilmiş, windsordan daha iyi o/c olur. Bir diğer konu da AMD de önbelleğin performansa öyle inteldeki gibi çok bir katkısı yok. Bence işlemciyi değiştirmene gerek yok.
Gigatek'in internet sitesinde 2 mb bellekli ve windsor çekirdekli olduğu yazıyor...Hangisi doğru?
Gigatek'in sayfasında yazanlara fazla inanmayın, telefonla mutlaka sorun, hem stok durumunu hem de alacağınız donanımın durumunu. Mutlaka bir ALO deyin.
seninki tam şanssızlık olmuş. ben almadan önce üreticinin kendi sitesinden bakıyorum özelliklere. ama o işlemcinin 65nm çekirdek olduğunu ancak kutuya bakınca görebilirdin alırken o da kimsenin aklına gelmez. sağolasın işlemci iyi çıktı kullanıyorum şimdi yeni anakartta. değiştirmeyi bir dene bence ama kutu falan açıldığı için zor alırlar gibi geliyor.
Ben de dün aldım aynı işlemciyi aynı yerden. Ve evet ben de önbellek durumunu öyle biliyordum. Ama bu durumu çok önemsemiyorum. Yalnız gigatekten bir şey alırken dikkat etmek lazım bu böyle biline.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme