Şimdi Ara

522 HATLARI KESİNLİKLE ARAMAYIN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
19.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar telefonunuza gelen yada gelebilecek olan mesajlar yada çağrılar doğrultusunda 522 ile baslayan hic bir numrayı aramayın Bunlar uydu telefonlarıdır ve ücretlendirilmesi 2,5 Tl den baslayıp operatorun ve numara sahibi Global adlı şirketin insafına kalmıştır. Bilginize
    Bu şirkete servis verdiren Gsm opratörlerini kınıyoruz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

522 HATLARI KESİNLİKLE ARAMAYIN

522'li hatlar, Türkiye'de kullanılan bir telefon alan kodudur. Bu alan kodu, ülkenin güneydoğu bölgesinde yer alan Şanlıurfa ilini kapsamaktadır.

0522 Hangi Hat?

0522, Şanlıurfa ilinde kullanılan sabit hat alan kodudur.

522 Nerenin Numarası?

522, Şanlıurfa iline ait bir telefon alan kodudur.

0522 Hangi Operatör?

0522 alan kodu, Türkiye'deki tüm telekomünikasyon operatörleri tarafından kullanılmaktadır.

0562 Hangi Operatör?

0562 alan kodu, Vodafone tarafından kullanılan bir cep telefonu alan kodudur.

522 Hangi Operatör?

522 alan kodu, tüm telekomünikasyon operatörleri tarafından kullanılan bir sabit hat alan kodudur.

522 Nerenin Kodu?

522, Şanlıurfa ilinin telefon alan kodudur.

552 Nerenin Kodu?

552, Türkiye'de kullanılan bir cep telefonu alan kodudur ve Turkcell tarafından kullanılmaktadır.

Uyarı:

522'li hatları aramamanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu hatlar, dolandırıcılık faaliyetleri için kullanılmaktadır. Dolandırıcılar, bu hatları kullanarak kendilerini yetkili kurumlar gibi tanıtabilir ve sizden kişisel bilgilerinizi veya paranızı isteyebilirler. Bu tür aramalara karşı dikkatli olmalı ve hiçbir şekilde kişisel bilgilerinizi veya paranızı vermemelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilgi için teşekkürler
  • çağrı cihazlarından sonra, 522 li araç telefonları da tarih oldu..
  • Uydu hatlarının 0562
    Eski araç hatlarının da 0522 olduğunu biliyorum.

Hala kullanan var mı acaba? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

çağrı cihazlarından sonra, 522 li araç telefonları da tarih oldu..

Arkadaşım Tarih Tekerrürden ibarettir bu uyanıklar 522 hatları hortlatıp vatandası bir güzel kazıklıyorlar arayıp sordum 522 li hat ücretlendirmeniz nedir diye
    Cevaba bakın "-Görüşme gerçekleştikten sonra fiyatı belli oluyor (!) diyolar " isteyen operatorune sorsun bakalım fiyat verebileceklermi ? ben burdayım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat124

quote:

Orijinalden alıntı: fusem

çağrı cihazlarından sonra, 522 li araç telefonları da tarih oldu..

Arkadaşım Tarih Tekerrürden ibarettir bu uyanıklar 522 hatları hortlatıp vatandası bir güzel kazıklıyorlar arayıp sordum 522 li hat ücretlendirmeniz nedir diye
    Cevaba bakın "-Görüşme gerçekleştikten sonra fiyatı belli oluyor (!) diyolar " isteyen operatorune sorsun bakalım fiyat verebileceklermi ? ben burdayım..

Çok çok enteresan.
  • uyarı için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öpücük servisleri iş başında
  • Birisi söyle yazmış:

Arkadaşlar;

0 522 310 ile başlayan numaralarla ilgili bilgilendirme şu şekildedir;

Her ne kadar 522 alan kodu NMT telefonlara ayrılmıs olsa bile TT tarafından 0 522 310 prefix ile başlayan numaralar Thuraya adlı uydu sistemine dahil olup her 6 sn için 0,20 TL ile ürcretlendirilmekte olup dakika bedeli 2 TL’dir. Bilgilerinize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.R.E.S. -- 26 Mayıs 2010; 14:54:39 >
  • İsin aslını öğrendim.

Umarm yanlış aktarmiyorumdur. Çünkü aklımda kalanları derleyecegim.

Bu 0522'li hatlar eskiden Arac telefonu olarak kullanılıyormuş ve şebeke olarak 1G imiş. Yani veri alışverişi yok, sadece anolog.

Ama bu 1G nin iyi bir özelliği çok geniş bir kapsama alanı sunuyormuş. Bu yüzden zaten cep telefonları da çok yayginlasmis oldugundan, BTK bu 0522 olayını yani araç telefonu olayını tamamen iptal edip, boşalan frekansı geniş kablosuz internet hattı olarak kullanmaya karar vermiş.

Buraya kadar problem yok. Ama daha sonra bu numaraları bloklar halinde uydu telefon şirketlerine satmaya başlamışlar. Hani su seksi kızların , erkekleri lafa tutup uzun uzun konuşmaları olayı iste tam da bu konunun özeti. :) Yarim saatlik telefon konuşmalarına 300-500 TL arası ücretler dahi kesiliyormuş. Ve bu ucretleri tamamen aranan numaranın bağlı bulunduğu uydu şirketi belirliyormuş. Yani A şirketi dakikası için 2 TL isterken, B şirketi 20 TL ücret belirleyebiliyormus.

Yani ne Turkcell, ne Vodafone, ne de Avea'nın hiçbir kabahati yok bu iste.

• Para hırsı bürümüş gözlerini ne desek boş.
  • amerikada adamlar karasal tv yayınına geçti, eski antenlerle yapılan yayınların kanallarını gsm şebekelerine açıyorlar, inanılmaz bir bant genişliği ve kapsama alanı sunuyor ki örneğin istanbula 4 anten yetiyor. bizim gsm şirketleri de bu alanları 0522 li hatlara bırakıyor ve sürekli baz istasyon kurmaya ve bizleri kanser etmeye(faturalar ayrıca kanser ediyor öderken, bir de bu baz istasyonları... :)) çalışıyorlar. özellikle avea geçse bu bant genişliğine 100 tane(tam rakamı bilmiyorum, attım gitti) baz istasyonla tüm türkiyeyi kapsama alanına alır ve herkese sınırsız internet bile verebilir...
    ama bizler koyun gibi ödemeye devam ettiğimiz sürece neden yapsınlar değil mi?
  • Bana da 0522'li bir kaç numaradan çağrı geldiği için bende biraz araştırma yaptım. Sonuçlarını buradan paylaşıyorum.

0522 ile başlayan hatlar Thuraya Türkiye Uydu operatörüne ait.
    0592 ile başlayan hatlar Globalstar Türkiye Uydu operatörüne ait.

Bu hatlara 3 operatörden de SMS gönderim ücreti kullandığınız tarifenin yurt dışı SMS ücretine eşit. Genelde 0,55 TL ile 0,80 TL arasında operatörüne göre değişmekte. Arama ücretlerini ise operatöre göre veriyorum.

VODAFONE

Vodafone Türkiye hattından Thuraya Türkiye (0522) hatlarını aramanın dakikası 1,50 TL
    Vodafone Türkiye hattından Globalstar Türkiye (0592) hatlarını aramanın dakikası 2,50 TL

http://www.vodafone.com.tr/VodafoneRoaming/faturali-yurtdisini-arama-tarifesi.php?default_id=bireysel-yurtdisi-arama-tarifeleri

TURKCELL

Turkcell hattından Thuraya Türkiye (0522) hatlarını aramanın dakikası 2,40 TL
    Turkcell Türkiye hattından Globalstar Türkiye (0592) hatlarını aramanın dakikası 2,40 TL

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/Sayfalar/yurtdisi/yurtdisiniarama.aspx

AVEA

Avea hattından Thuraya Türkiye (0522) hatlarını aramanın dakikası 2,75 TL
    Avea Türkiye hattından Globalstar Türkiye (0592) hatlarını aramanın dakikası 2,75 TL

http://www.avea.com.tr/tr/sta/kapsamavedolasim/dolasim/yurtdisi_fli.shtml?pagemenu=yurtdisiarama.tumfaturali

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.