Şimdi Ara

532 sizce hala en çekici prefix mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 532 mi çekici sizce ya da 555 mi ya da 544 mü, 535 mi veya kaç?

• Hiçbiri. Rehbere kayıt ederken bi defa soruyorum bi daha işim olmaz. Rehberden direk isme dokunup arıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç önemi yok. Millet böyle belli numaralı hatlara tonla para harcayabiliyor ama hiç önemi yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Hiçbiri. Rehbere kayıt ederken bi defa soruyorum bi daha işim olmaz. Rehberden direk isme dokunup arıyorum.

Rehbere kaydederken diye düşünce doğru. Fakat şu açıdan bakarak yanıtlarsak durum nasıl?

Mesela gazetede iki kişi "matematik dersi verilir" diye ilan vermiş. Bunlardan birinin prefixi 532 li ve diğerinin 546 lı olsun.

Ya da diyelim bir internet sitesine girdik ve iki kişi birden ilan vermiş ve demiş ki. "Giresun fındığı, kilosu 10 lira". Bunlardan birinin telefon numarası 532 ile ve diğerininki 539 ile başlasın.

Böyle durumlar için soruyorum. Bu iki ilanla ilgilenen 100 kişiden kaçı dikkat eder 532 ye ve kaçı etmez?

Sadece kendimize göre değil, olası 100 Türk insanına göre düşünelim. Şimdi soru netleşmiştir sanırım.

• 532 olayına çok takılmamak lazım, numara sadece ilk 3 koddan oluşmuyor. Örneğin 532 ile başlayıp çöp olan numaralar var. Bunun yanında 542 ya da 536 ile başlayıp gayet uyumlu olan numaralar da görülebiliyor. Sözün özü normal hat fiyatına güzel numaralar alımabilir.

• Burdaki arkadaşlar ve benim için 5xx olmasının zerrece önemi yok..
    ama halk arasında 532 prefixli numara sahibine daha çok güveniliyor.
    Bunu net bir bilgi olarak tecrübe etmişimdir..
    532 ve 535 li diğer hattımla ayrı açtığım ilanlarda,ilkönce 532 yazdığım ilana ilgi gösteriliyor..ve güveniliyor

• 531'li numaram var bugüne kadar bir fark göremedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bir defasında ilgili kişinin ben olacağımdan şüphe duyulabilecek bir durum oluştuğunda e-posta göndermiştim ve en üste sabit telefon 2. ve 3. sıraya cep telefonu ve en alta da göçebe numara olmak üzere toplam 4 tane numaramı alt alta yazdım. İkinci sıradaki GSM hattının devamı çok janjanlıydı. Üçüncü sırada yer alan GSM ise 532 prefixe sahipti.

Ve beni hangi numaradan aradılar dersiniz? (En baştaki sabit telefonu seçmediler.) Aradan üçüncü sıradaki 532 li numarayı seçip, ondan aradılar. Sanki o doğruysa tamamdır, gerisini boşver der gibi bir hava oluşmuştu.
  • Eskiden önemsemezdim bu konuyu. Son dönemde ise önemser hale geldim. Dediğiniz gibi bir defa rehbere kaydediliyor, o kadar.
  • Evet hala cekici bence

• yoo gayet banal.
  • eskiden beri akılda kalan bir zihniyet varki Turkcell bunu çok iyi kullanıyor.

532 numaralılar Faturalı, 535 numaralılar Faturasız gibi halen aklımıza bu geliyor mesela...

Mesela Vınn markasıda çok tutuldu.. 3G Modem yerine Vınn varmı diyen çok mesela...

Türk Telekomun 444 numaraları gayet güzeldi ancak ücret bakımından tekel olduğunu düşünerek çok uçuk rakamlarla ilerletiyordu. Bankalar yüzünden halk tarafından da 444 lü numaralar denince akılda bankalar geliyor ve artık önemsenmiyor gibi...

532 prefixine gelirsek, öncelik olarak zamanında 532 li numaralar piyasaya çıktığı için akılda kalıcılığı önplanda olduğundan ve zamanla iş adamlarıda zamanında 532 li numaralar tercih ettiği için halen akılda kalıcılık olarak ön planda tutuluyor...
  • Soickan S kullanıcısına yanıt
    Olaya algı yönetimi yönüyle bakmak çok doğru olmuş. Arama ve aranma açısından tabii ki numaranın ne olduğu önemli değil. Ancak çağımız büyük ölçüde algı yönetimi devri. İmaj devri.

Bu durumu göz önüne alınca, kafada oluşan genel algılara göre bakalım. 535 prefix görünce hemen aklımızda faturasız hat algısı oluşuyor. İsterse devamı çok güzel olsun ve sahibi premium paket kullansın. Kafada oluşan algı, ön ödemeli fakir insan hattı.

Ya da 506 ve 507 gibi prefix görsek, kafada oluşan algı şöyle. Ya öğrencidir ya polistir veya bir kamu görevlisidir. Çünkü eskiden böyle yer etmiş akıllarda.

542 ve 544 türü görsek, sanırım pek bir kimliğe hitap etmiyor bu. Kimliksiz, belirsiz bir prefix gibi, benim aklımda. Bir grubu temsil etmiyor. (Varsa akla gelen başka bir şey söyleyin.)

532 olunca nasıl? Belki de faturasız hattır veya başka operatöre taşınmıştır. Ama imajı sağlam. Ortalama genel algıdan söz ediyorum. Mutlaka böyle düşünmeyenler de var ama böyle bir algı oluşmuş artık. Bir sağlamlık ve güvenilirlik ve zenginlik imajı yüklenmiş bu prefixe.

Algı açısından böyle tabii, yoksa arama ve aranma ve konuşma kalitesi açısından bir farkı olmadığı tabii ki doğru. Ama bir ilanda görünce çoğu kimse bu algının etkisine maruz kalıyor.

• Benim için en güzeli 555. 532 çok önemli değil ancak birine iş yaptıracaksam veya özellikle sitelerden ürün alacaksam numarası 538, 547, 506 gibi numaralardansa genelde o kişiyi tercih etmem. Bu numaralar genelde kısa ömürlü oluyor ve sahibi kısa sürede değiştiriyor.
  • 532 prestijli hat olabilir ama bu hatlara çok para vermenize gerek yok ben 50 tl almıştım geçen yazın ezberlenebir bir numara alın gayet iyi oluyor.Birisini 537 arıyorum açmıyor.532 hattımdan arıyorum açıyor numara güzelliği işte :)

• quote:

Orijinalden alıntı: backend

531'li numaram var bugüne kadar bir fark göremedim.

0532 ile başlayan numara alıp kullanmaya başlarsan farkı farkedersin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim için hiç çekici değil, işimi görsün yeter.
  • 0530 x86 87 87 benimde numaram

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.