Şimdi Ara

55-250 nerelerde kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 55-250 mm ne için nerelerde kullanılır. 18-55'e göre + ları nelerdir?

• "Elma ile armut kıyaslanamaz" lafını bu konuda da kullanabiliriz
    Ama neden ? Her ikisi de lens işte, nerede elma, nerede armut demezler mi ? Derler... Haklılar...
    Milimetre, görüş açısı dolayısı ile 2 lens epey farklı. Direk olarak bu milimetrelerden anlaşılan,
    18-55 yakındaki objeleri daha geniş bir görüş açısı ile kadraja almak için.
    55-250 de uzaktaki objeleri kadraja sığacak kadar büyüklükte fotoğraflamak için.
    -
    18-55 ile turistik gezide, sokakta vb. mesela mimari bir yapı gördüğünüzde yakından onu kadraja sığdırma ihtimaliniz daha kolay olur. Kapalı mekanlarda iç mekanı daha fazla görünecek şekilde kadraja almanız kolay olur. 18mm'den daha düşük değerlerde bu daha da kolay olur. 55-250 ile kapalı mekana, dar sokaklara girdiğinizde şu temel ile şeytan fıkrasındaki gibi "temel kısa değneği almış, şeytan uzunu hiç bir şey yapamamış temel sopayı basmış" hesabı bir durum olur. Açıkcası 55-250'nin optik kalitesi de vasattır. Ben böyle bir lens kullandığımda açıkcası pek fazla kullanım alanı bulamadım. Bir makro lens yada prime lens benim için(diyorum) çok daha işlevsel oldu. Kaliteli optik elemanları olan iyi bir tele lens de zaten ciddi fiyatlı oluyor. Onun da kullanımı genelde ornito için. Bu 55-250'yi tecrübe etmek istiyorsanız bence 2.elde ucuz bir tane alın-kullanın-görün gerçekten işinize yarıyor mu, yoksa en az zarar ile deneyimleyip elden çıkartırsınız.

Sonra 18-55'în minimum odaklanma mesafesi 25cm'dir yanlış anımsamıyorsam ama 55-250'de 85 cm. mesafeden yakına netleyemez lens. Hele ki Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II ise 110 cm.'den yakına netleyemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

"Elma ile armut kıyaslanamaz" lafını bu konuda da kullanabiliriz
    Ama neden ? Her ikisi de lens işte, nerede elma, nerede armut demezler mi ? Derler... Haklılar...
    Milimetre, görüş açısı dolayısı ile 2 lens epey farklı. Direk olarak bu milimetrelerden anlaşılan,
    18-55 yakındaki objeleri daha geniş bir görüş açısı ile kadraja almak için.
    55-250 de uzaktaki objeleri kadraja sığacak kadar büyüklükte fotoğraflamak için.
    -
    18-55 ile turistik gezide, sokakta vb. mesela mimari bir yapı gördüğünüzde yakından onu kadraja sığdırma ihtimaliniz daha kolay olur. Kapalı mekanlarda iç mekanı daha fazla görünecek şekilde kadraja almanız kolay olur. 18mm'den daha düşük değerlerde bu daha da kolay olur. 55-250 ile kapalı mekana, dar sokaklara girdiğinizde şu temel ile şeytan fıkrasındaki gibi "temel kısa değneği almış, şeytan uzunu hiç bir şey yapamamış temel sopayı basmış" hesabı bir durum olur. Açıkcası 55-250'nin optik kalitesi de vasattır. Ben böyle bir lens kullandığımda açıkcası pek fazla kullanım alanı bulamadım. Bir makro lens yada prime lens benim için(diyorum) çok daha işlevsel oldu. Kaliteli optik elemanları olan iyi bir tele lens de zaten ciddi fiyatlı oluyor. Onun da kullanımı genelde ornito için. Bu 55-250'yi tecrübe etmek istiyorsanız bence 2.elde ucuz bir tane alın-kullanın-görün gerçekten işinize yarıyor mu, yoksa en az zarar ile deneyimleyip elden çıkartırsınız.

Sonra 18-55'în minimum odaklanma mesafesi 25cm'dir yanlış anımsamıyorsam ama 55-250'de 85 cm. mesafeden yakına netleyemez lens. Hele ki Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II ise 110 cm.'den yakına netleyemez.

saolun hocam çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim.Peki turistik gezi amaçlı dar çekimde 18-55 idealmidir yoksa daha iyi daha performanslı bi lens var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: StevenByLouise
    saolun hocam çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim.Peki turistik gezi amaçlı dar çekimde 18-55 idealmidir yoksa daha iyi daha performanslı bi lens var mı?

Benim turistik gezilerimde zum d eğil de geniş açı daha çok lazım oldu hep. Çünki genellikle binaların yakınına gidilebiliyor, hatta iç mekan çekimleri yapılıyor. Tabi turistik geziye göre de değişebilir bu durum. Uzaklarda çok şey arama durumum hiç olmadı nerede ise. Bir kere yol kenarında yılana rastladım :) Onu tele lens ile çekmiştim. Bence 18-55 idealdir. Tabi eğer tarihi mekanların içini fotolamak falan da gerekir ise. Hatta 10-18mm. Gibi daha geniş açı lensler bile iyi olabilir. Öte yandan doğa gezisi olsa hani, veya plaj vs. uzaktan bikinili hatun fotosu falan Türk rontçuluğu gelişsin diye tele lens 55-250 falan gerekebilir belki. Gerçi doğa gezilerinde de manzara fotoğrafları için geniş açı lens daha kullanışlı. Panorama çekimleri yapmıştım ben kit lens ile. Değil 55-250 tam tersi 10-18 olsa çok daha iyi olurdu mesela.

Bu yüksek zum olayı sanırım yaşanmadan bir anlaşılmayan vakadır. Ben de böyle ille de zumum çok olsun zumdum mu kalkamasın bir daha yerinden falan gibi hayal etmesem de, 3-5 kuş falan çekerim belki hayali ile 55-250 dengi bir lens almıştım. 6 ay tuttum, 6 ayda 10 kez kullanım ihtiyacı doğdu ! Dedim "Bu lens yatar, durduğu yerde zarar etmiyim ben eniyisi elden çıkartayım. Öyle sattım gitti. Tabi kişiye göre değişebilir. Sizin için kullanılabilir bir lens olabilir. Herkes aynı şekil bir yaşam sürmüyor, herkesin anlatım tarzı, zevki vs. farklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 2 Aralık 2016; 17:26:50 >

• quote:

quote:

Benim turistik gezilerimde zum d eğil de geniş açı daha çok lazım oldu hep. Çünki genellikle binaların yakınına gidilebiliyor, hatta iç mekan çekimleri yapılıyor. Tabi turistik geziye göre de değişebilir bu durum. Uzaklarda çok şey arama durumum hiç olmadı nerede ise. Bir kere yol kenarında yılana rastladım :) Onu tele lens ile çekmiştim. Bence 18-55 idealdir. Tabi eğer tarihi mekanların içini fotolamak falan da gerekir ise. Hatta 10-18mm. Gibi daha geniş açı lensler bile iyi olabilir. Öte yandan doğa gezisi olsa hani, veya plaj vs. uzaktan bikinili hatun fotosu falan Türk rontçuluğu gelişsin diye tele lens 55-250 falan gerekebilir belki. Gerçi doğa gezilerinde de manzara fotoğrafları için geniş açı lens daha kullanışlı. Panorama çekimleri yapmıştım ben kit lens ile. Değil 55-250 tam tersi 10-18 olsa çok daha iyi olurdu mesela.

Bu yüksek zum olayı sanırım yaşanmadan bir anlaşılmayan vakadır. Ben de böyle ille de zumum çok olsun zumdum mu kalkamasın bir daha yerinden falan gibi hayal etmesem de, 3-5 kuş falan çekerim belki hayali ile 55-250 dengi bir lens almıştım. 6 ay tuttum, 6 ayda 10 kez kullanım ihtiyacı doğdu ! Dedim "Bu lens yatar, durduğu yerde zarar etmiyim ben eniyisi elden çıkartayım. Öyle sattım gitti. Tabi kişiye göre değişebilir. Sizin için kullanılabilir bir lens olabilir. Herkes aynı şekil bir yaşam sürmüyor, herkesin anlatım tarzı, zevki vs. farklıdır.

Saolun hocam çok yardımcı oluyorsunuz. Makineyle gelen lenste IS yoktu çok sıkıntı çıkarıyor. O yüzden yeni lens almayı düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Saolun hocam çok yardımcı oluyorsunuz. Makineyle gelen lenste IS yoktu çok sıkıntı çıkarıyor. O yüzden yeni lens almayı düşünüyorum

Olabilir tabi... Çareleri var aslında. Lense uyacaksınız biraz. Sanırım ben size böyle sorunlar yaşatmayacak bir şey önermiştim zamanında . Gövdede IS olan makinalar var. Bunlara 20-30 yıllık filmli makina lensi dahi taksanız IS etkin olarak kullanabiliyorsunuz. Benim öyle mesela, 70-300 TL. fiyat aralığında satın aldığım 4 tane filmi makina lensim var. Takıyorum, çekiyorum IS'lı IS'li :) Her yer is böyle İsteyince neler yapar insan aslında...

110 us$'a (ama o zaman $ 2.6 TL. falandı) aldığım Vivitar 55mm. F2.8 filmli makina lensi ile çektiğim birkaç foto mesela,
    Vida Makro by Ciddi iyi1i, on Flickr
    People waiting traffic lights by Ciddi iyi1i, on Flickr
    Land Rover - Light Brown by Ciddi iyi1i, on Flickr
    Big Lizard by Ciddi iyi1i, on Flickr

Bir Rus var, halen Canon A650 IS mercimek sensör kompakt makina kullanarak adam inanılmaz kar tanesi fotoğrafları çekiyor.

Bakınız :
    http://chaoticmind75.blogspot.com/2013/08/my-technique-for-snowflakes-shooting.html
    Güzel para da kazanıyordur sanırım :http://alexey-kljatov.pixels.com !

Bizde de yepyeni 1.500-2.000 liralık makinalar + 500-1.000 liralık lensler böyle bir şeyin yanından geçemiyoruz. Geçemedik diye ne yapıyoruz ? Gidelim bir lens daha alalım o zaman

• Bir de IS-MIS istemez, evde "Still life" tarzı çekimler de yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz. Üstelik evlerimiz bence fotoğraf konusunda müthiş bir hazinedir. Hiç olmazsa yeni fotoğrafçılığa başlamışlar için evde kullanım kılavuzundan bakarak makinaya hakimiyetimizi geliştirmek açısından falan olsun, ışığı anlamak açısından olsun ev çok iyi bir çalışma ortamıdır.

Şöyle kendimce bulduğum yöntemleri yazmıştım.
    Önce gece bile titreşimsiz foto çekmek için şunu öğrenmek ve tecrübe etmek lazım bence.
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=1341

Sonra da hiç flaş kullanmamıza gerek kalmayacak. Böylece evde kendimize bir masada falan mum ışıklarını kullanarak bile sahneler yaratıp fotoğraflar çekebileceğiz.
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=1351&p=7634#p7634

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20/50 yerine 15/40 nasıl olur ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok saolun hocam yardımlarınız için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi zaten detaylı anlatmış
    55x200 olayına bende çok takıldım çok yazdım okudum araştırdım. ciddi 100 mm üzeri kullanımı neredeyse hiç kullanmayacağımı anladım çevreniz bol ormanlık tabiyat dağlık ise gidin bol bol kuş hayvan çekimi yapabilirsiniz arada güneş batarken ay resmide olabilir başkada kullanım yeri yok gibi bir şey. Ciddi ile çok konuştuk bu konuyu bende gittim 600 tl 55X200 vereceğime 800 TL ye 18x105 aldım memnunmuyum çok memnunum. 18x55 lensten daha iyi sonuç alıyorum. daha 70 mm üzeri zoom u toplasan 3-5 kez kullanmışımdır, denemeleri saymazsan. ama işe yarıyor yine de
    10x18 geniş acı lens bence çok gerekli kesinlikle almam gereken bir lens olarak görüyorum ama pahalı bir lens
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.