Şimdi Ara

55-70K TL Araç Tavsiyesi (Lütfen Tercih İçin Yardım Edin Size İhtiyacım Var :) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Şu anda 2014 Model 30.000 KM'de Fiat Linea aracım var. Bu aracımı satıp 55-75 Bin TL bandında bir araç almayı planlıyorum. Yeni evliyim ve çoluk çocuk şimdilik yok ama gelebilme ihtimali de yüksek. Aşağıdaki kriterlere göre yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada soruyu şu şekilde algılar ve cevaplarsanız bana daha çok yardımcı olursunuz : "Siz olsaydınız hangi aracı alırdınız? Neden?"

Kriterler :

1- Dizel veya turbo benzinli dediğimiz küçük hacimli motora sahip olacak. (Yılda 11 Bin km civarı yapmaktayım.)
    2- Hafta içi sıkışık trafikte işe gidip geliyorum. ( İstanbul içi Bağcılar-Fatih arası 8:00 gidiş 18:00 dönüş :( )
    3- Her haftasonu olmasa da sağa sola pikniğe gezmeye gidiyoruz.
    4- Araç kesinlikle otomatik vites olacak.
    5- Donanım olarak orta ve üst seviye olursa daha iyi olur.
    6- C sınıfı olacak. (B'ye inmek istemiyorum, D'ye de bu bütçe ile istediğim kriterlerde çıkmak hayal gibi.)
    7- Ülke, marka takıntım yok. (Alman olsun, Fransız çöp vs. şeklinde takıntım kesinlikle yoktur.)
    8- 0 km veya 2. el olabilir.
    9- 2. el araç olursa KM'si en fazla 60-70 Bin'de olması lazım.
    10- İç döşemesi bej(açık renk) olursa tadından yenmez. ( Hanımın isteği :) )
    11- Alacağım araca en az 7-8 sene bineceğim. (Ev alma işlerine gireceğim için değiştirme gibi bir şansım yok maalesef.)
    12- Beni tamirhanelere/servislere abone etmeyecek şekilde olursa iyi olur.
    13- Sedan, hatchback fark etmez. (Bagaj problemim yok bir şekilde hallederim ben.)

Evet dostlar işte bu kriterlere uygun bir araç arıyorum.

Peugeot 308, VW Golf, Audi A3, Skoda Octavia, Volvo V40, Toyota Corolla, BMW 1 , Mercedes A ve daha aklıma gelmeyen bir çok model arasından "Siz olsaydınız hangi aracı alırdınız ve neden?"

• 308 neden yilon araci secildi ? 308 diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka takıntın ve 2.el kaygın yoksa volvo v40 derim. O bütçeye temiz bişey bulunur.
    2.el kaygın yüksekse A3 derim.

Senin duruma benzer durumdaydım aramızdaki tek fark bende 2 çocuk vardı.Yoksa HB alacaktım.Bide hanım 2günlüğe biyere gitsek evi taşıyor :)

Bence bagajlı bişey bak yarın öbürgün çocuk arabasını koymak için araç değişirsin benden söylemesi.

Sedan tavsiyem : octovya yada jetta olurdu
  • reallist55 kullanıcısına yanıt
    Bagaj işin içine girerse o zaman sedan araç şart olur veya SW araç bakmak gerekir diye düşünüyorum. Tavsiyelerin için teşekkür ederim dostum.
  • Bu bütçede C sınıfı araç alacaksanız ikinci elle uğraşmayın ben sıfır alırdım.
    sıfır ve HB olarak
    -Astra K 1.4T otomatik bakabilirsin 75 civarına
    -Golf 1.2 TSI DSG de Astra'yla çok yakın fiyatları
    daha uygun fiyatlı olarak -Leon 1.2 TSI DSG bakabilirsin 65 civarına (sınıfındaki diğer modellere göre en az 7-8 bin TL ucuzdur)
    Sedan olarak ise
    -Octavia 1.2 TSI DSG yine 72-73 civarına (sınıfındaki en mantıklı sedan bence)
    -Astra Sedan 1.4T otomatik 70 civarına (muadillerinden biraz fazla yakar)
  • labidu kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
  • _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    DSG araç kullandım VW'ye ait ve çok hoşuma gitti tabir-i caizse fevkalade bir deneyimdi (vites geçişleri, ivmelenme, sarsıntısızlık) , ancak forumlarda ve şikayet sitelerinde çokça konu görmek beni korkutuyor açıkçası. Sizin bu konuda deneyiminiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Madem uzun yıllar kullanılacak tork konvertörlü otomatik bakın 308 çok iyi araç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 75k ya cikiliyorsa c5 gibi 508 gibi latitude gibi d segment araclar var,c segmente inmeye gerek yok.garantisi devam eden araclardan alirsiniz

• TurkishDrifter kullanıcısına yanıt
    308'i gerçekten çok övüyorlar. Hanımın dayısında da mevcut olmazsa biraz daha inceleyeyim ben 308'i. Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    D segmentinde belirttiğiniz araçları ortalama kaç km ve model yılında bulma şansım var? KM olarak çok yüksek olmaması da tercihim açıkçası. Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
  • 508 alın hocam

Eger marka takıntınız yoksa o bütçeyle d segment alınır

Örneğin:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2013-peugeot-508-dizel-otomatik-siyah-ici-bej-30.500-km.orjinal-300443353/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algülümvergülüm -- 23 Haziran 2016; 16:58:04 >
  • algülümvergülüm kullanıcısına yanıt
    Bu araç çok iyiymiş ve gerçekten fiyat/performans olarak övülen bir model. Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
  • 75e,cikiyorsaniz rahat bulursunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: @libutlu

DSG araç kullandım VW'ye ait ve çok hoşuma gitti tabir-i caizse fevkalade bir deneyimdi (vites geçişleri, ivmelenme, sarsıntısızlık) , ancak forumlarda ve şikayet sitelerinde çokça konu görmek beni korkutuyor açıkçası. Sizin bu konuda deneyiminiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)

Uzun Süre DSG kullanım tecrübem olmadığı için bu konuda fazla bir şey paylaşamayacağım ama kullanımı gerçekten çok zevkli bir şanzıman.

• Ne demek hocam (:

Dsgden de uzak durun hocam dsg pimi çekilmiş bomba

• İkinci el kaygınız yok ise Volvo v40 alan eğer ikinci el kaygınız varsa ve kalite algısı on plandaysa passat dizel comfortline veya Hb derseniz golf dizel az kilometrele comfortline manuel vites tavsiye ederim. Ancak geniş araç ve otomatik olsun derseniz Octavia dizel dsg sıfır km tavsiye ederim. Dsg alınacaksa bence ya tanıdık ve garantisi devam eden arac olmali yada sıfır km olmali. Yok eğer ikinci el otomatik ikinci eli tutulan derseniz ve çokda kalite algısı mühim değil fiyati uygun olsun derseniz son olarak dizel megan edc full donanımda düşünülebilir az km li. Bu arada latute tavsiye edenler olmus. Araç kesinlikle ederinin altında çok makul fiyatlarla satılıyor. Ama artık üretilmiyor oluşundan dolayı bence bu halde ve suan bile 2. Eli nasıldır bilmiyorum. Hakkınizda hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tharick2007 -- 24 Haziran 2016; 0:28:58 >
  • isteklerinize civic cevap verecektir bende yaklaşık aynı durumdayım bayramdan sonraki hafta kesin kararımı verdim 2015 civic elegance beyaz renk olucak kesin alıcam
  • tharick2007 T kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.