Şimdi Ara

55 Ekran Flat 100 Hz. Slim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sadece kablo yayın ve standart dvd seyretmek için iki ay boyunca bakmadığım lcd televizyon kalmadı.
    100 Hz. tüplü televizyon kadar kaliteli görüntü verenine rastlamadım. Bırakın aynı görüntü kalitesini, 82 ekran lcd'lerin 3000 Lira'nın altındakiler neredeyse çamur gibi gösteriyor kablolu yayını. Arkadaşlarımın evlerinde izlediğim lcd'ler de aynı biçimdeydi ama ev sahipleri "ne güzel gösteriyor değil mi?" dediklerinde, nezaketen ben de "çok güzel" diyordum. Anlaşılan bazı insanlar bariz kötü görüntüyü zamanla kanıksıyor...
    Sonuçta, tüplü televizyon almaya karar verdim ama daha küçük ekranlı.

Şu özelliklerde bir televizyon arıyorum:

55 ekran
    100 Hz.
    gerçek düz
    ince (olmasa da olur)

ama bulamadım.

100 Hz. olan 55 ekran hiç yok!

Bildiğiniz bir model varsa lütfen cevap verin.

Ya da 3.000 Lira'nın altında olup da 100 Hz. tüplü kadar kablolu yayını kaliteli gösterebilen 82 ekran bir lcd biliyorsanız o da olur ama lütfen sadece kendi yanılsamanızı yazmayın; tüplü televizyon sahipleri de sizinle aynı fikirdeyse o zaman yazın. Şimdiye kadar çokca "yanlış alarm" aldım ve her seferinde, söylenen lcd'yi arayıp bulunca hayal kırıklığına uğradım.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• 72 ekran belki bulabilirisin diye düşünüyorum.

Saygılar, selamlar...
  • İstediğim nitelikte 72 ekran epey televizyon var.
    Samsung ve Vestel özellikle dikkatimi çekiyor ama ben 55 ekran almayı düşünüyorum.
  • bir tanidigim 2 defa Vestel tv aldi. ikisinde de ses problemi vardi. o yuzden uzak durdugum marka. Bence Philipsler cok iyi. 29PT8521 modelini Eskisehir Migrosta 699 YTL / 12 taksite veriyorlar. Ama ben 29PT9521 de fiyatin dusmesini bekliyorum..
  • Yerin mi küçük 55 ekran olacak diye ısrar ediyorsun?
    72 ekran Sony Wega 100Hz sadece 699 YTL Migros ve Şok larda.
  • Televizyonu aldım: Philips (pt5402) 55 ekran, tam düz, 50 Hz., ince değil, 25 kg.

Türkiye'de satılan 70 ekrandan küçük tüplü televizyonlarda yüksek kalite olmadığını da anladım.
    İyi bir tüplü almak istiyorsanız en azından 70 ekran almalısınız.

Önce Sony aradım ama 55 ekran yoktu.

Sonra Samsung aradım ama hiç bulamadım. Samsung dükkanındaki görevli "tüplüyü unutun; Türkiye'de bir tane bile Samsung tüplü bulamazsınız" dedi.
    Samsung'un tüm ürünlerini genelde beğeniyorum; hard-diskim, mp3 player'ım, müzik setim vs. hep Samsung ve çok memnunum. Lakin, Türkiye'deki satıcısı çok ama çok başararısız. Samsung gibi bir dünya marka için bu satıcı 3 gömlek küçük kalıyor. Bence Samsung adam gibi bir Türk firması bulup, Bosch gibi bir satış ağı kurmalı.

Ardından Vestel'e gittim. Vestel (en azından tüplüde) Türkiye'nin medar-ı iftiharı diye düşünüyordum ama 55 ekranın görüntü kalitesini hiç beğenmedim.

Vestel bayisinin markasına yaklaşımı da güven verici değildi; şöyle bir diyalog yaşadım:
    Ben: Bu, 55 ekran Vestel'in en kaliteli modeli diyorsunuz ama şu anki görüntüsü çok kötü; belirgin bir pır pır var. Gözüm rahatsız oldu. Hem yazılar da okunmayacak kadar gölgeli görünüyor.
    Satıcı: Merak etmeyin, evinizde bunu yapmaz. Bizim dükkanın kablo bağlantısı kötü.
    Ben: Peki evde de böyle gösterirse hemen değiştirir misiniz?
    Satıcı: Sizin evinizdeki yayın da bozuksa o sizin sorununuz. Tabii ki malı geri almayız.

Vestel beni hayal kırıklığına uğrattı; üzüldüm. 10 yıl sonrasının Samsung'u olamayı hedefleyen bir firmamızın olması güzel ama görünen o ki Arçelik gibi 3. dünya markası kalitesizliğinden kurtulamamışlar.

Sonra, Phlips'e gittim. Türkiye'de 55 ekran olarak tek modeli satılıyor (pt5402). Alternatifi olmadığından aldım. 400 Lira (6 ay taksitli).
    Bir gündür kullanıyorum ve memnunum. Sadece bir sorunu var: Philips benim televizyonumu Yunanistan, Portekiz, İsveç gibi ülkelerde satmak için üretmiş. Dolayısıyla teletex'inde Türkçe karakterler yerine saçmasapan semboller görünüyor. Bu da çoğu zaman okumayı işkence haline getiriyor.
    Zaten içinden Portekizce, Yunanca, İsveçce kullanım kılavuzu çıktı ama Türkçe kılavuz çıkmadı.
    Bildiğim kadarıyla, Türkiye'de böyle bir mal satmak yasak. Sanayi Bakanlığına şikayet etsem mi bilemiyorum. Televizyonu da beğendim. Kullanması kolay ve görüntüsü gayet iyi.

Şimdilik durum bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    60 hz monitör ile 100 fps almak?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun bir köşesine bak Made in Poland yazıyormu?.....O pırpır etmesi 50 Hz olan tüplü televizyonların geleneksel özelligi...100 Hz olanlar tablo gibi duruyor. Titreme yok....Tv. ni iyi günlerde kullan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 7 Eylül 2007; 22:48:29 >
  • ben de bu tür bir 50-55 ekran tv arıyorum ayrı başlık açmak istemedim.

genel olarak kablolu yayın izlemek üzere 500-600 milyondan fazla olmamak kaydıyla mümkünse 100HZ , değilse 50hz ler arasında olabilecek en iyi modelleri bana da yazabilir misiniz arkadaşlar?
  • alacaksanız bu tv yı alın

http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1816

ben 2 yıldır kullanıyom cok memnunum ne plazma ne de lcd bunda gorundu guzel fıyat ıyı bn 2 yıl once 1,500 lıraya almısdım sımdı cok dusdu fıyatları..
    uyduya baglayın bıde altın uclu scart alın gorundu ınanılmaz ıyı oluyor cam gıbı desem yerıdır bır suru de ayarı var bence ıyı tv plazma yada lcd de bu sekıl ıyı gurundu yok..
  • altın scart fark ettiriyormu boşuna 30-40 lira vermeyelim bende yeni aldım 100 herz olandan 840 a başka bir arkadaşta 815 e almıştı
  • quote:

Orjinalden alıntı: esereser

alacaksanız bu tv yı alın

http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1816

ben 2 yıldır kullanıyom cok memnunum ne plazma ne de lcd bunda gorundu guzel fıyat ıyı bn 2 yıl once 1,500 lıraya almısdım sımdı cok dusdu fıyatları..
    uyduya baglayın bıde altın uclu scart alın gorundu ınanılmaz ıyı oluyor cam gıbı desem yerıdır bır suru de ayarı var bence ıyı tv plazma yada lcd de bu sekıl ıyı gurundu yok..

750 ytl yr doğubankta 72 ekran 100hz sony wega var zaten.

• 55 ekran 100 hz tv çok çok zor.
  • peki 68-72 ekran segmentinde 100hz crt ne tavsiye edersiniz fiyatlarıyla beraber?
  • Philips, 55 Ekran, Tüplü, Tam Düz (21pt5402) başlıklı yeni bir mesaj attım.
    Başıma gelenleri orada anlattım.

Oda küçük olduğundan 72 ekran istemedim ama şimdi daha iyi anlıyorum ki 72 ekranda küçük kaliteli televizyon yok.
    72 ekran Vestel, Sony, Samsung güzel televizyonlar gördüm.
    55 ekranlı Vestel'i beğenmemiştim ama Philips de pek farklı değilmiş.
  • arkadaşlar hala karar aşamasındayım.ama tecrübelerinize de ihtiyacım var.forumu pek düzenli olmasa da okumaya gayret ediyorum.sorum şu:

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29358

750-1000ytl arası bir bütçeye göre bir tv alacağım.salonum çok büyük değil haliyle 72 ekran üstü düşünmüyorum.ama min. 52-55 ekran olsun.

yukarıdaki linkte ki lcd iyi midir?

72 ekran 100hz crt tv lerden phılps,seg,simens,sony wega ya göre karşılaştırırmısınız?(bu aletler evde bir koltuk kadar yer kaplıyor) :)

yine bu fiyat aralığı ve segmentte başka lcd tavsiye edebilir misiniz?(lcd ile lcd tv farklı mı? lcd de kalite kriteriniz nedir?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ngallagher -- 17 Eylül 2007; 16:31:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.