Şimdi Ara

55 pil döngüsü iyi midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar macbook pro alacağım ama ikinci el almayı düşünüyorum çünkü çok pahalandı artık. Mesela 2015 model 128gb ssd 8gb ram 13 inch macbook pro var 3500 tl'ye. Adamın arkadaşı avrupadan 1 hafta önce sıfır alıp getirmiş ama o kullanmadığı için satıyor. Pil döngüsü 55. Bu ne kadar süre kullanıldı demektir? Az mı çok mu? Veya 13 pil döngüsü, 250 pil döngüsü fala bunlar iyi midir kötü müdür?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 haftada 55 pil döngüsü bana çok fazla geldi.Kendi macbookumu alalı 7 ay oldua ona rağmen daha benimki 55 döngüde.Bir anormallik var bence.
  • sarja takili olmadan ortalama 6 saat 1 pil dongusu demek. 55 * 6 dan 330 saat ediyor. sarjda da kullanildigin sayarsak min 400 saatlik cihaz o. 1 hafta yalan.
  • Eve gidince bende bakiyim cihazima kac pil dongusu olmus. Tam anladim olayi cunku suan

• Ben mac alalı işte yıl başında aldım 8 ay oldu galiba 150 200 arasındadır , düşük döngü 2 şekilde olur 1 okul zamanı aldığından pek vakit ayıramazsın ve az kullanıyorsundur , 2 sürekli prizdedir veya pintilik edip az kullanıyorsundur ama pintilik sanmam , işi olan kullanıyor. 1000 döngü bakın bin 100 değil iphonelae 100 döngüden sonra %80 e düşerken mac te 1000 dir. Yani benim kullanım tarzında 250 yıllık olsa 4 yıl sonra 8 saate düşer , 4 yıla ne sistemler gelir zaten bir laptobu 4 sene kullanmak gayet iyidir , muhtemelen bu apple a fiyat olarak yansıyor dolayısıylada bize yansıyordur. 4 hücreli pil le macbookpro pili aynı değil. Lityum olsalarda

• quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

Ben mac alalı işte yıl başında aldım 8 ay oldu galiba 150 200 arasındadır , düşük döngü 2 şekilde olur 1 okul zamanı aldığından pek vakit ayıramazsın ve az kullanıyorsundur , 2 sürekli prizdedir veya pintilik edip az kullanıyorsundur ama pintilik sanmam , işi olan kullanıyor. 1000 döngü bakın bin 100 değil iphonelae 100 döngüden sonra %80 e düşerken mac te 1000 dir. Yani benim kullanım tarzında 250 yıllık olsa 4 yıl sonra 8 saate düşer , 4 yıla ne sistemler gelir zaten bir laptobu 4 sene kullanmak gayet iyidir , muhtemelen bu apple a fiyat olarak yansıyor dolayısıylada bize yansıyordur. 4 hücreli pil le macbookpro pili aynı değil. Lityum olsalarda

ben biraz araştırıp birkaç kişiyle konuştuktan sonra yeni çıkacak modelleri beklemeye karar verdim. çok pahalı çıksalar bile en azından 2015 modeller ucuzlar belki. apple tercih edecek olma nedenlerimden birisi de uzun ömürlülük. bu konuda tecrübem yok malesef ama başkalarının dediklerine bakılırsa son nesil bir macbook air veya macbook pro 3-4 yıl rahat idare ediyor. pil ömrü konusunda da diğer laptoplara göre bir adım önde olduğunu düşünüyorum, dediğiniz gibi bin devir büyük bir rakam.

size sorum 8 ay içerisinde pil süresinde çok bir değişim oldu mu? bir de hangi macbook modelini ve hangi özelliklerdeki versiyonunu aldınız?

• mayıstan beri kullanıyorum 41 döngü. Yogun kullanıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 55 döngü normal şartlarda fazla değil. Ancak 1 haftalık cihaz diyorlarsa o yalan. Böyle alışverişlerde yalan mide bulandırır " başka ne problemi varda bana söylemiyor " diye düşündürür. Coconut battery programı ile Mac'in yaşını (ne kadar zamandır kullanıldığını) öğrenebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 26 Ağustos 2016; 1:33:20 >
  • adam prizden çıkarmamış sayılır,almak kerizlik
  • 1 hafta 55 döngü bir sıkıntı var gibi geldi. 55 döngü kötü değil ancak 1 haftada yapmak imkansız. benim cihazım 23 günlük 11 döngüsü var sen hesapla. Cihazı her gün kullanıyorum ve döngü artmasın diye prizden çıkarmamazlık yapmıyorum.
  • Mayıstan beri 138 döngü yapmışım.
  • hazirandan beri retina pro kullanıyorum 79 döngü fazla mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.