Şimdi Ara

550W PSU ile GTX 1660S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üst edit: benim konu kaynamış cevaplar için teşekkürler, aynı sistemi kullanıp da garanti veren arkadaşlara ayrıca teşekkürler.

Arkadaşlar, birkaç ay sonra GTX 1660S almaya karar verdim, zaten kaç tane konu açtım bunu belirlemek için üç gündür baş ağrıttım

Corsair 80+ 550W PSU kullanıyorum.
    550W psu ve benzer ekran kartlarında birkaç şikayet gördüğüm için satın almadan önce emin olmam lazım

Yani, bu psu alacağım kart ile aşağıdaki sistemi rahatça besleyebilir mi?

Sistem (tamamlanmış olduğunda): Ryzen 2600X, Gigabyte B450M S2H, Corsair Vengeance 8gb 3000mhz (x2), Dark N10 Pro kasa (x3 led fanlı)

psu hesaplayıcıları değil deneyim edenleri veya bilgisi olanları bekliyorum konuya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorswh -- 30 Ocak 2020; 2:58:1 >

• Corsair Vs serisi ise pek iyi değil fakat sorun yaşamazsın.
  • Aynı PSU'yu kullanıyoruz dostum ve bu psu ile rx5700 besliyorum sorun yaşamazsın gönül rahatlığıyla kullanabilirsin hatta ve hatta şöyle bir detay vereyim hem işlemciye hem ekran kartına OC yapmama rağmen PSU sorunsuz bir şekilde voltaj dağıtıyor konu kapansın...
  • Şunuda eklemek isterim ki, ekran kartını ne kadara mal ediyorsun bilmiyorum ama 2000tl gibi bir rakam vereceksen AMD almanı tavsiye ederim.Fiyat performans ürünüdür AMD bu benim kişisel görüşüm tabi :)
  • Dostlar benim kasam 1 AYLIK cooler master mb 511 600w watt 80 plus olmayan dahili psu. Kasanın sağını solunu elledim mi elektrik çarpıyor. Sizce neyden olabilir
  • Zeze1 kullanıcısına yanıt
    Frisby,Cooler master gibi markaların PSU'ları çok güvenilir olmuyor buna kesin bir nokta atışı yapmak zor ama büyük ihtimal ile PSU kaynaklıdır başka prizlerdede denemek lazım
  • Sistemin yük altında 300w çekmez. Sıkıntı yaşamazsın.
    Kullandığın priz muhtemelen topraksızdır veya priz içinde nötr den toprak kısmına köprülü olabilir, kısaca kasaya dokunduğunda çarpıyorsa sorun topraklama çıkar.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Bunun için 3lü prize ek olarak ne almam gerekiyor hocam?
  • ikidokuz İ kullanıcısına yanıt
    Hocam cm 511 kasanın içerisinde gelen kendi psu. 80 plus değil gold değil kısacası hiçbirşey değil 😁
    Ben PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü PSU markaları +80 seltifikası almak için kıçını yırtıyor fakat arkadaş topraklama olduğunu düşünmüş o da olabilir
    Hocam kendi evimdede şuan misafir olduğum evdede kasanın arkasındaki güç tuşuna dokunduğumda ufaktan okşuyor elektrik 😁 Monitörümü yükseltmek istiyordum sanırım ilk güç kaynağını değiştirmem gerekecek
    Ben 3 lü prizden bahsetmiyorum, duvardaki prizde topraklama olmayabilir demek istedim fakat 3lü prizide kontrol etmekte fayda var, zaten 2 tane vidası vardır, duvardaki prizden söküp içini açıp kontrol edersin, 3 adet kablo bağlı olmalı, genelde sarı renk olan kablo toprak kısmı ama sen priz içinde 3 kablo bağlantısı görüyorsan onda bir sıkıntı yoktur.

Düzenleme

Aşağıdaki gibi 3 kablolu ise onda sorun yoktur.

550W PSU ile GTX 1660S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 29 Ocak 2020; 18:13:3 >

PSU'nun bir aciliyeti yok bu zamana kadar gittiyse şimdide gider fakat şöyle birşey var ben şahsen donanımımı Cooler Master PSU'ya emanet etmezdim.
    Pc yi 1 ay önce topladım hocam yeni bir makine. 550W PSU ile GTX 1660S
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgin için teşekkür ederim
    Önemli değil, 3lü prizde 3 kablo varsa yani sorunsuzsa öyleyse duvardaki prizde de böyle 3 kablo bağlı olmalı ama söküp kontrol edemezsen 3lü prizini evdeki başka prizlere takıp denersin, kasaya dokununca çarpılmadığın bir priz e denk gelirsen o topraklıdır.

550W PSU ile GTX 1660S
  • İncehesapdan uber sistem aldim. Donanim tam da seninkiyle aynı.
    Benim psu 650 watt ama aslinda sistemde 550 watt psu takılıydi stokda bitince baska model 650 w koydular.
    Ayrica opsiyonlardan 550 watt corsair falan da secebiliyordun. Yani 550 watt yeterli.
    Donanimlari sayayim aklin kalmasin
    Ryzen 5 2600x
    Zotac gtx1660super twin
    Gigabyte b450m s2h
    8x2 Corsair vengance ram 3200mhz
    Sharkoon tg4 rgb kasa
    Ssd de james donkey 512 gb nvme pcl
  • quote:

Orijinalden alıntı: general4242

İncehesapdan uber sistem aldim. Donanim tam da seninkiyle aynı.
    Benim psu 650 watt ama aslinda sistemde 550 watt psu takılıydi stokda bitince baska model 650 w koydular.
    Ayrica opsiyonlardan 550 watt corsair falan da secebiliyordun. Yani 550 watt yeterli.
    Donanimlari sayayim aklin kalmasin
    Ryzen 5 2600x
    Zotac gtx1660super twin
    Gigabyte b450m s2h
    8x2 Corsair vengance ram 3200mhz
    Sharkoon tg4 rgb kasa
    Ssd de james donkey 512 gb nvme pcl
    teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.