Şimdi Ara

5800 denizde de GPS olarak kullanmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5800 ın gps özelliğini denizdede kullanmak istiyorum, tekne ile giderken konumumu, kaç metre derinlikte olduğumu bilmek ve balık için beğendiğim avlak yerlerini işaretlemek istiyorum. Bu program bir arkadaşımın İphone unda var ama bana symbian lazım olduğu için bir işe yaramıyor. Böyle bir kullanım nasıl hangi programla olur bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

• Bu konu normal şehir içi navigasyon'dan biraz farklı bir konu ve buradan yardım alamayabilirsin,
    Deniz içerisinde ayrı deniz haritası ve ayrı cihazlar gerekiyor olabilir , deniz dibini ölçen
    ayrı cihazlar var onlara ihtiyacın olabilir , iyice araştırman gerekiyor.

Cep telefonunla küresel konumlandırma mutlaka yaparsın ve kaydedebilirsin ona eminim ama deniz dibi için farklı sistemler mevcut,
    cihazın kendi gömülü GPS programı ve son çıkan ücretsiz Nokia Ovi Maps 3.03 ile konumunu bulabilir ve kaydedip hatta
    E-Mail olarak gönderebilirsin.Daha ileri işlemler için Şu adresten ayrıntılı bilgi alman gerekiyor ;

http://forum.donanimhaber.com/forumid_491/tt.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: BayBağatur

Bu konu normal şehir içi navigasyon'dan biraz farklı bir konu ve buradan yardım alamayabilirsin,
    Deniz içerisinde ayrı deniz haritası ve ayrı cihazlar gerekiyor olabilir , deniz dibini ölçen
    ayrı cihazlar var onlara ihtiyacın olabilir , iyice araştırman gerekiyor.

Cep telefonunla küresel konumlandırma mutlaka yaparsın ve kaydedebilirsin ona eminim ama deniz dibi için farklı sistemler mevcut,
    cihazın kendi gömülü GPS programı ve son çıkan ücretsiz Nokia Ovi Maps 3.03 ile konumunu bulabilir ve kaydedip hatta
    E-Mail olarak gönderebilirsin.Daha ileri işlemler için Şu adresten ayrıntılı bilgi alman gerekiyor ;

http://forum.donanimhaber.com/forumid_491/tt.htm
    benim bahsetmek istediğim harita üzerinde derinliğin görünmesi, anlık derinlik değerleri benim için çokta önemli değil. İstediğim sadece harita üzerinde noktamı görmek ve tahminide olsa derinliği bilmek... Örneğin tekne ile açıldım 800 metre açığa geldim bulunduğum nokta belli, tam noktamın olmasada ne bileyim 700 metre açıktaki derinlik harita üzerinde yazılı olsa buda yeterli olacaktır. Çok teferruata gerek yok, bir deniz haritası bulsam benim işimi görecek diye düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ykesici

benim bahsetmek istediğim harita üzerinde derinliğin görünmesi, anlık derinlik değerleri benim için çokta önemli değil. İstediğim sadece harita üzerinde noktamı görmek ve tahminide olsa derinliği bilmek... Örneğin tekne ile açıldım 800 metre açığa geldim bulunduğum nokta belli, tam noktamın olmasada ne bileyim 700 metre açıktaki derinlik harita üzerinde yazılı olsa buda yeterli olacaktır. Çok teferruata gerek yok, bir deniz haritası bulsam benim işimi görecek diye düşünüyorum...

Alıntıları Göster
    Nokialar için böyle bir program yok diye biliyorum.Sadece Gps sayesinde nerde olduğunu öğrenirsiniz ve istediğiniz bölgeleri işaretlersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Nokialar için böyle bir program yok diye biliyorum.Sadece Gps sayesinde nerde olduğunu öğrenirsiniz ve istediğiniz bölgeleri işaretlersiniz.

Alıntıları Göster
    Marine:Mediterranean diye bi program var ama Symbian versiyonu var mı bilmiyorum. Araştırmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

Marine:Mediterranean diye bi program var ama Symbian versiyonu var mı bilmiyorum. Araştırmak lazım.

Alıntıları Göster
    böyle bir program varsa ve işe yarıyorsa yazarmısınız herkes yararlansın.
  • Ah bir bulsak yazıcazda...

quote:

Orijinalden alıntı: _DeserTEagLe_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykesici -- 29 Ocak 2010; 12:43:16 >
  • quote:

Ah bir bulsak yazıcazda...

quote:

Orijinalden alıntı: _DeserTEagLe_

Alıntıları Göster
    up!
  • quote:

up!

Alıntıları Göster
    Beğendiğiniz avlak yerine gidince Garmin ile işaretleyin.Olmaz mı?Konum zaten normal olarak da var.Ava çıktığınız yeri de yine aynı şekilde işaretleyip kaç metre uzaklaştıdığınız bulabilirsiniz kanımca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Comandanté

Beğendiğiniz avlak yerine gidince Garmin ile işaretleyin.Olmaz mı?Konum zaten normal olarak da var.Ava çıktığınız yeri de yine aynı şekilde işaretleyip kaç metre uzaklaştıdığınız bulabilirsiniz kanımca.

Alıntıları Göster
    Nokia için sadece symbian S3 sistemlerde çalışan bir yazılım var. Çokta başarılı. Linkte inceleyebilirsiniz. Bende 5800 telefonumu saqatıp yerine android bir cihaz alıcam.

Link

http://www.navionics.com/MobileMarineFeatures.asp?MobileType=Nokia

• quote:

Orijinalden alıntı: kerzami

Nokia için sadece symbian S3 sistemlerde çalışan bir yazılım var. Çokta başarılı. Linkte inceleyebilirsiniz. Bende 5800 telefonumu saqatıp yerine android bir cihaz alıcam.

Link

Linkteki programın ovi mağaza da bulunan versiyonlarında bizim denizleri kapsayanını göremedim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Master KENOBI

quote:

Link

Linkteki programın ovi mağaza da bulunan versiyonlarında bizim denizleri kapsayanını göremedim ?

Alıntıları Göster
    Sanırsam Garmin'in denizler için haritası vardı dostum araştırmalısın

• quote:

Orijinalden alıntı: ali277

Sanırsam Garmin'in denizler için haritası vardı dostum araştırmalısın

Alıntıları Göster
    Garmin deniz haritası malesef telefonlarda çalışmıyor. Sadece kendi cihazlarında çalışıyor.
    ama www.navionics.com adresindeki yazılımı arkadaşım kullanıyor. Türkiyedeki tüm deniz derinliklerini gösteriyor.
    Özellikle dalış ve Jigging avlanma yerlerini tespit için çok gerekli.

• quote:

Garmin deniz haritası malesef telefonlarda çalışmıyor. Sadece kendi cihazlarında çalışıyor.
    ama www.navionics.com adresindeki yazılımı arkadaşım kullanıyor. Türkiyedeki tüm deniz derinliklerini gösteriyor.
    Özellikle dalış ve Jigging avlanma yerlerini tespit için çok gerekli.

Alıntıları Göster
    Denizde kaybolmayasınız sonra
    5800 gps çipinin özellikleri sanırım bu iş için yeterli olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

Denizde kaybolmayasınız sonra
    5800 gps çipinin özellikleri sanırım bu iş için yeterli olmaz

Alıntıları Göster
    @mobil prof.

gps çipiyle değil, programıyla alakalı, hadi denize girdik diyelim gps nolcak çekmiycekmi? okyanusta bile çeker, ama yakın yerlerde neler oldugunu arada kaç km mesafe olduğunu gösteren bi program çok işe yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: photo sir

@mobil prof.

gps çipiyle değil, programıyla alakalı, hadi denize girdik diyelim gps nolcak çekmiycekmi? okyanusta bile çeker, ama yakın yerlerde neler oldugunu arada kaç km mesafe olduğunu gösteren bi program çok işe yarar.

Alıntıları Göster
    Ben öyle demedim bu iş için uygun değil dedim.
    Şahsen teknede 5800 kullanmam araba içi kullanımı bile vasat altında olan bir telefonu teknede zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

Şahsen teknede 5800 kullanmam araba içi kullanımı bile vasat altında olan bir telefonu teknede zor.

Alıntıları Göster
    android işletim sistemi kullanan telefonlar için mevcut.markette var.ücreti 24 TL.nettede beleş bulmak mümkün.benim vodafone 945 te kurulu kullanıyorum.

gelgelelim birde bu uygulamanın symbian s60 versiyonununu bende arıyorum ama henüz bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

android işletim sistemi kullanan telefonlar için mevcut.markette var.ücreti 24 TL.nettede beleş bulmak mümkün.benim vodafone 945 te kurulu kullanıyorum.

gelgelelim birde bu uygulamanın symbian s60 versiyonununu bende arıyorum ama henüz bulamadım.

Iphone - Ipad - Android kullanıcıları için kendi sitesinin linki

http://www.navionics.com/NavionicsMobile.asp
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobile prof.

5800'ın GPS performansına vasatın altında diyeni de gördüm. Samsung'ların GPS özelliğini hiç kullanmadınız sanırım? 5800'ın GPS'i gayet harikadır neden vasat altı dediniz anlamadım. Kendi navigasyon programı ile değil ama alternatif programlarla. Özellikle NDrive. Normal bir GPS cihazından daha iyi çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 14 Eylül 2011; 0:48:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Orijinalden alıntı: mobile prof.

5800'ın GPS performansına vasatın altında diyeni de gördüm. Samsung'ların GPS özelliğini hiç kullanmadınız sanırım? 5800'ın GPS'i gayet harikadır neden vasat altı dediniz anlamadım. Kendi navigasyon programı ile değil ama alternatif programlarla. Özellikle NDrive. Normal bir GPS cihazından daha iyi çalışıyor.

Normal bir GPS cihazından daha iyi çalışıyor demek abesle iştigaldir. Ben ne 5800xm ler gördüm GPS i saçma çalışan hatta çalışmayan ,evet oldukça berbat bi gps i var . ve E72'deki GPS çok daha üstün çalışıyor. KENDI NAVIGASYONUYLA

@ykesici
    GPS cihazı almak zorundasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 14 Eylül 2011; 2:30:08 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.