Şimdi Ara

5800 malzeme kalitesi ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar telefonun özellikleri çok iyi.
    Ama kalitesi nasıl ?
    Kullandığım telefonum bozuldu
    Öğrenciyim şimdi bu kadar para veripte telefon 1 sene sonra falan elimde patlarsa evlat acısı gibi içime oturur.
    Ne dersiniz sizce almalımıyım ? Yok sa hiç atraksyona girmeden orta halli bi tel alıp devam mı edeyim ?

• Orta halle senın için ideal kadres
  • ben telefonu bugün aldım telefon çok güzele benziyo ama telefonun malzeme kalitesi sanki pek iyi değil gibi geldi
  • Peki kullanım ömrü ne kadar olur tahmini biliyorum şans işi ama.
    Alıpta elimde patlarsa gerçekten çok kötü olur çok pişman olurum.
  • 5310da kullandım o elimde patlamadığına göre 5800 da patlamaz bence
  • Malzeme kalitesi olarak dikkat edilmesi gerekilen bir telefon sonuçta dokunmatik ekran ve ekranı zarar görürse telefon gider

Ben telefonu 1m'den kalebodurun üstüne düşürdüm ekranın üstüne düşmesine rağmen hiç bir şey olmadı telefon 2 yıl kullanabilirsin garantisi dolduktan sonra satılması tercihimdir bu genelleme bütün telefonlar için geçerli, onun dışında telefona bir kılıf alırsan temiz bir şekilde 2 yıl işini görür.

Zaten telefonun ekranının kenarları sayesinde düz zemine düşse bile ekranının zarar görmesini engelliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LarausseMan_tr -- 12 Şubat 2010; 12:47:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LarausseMan_tr

Malzeme kalitesi olarak dikkat edilmesi gerekilen bir telefon sonuçta dokunmatik ekran ve ekranı zarar görürse telefon gider

Ben telefonu 1m'den kalebodurun üstüne düşürdüm ekranın üstüne düşmesine rağmen hiç bir şey olmadı telefon 2 yıl kullanabilirsin garantisi dolduktan sonra satılması tercihimdir bu genelleme bütün telefonlar için geçerli, onun dışında telefona bir kılıf alırsan temiz bir şekilde 2 yıl işini görür.

Fazla söze ne hacet

Zaten telefonun ekranının kenarları sayesinde düz zemine düşse bile ekranının zarar görmesini engelliyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • malzeme kalitesi pek iyi degil. plastigi cok kaliteli degil ve sesler geliyor, montaji cok basarili yapilmamis gibi. ama zarar gorucek gibi de durmuyor bence, duzgun kullanilirsa bisey olmayacaktir.
  • bu donanım haberde herşey ne kadar abartılıyor.. çözemiyorum.. zaten 1 telefonun max kullanım süresi 1 sene yada 2 sene.. şu zamandan sonra yanlış bir kullanım olmadığı taktirde hiç bir telefon 1 seneden önce bozulmuyor.. arızalarıda çözüyorlar zaten.. sanki 20 yıl kullanıcaksınız bu telefonu malzeme kalitesini sorguluyorsunuz.. plastiği normal plastik olsa ne olur olmasa ne olur.. arka kapak adı üstünde plastik.. kırlırsa değiştirirsin.. ön taraftaki ekran kısmı plexi glas tarzı es nek standart birşey.. onuda kırarsan değiştirirsin.. kırılgandır yada yanlış kullanırsan çizilir.. kasa sert plastik.. sinirlenip duvara fırlatmadığın sürece kırılması imkansız..

hangimiz 1 telefon alıp onu 5 sene kullanıyoruz ki? hersene değiştirmiycez dediğimz halde telefon değiştiriyoruz..
    2 sene içinde güncelliğini kaybedicek ve üst modellere geçicez..

• ayrıca plastiğinin çok kaliteli olmadığını söyleyen arkadaşlar bu kanıya nerden varıyorlar ? çok merak ediyorum.. farklı malzemeler kullanılmış telefonların plastik kısımlarıyla mikroskobik karşılaştırma yapıp malzeme kalitesine ancak öyle varabilirsiniz.. yada farklı test metotlarıyla..
  • kalitesinden kastım içindeki parçalardan bahsediyordum.
    Program alternatifleri nasıl arkadaşlar varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsirel

kalitesinden kastım içindeki parçalardan bahsediyordum.
    Program alternatifleri nasıl arkadaşlar varmı ?

5800 ın ana konusu var bide oraya bak bence

http://forum.donanimhaber.com/m_18435733/tm.htm
  • Ben sony ericsson W550i yi 5yıl oldu alalı hala kullanıyorum..Herkes yılda bir falan telefon değiştirmiyor...
  • quote:

hangimiz 1 telefon alıp onu 5 sene kullanıyoruz ki?

1112 model telefonumu 3senedir kullanıyorum.Bence bu sık telefon değiştirme işi birazda kapitalizmin bir ıoyunu.İlla üstün özellikler istiyoruz.Yok wifi olsun,gps olsun,office görüntüleyicisi olsun,3g olsun.Çok merak ediyorum;bu wifi,gps vs.isteyen ve bu özelliklere sahip telefon kullanan arkadaşlar,kaç kere wifiden internete girdiler sokakta?veya herzaman işe gidip geldikleri yolda gps kullanan var mı?veya 3g üzerinden kaçınız görüntülü konuşma yaptınız şimdiye kadar?yani ihtiyaçlarınıza göre mi cihaz seçiyorsunuz yoksa özellik olsunda nasıl olursa olsun,işte arkadaşlarımla cafede otururken koyarım masanın üzerine herkes bakar diye mi düşünüyorsunuz.
    Özellikleri düşük olunca o telefon ''basit bir plastik parçası'' olup çıkıveriyor.Şu anda bu ülkede ekmek alacak para bulamayan insanları düşündükçe bu açgözlülük neden diye içimden de geçiriyorum hani.
    Bu sözler alıntı yaptığım arkadaşa yönelik değildi.İçten gelen bir yakarıştı sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 12 Şubat 2010; 20:27:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wartexy

bu donanım haberde herşey ne kadar abartılıyor.. çözemiyorum.. zaten 1 telefonun max kullanım süresi 1 sene yada 2 sene.. şu zamandan sonra yanlış bir kullanım olmadığı taktirde hiç bir telefon 1 seneden önce bozulmuyor.. arızalarıda çözüyorlar zaten.. sanki 20 yıl kullanıcaksınız bu telefonu malzeme kalitesini sorguluyorsunuz.. plastiği normal plastik olsa ne olur olmasa ne olur.. arka kapak adı üstünde plastik.. kırlırsa değiştirirsin.. ön taraftaki ekran kısmı plexi glas tarzı es nek standart birşey.. onuda kırarsan değiştirirsin.. kırılgandır yada yanlış kullanırsan çizilir.. kasa sert plastik.. sinirlenip duvara fırlatmadığın sürece kırılması imkansız..

hangimiz 1 telefon alıp onu 5 sene kullanıyoruz ki? hersene değiştirmiycez dediğimz halde telefon değiştiriyoruz..
    2 sene içinde güncelliğini kaybedicek ve üst modellere geçicez..

Şahsen ben nokia 6230i telefonumu tam 5 yıl kullandım. 5800 ı da aynı şekilde kullanmak isterim. Her insanı kendiniz gibi düşünmeyin. Herkesin bir üründen farklı farklı beklentileri vardır. Bu arkadaşın malzeme kalitesini sorgulaması son derce doğaldır. Malzeme kalitesine gelirsek bence normal kalitede ve verilen parayıda hakediyor hem özellik bakımından hem malzeme bakımından. İnşallah kullanan arkadaşlar güzel günlerde kullanır.

• 5800 bende de var.. ama bu plastik kalitesi konusuna taktım kafayı.. malzeme kalitesini nerden çözüyorsunuz anlamış deilim..
    elinize aldığınızdamı anlıyorsunuz malzeme kalitesini? plastik plexiglass ve akrilik malzeme üzerine çalışan bi firmada tasarımcıyım.. uzn sürede kalite kontrol departmanında çalıştım..

bu telefonu 5-6-7 sene kullanmak için alan biri malzeme kalitesine mi bakıcak? sonuçta elektronik cihaz.. ne olacağı belli olmaz.. yere atarsın sorun çıkmaz.. koşarken cebinde sallanır bozulur.. kimisi içine film program ne varsa yükler yıllarca kullanır.. diğeri msn yüklemeye çalışırken kullanılmaz hale getirir..

şahsi fikrim fiyat performans açısından en mükemmel telefon.. tasarımı vasat.. kullanılabilirlik orta seviyede.. kulaklık beş para etmez.. ekran iyi... kamera berbat...

bunların hiç birinin malzeme kalitesiyle alakası yok.. nokia da zaten bize bu telefonu satarken kamerası şöyle kulaklığı böyle dememişti.. özellikleri belli zaten telefonun.. ama malzeme kalitesi nedir hala anlamış deilim..

• quote:

Orijinalden alıntı: hakeen

ben telefonu bugün aldım telefon çok güzele benziyo ama telefonun malzeme kalitesi sanki pek iyi değil gibi geldi

boşverin arkadaslar araba almıyoruz dünya malı... :) 5800 şuan için güzel ve hoş... darısı x6 ya
  • Arkadaş bence kesinlikle uzak dur bu telefondan.malzeme kalitesine önem veriyosan şunu bil ki çat çut ötüyo telefon dokunulduğunda,ayrıca çok ağır çalışıyo daha yeni hard format attım kurdugum 2 program var skyfire ve msn.telefon bana göre çok ağır menü geçişleri efektler kapalı olmasına rağmen ağır.ayrıca bu kadar para verdikten sonra çok temkinli olmaya baslıyosun aman bişey olur mu falan filan.onun yerine al normal mp3 çalan kamerası iyi olan bi telefon doya doya kullan hem bişey olursa parası içine de oturmaz.al bi n73 bak keyfine.
  • Bende de 5800 var iki tane naavigasyon programı var içinde ndrive ve Garmin buna ek olarak bir hayli fazla mp3 var telin içinde. Telefonun geçişleri ve hızı oldukça iyi. Hiç bir sıkıntı yaşamadım bugüne kadar. Biraz kullanıcının kullanımı ile alakalı bazı telefonların verimli çalışması. v40 güncellemesi yaptınız mı hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nsr1903

Arkadaş bence kesinlikle uzak dur bu telefondan.malzeme kalitesine önem veriyosan şunu bil ki çat çut ötüyo telefon dokunulduğunda,ayrıca çok ağır çalışıyo daha yeni hard format attım kurdugum 2 program var skyfire ve msn.telefon bana göre çok ağır menü geçişleri efektler kapalı olmasına rağmen ağır.ayrıca bu kadar para verdikten sonra çok temkinli olmaya baslıyosun aman bişey olur mu falan filan.onun yerine al normal mp3 çalan kamerası iyi olan bi telefon doya doya kullan hem bişey olursa parası içine de oturmaz.al bi n73 bak keyfine.

5800 ı n73 ile karşılarştıman hataydı bence özellikle hız konusunda

hatırlıyorumda n73 kullandığımda Uygulama Yöneticisine girmek için 1dk beklediğim günleri 5800 4sn'de giriyor ve ayrıyetten n73ün fiyatına bak bakayım sanki 5800 dan daha ucuz arada 100tl fark var yok...

5800 diğer özelliklerinden bahsetmeme gerek yok herhalde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LarausseMan_tr -- 13 Şubat 2010; 21:27:28 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.