Şimdi Ara

5800 malzeme kalitesi ???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Blanchimont

malzeme kalitesi pek iyi degil. plastigi cok kaliteli degil ve sesler geliyor, montaji cok basarili yapilmamis gibi. ama zarar gorucek gibi de durmuyor bence, duzgun kullanilirsa bisey olmayacaktir.

Arkadaşlar ben anlamıyorum bu telefondan nasıl ses çıkarıyosunuz?

Ben 20 gündür kullanıyorum, elimden düşmüyor telefon, sürekli mesaj atıyorum konuşuyorum ediyorum. Üstelik dokunmatik ekranlı bir telefonun neresinden ses gelebilir? Kusura bakmayın ama böyle diyen arkadaşları kınıyorum ben.

Ayrıca kasa kalitesi de bence seni götürür. Gayet iyi. Çok sert malzeme olmaması iyidir, arka kapağa gelen ufak darbelerde sorun çıkmaz. Zaten kasasında soyulcak bi yer de yok. Bence kasa kalitesi gayet iyi.

Hız bakımından da gayet güzel. Bir sürü oyun program yükledim, tek bir kasma yok. Tıkır tıkır çalışıyor canını yediğim.

• Birisi çok iyi diyor birisi çok kötü hangisine inanacağını şaşırıyor insan :)

quote:

Tıkır tıkır çalışıyor canını yediğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugarboy

Birisi çok iyi diyor birisi çok kötü hangisine inanacağını şaşırıyor insan :)

quote:

Valla ben de alırken bir ay kadar araştırdım, kesinlikle alma diyeni de gördüm kesinlikle al diyeni de.

Ben iyi diyenlere inandım, şimdi ben de iyi diyorum.

Elbette ki hiç bişey kusursuz olmaz, sonuçta insan icadı. Ama biraz da abartmıyor değiller yani. Az önce telefonu elime aldım tekrar baktım sağına soluna, tuşlarına felan bastım ekrana dokundum, hala neresinden ses çıkıyor bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: LarausseMan_tr

quote:

Orijinalden alıntı: nsr1903

Arkadaş bence kesinlikle uzak dur bu telefondan.malzeme kalitesine önem veriyosan şunu bil ki çat çut ötüyo telefon dokunulduğunda,ayrıca çok ağır çalışıyo daha yeni hard format attım kurdugum 2 program var skyfire ve msn.telefon bana göre çok ağır menü geçişleri efektler kapalı olmasına rağmen ağır.ayrıca bu kadar para verdikten sonra çok temkinli olmaya baslıyosun aman bişey olur mu falan filan.onun yerine al normal mp3 çalan kamerası iyi olan bi telefon doya doya kullan hem bişey olursa parası içine de oturmaz.al bi n73 bak keyfine.

5800 ı n73 ile karşılarştıman hataydı bence özellikle hız konusunda

hatırlıyorumda n73 kullandığımda Uygulama Yöneticisine girmek için 1dk beklediğim günleri 5800 4sn'de giriyor ve ayrıyetten n73ün fiyatına bak bakayım sanki 5800 dan daha ucuz arada 100tl fark var yok...

5800 diğer özelliklerinden bahsetmeme gerek yok herhalde...

ya n73u soylerken orasını dusunmedım dırek aklıma ıyı kamera ıyı tasarım ve yuksek ses mp3 çalması falan geldi haklısındır buyuk ıhtımal.

• hocam suan bu mesajı 5800 dan yazıyorum.telefon guzel fakat sırf tıkırtıları yuzunden aldıgıma pisman oldum.bence nokia 3120 al bir öğrenci için ideal bir telefon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugarboy

Birisi çok iyi diyor birisi çok kötü hangisine inanacağını şaşırıyor insan :)

quote:

Benim şahsi görüşüm bu telefon eğer sağlam yerlerden alınırsa, büyük teknoloji perakende mağzalarından alınırsa sorun çıkartmaz. Bazı insanlar var 15-20 liranın hesabını yapıp mahalle telefoncusundan telefonu alıyo. Şahsi fikrim özellikle nokia 5800 için büyük perakende mağzaları tercih edilmelidir ve 15-20 liranın hesabı yapılmamalıdır. Ha derseniz ki 5800 haricinde bir telefon alıcam. O zaman en uygun yerden o telefonu alabilirsiiniz çünkü hepimiz biliyoruz bu telefonun ilk serilerinde problem vardı. Şahsi fikrim güvenilir büyük kuruluşlardan bu telefonu satın alın tabi satın alacaksanız.

• Zaten cep telefonu aldın mı 3 yıl kesin kullanılıyor.Dolayısıyla büyük mağazalardan alınırsa sorunsuz olarak kullanmanız daha garanti.Ayrıca o mağazaların müşteri hizmetleri işini daha iyi yapıyor.Artık rekabet var.Eskiden bimeks,teknosa vardı.Şimdi onlara çok ciddi rakipler geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmrN

hocam suan bu mesajı 5800 dan yazıyorum.telefon guzel fakat sırf tıkırtıları yuzunden aldıgıma pisman oldum.bence nokia 3120 al bir öğrenci için ideal bir telefon.

Şu tıkırtı nerden geliyo bi söyleseniz de ben de öğrensem Ben kullanıyorum 20 gündür, bende öle bi ses yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bunnymn

quote:

hocam suan bu mesajı 5800 dan yazıyorum.telefon guzel fakat sırf tıkırtıları yuzunden aldıgıma pisman oldum.bence nokia 3120 al bir öğrenci için ideal bir telefon.

Şu tıkırtı nerden geliyo bi söyleseniz de ben de öğrensem Ben kullanıyorum 20 gündür, bende öle bi ses yok.

Büyük ihtimalle bu kullanıcı mesaj yazarken felan titreşim açık oluyo ya, o titreşime tıkırtı diyor. Bu telefonda başka bir tıkırtı olma olasılığı bir hayli zayıf. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: svs

quote:

Orijinalden alıntı: Bunnymn

quote:

Büyük ihtimalle bu kullanıcı mesaj yazarken felan titreşim açık oluyo ya, o titreşime tıkırtı diyor. Bu telefonda başka bir tıkırtı olma olasılığı bir hayli zayıf. :)

Hafıza ve sim kart takılan kısımdan, dokunmatik ekranın sol alt köşesinden bazen telefonu elime aldığım zaman çıtçıt sesler geliyor, eğer sizde boyle sorunlar yoksa telefonu garantiye vericem.

• Telefonun malzemesinin kalitesi konusunda herkes atıp tutuyor, plastik kalitesi hakkında iyi yada kötü diyen arkadaşların hangilerinin plastiklerin yapısı hakkında bilgisi var, kaç tanesi plastik malzeme ile çalışmış çok merak ediyorum. Aynı şekilde montajı iyi yapılmamış diyen arkadaşlarda var. Koskoca Nokia bu telefonları yaparken montajını mı iyi yapamıyor yani, kaç kişi bu telefonun montajı yapılırken gördü acaba. Bu tür işlerin standardı vardır. İyisi kötüsü yoktur. Adamalar yıllardır telefon üretiyor, plastiğini mi kötü yapacaklar. Hem kaldı ki bu telefon plastikten yapılıyor. Ne olursa olsun, hangi plastik olursa olsun çizilecek, yeri gelince de kırılacak. Bu telefonun kalitesini-kalitesizliğini ortaya koymaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iletiler

Telefonun malzemesinin kalitesi konusunda herkes atıp tutuyor, plastik kalitesi hakkında iyi yada kötü diyen arkadaşların hangilerinin plastiklerin yapısı hakkında bilgisi var, kaç tanesi plastik malzeme ile çalışmış çok merak ediyorum. Aynı şekilde montajı iyi yapılmamış diyen arkadaşlarda var. Koskoca Nokia bu telefonları yaparken montajını mı iyi yapamıyor yani, kaç kişi bu telefonun montajı yapılırken gördü acaba. Bu tür işlerin standardı vardır. İyisi kötüsü yoktur. Adamalar yıllardır telefon üretiyor, plastiğini mi kötü yapacaklar. Hem kaldı ki bu telefon plastikten yapılıyor. Ne olursa olsun, hangi plastik olursa olsun çizilecek, yeri gelince de kırılacak. Bu telefonun kalitesini-kalitesizliğini ortaya koymaz.

Bravo kardeşim çok güzel söylemişsin.

quote:

Orkinalden alıntı: EmrN

Hafıza ve sim kart takılan kısımdan, dokunmatik ekranın sol alt köşesinden bazen telefonu elime aldığım zaman çıtçıt sesler geliyor, eğer sizde boyle sorunlar yoksa telefonu garantiye vericem.

Ben de böyle bi sorun yok dostum. Sen bi servise danışmalısın bence.

• quote:

Aynı şekilde montajı iyi yapılmamış diyen arkadaşlarda var. Koskoca Nokia bu telefonları yaparken montajını mı iyi yapamıyor yani, kaç kişi bu telefonun montajı yapılırken gördü acaba.

Nokia çalışanlarından başka kimsenin montaj aşamasını görme şansı yok evet ama ilk parti ürünlerde neden kasa açıklığı problemi vardı o zaman?
  • Telefon çok sallanıyor çok dandik plastiği. Çıt çıt sesler geliyor. Ama özellik görünüşü süper
  • Çok sert düşmedikçe 2 yıl idare edecek düzeyde
  • quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

quote:

Aynı şekilde montajı iyi yapılmamış diyen arkadaşlarda var. Koskoca Nokia bu telefonları yaparken montajını mı iyi yapamıyor yani, kaç kişi bu telefonun montajı yapılırken gördü acaba.

Nokia çalışanlarından başka kimsenin montaj aşamasını görme şansı yok evet ama ilk parti ürünlerde neden kasa açıklığı problemi vardı o zaman?

Bu montajla alakalı değil, tasarımla alakalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

Telefon çok sallanıyor çok dandik plastiği. Çıt çıt sesler geliyor. Ama özellik görünüşü süper

Telefonun neresi sallanıyor arkadaşım ? Plastiğinin dandik olduğunu nereden anladın ? Çıt çıt sesler benimkinden gelmiyor, benim telefonum sallanmıyor. Eğer telefonu kıç cebinde taşıyorsan, üzerinde harş hurş diye oturuyorsan çıt çıt seslerin gelmesi gayet normal. Plastik konusundaki uzmanlığın ne derecede ki plastiğinin dandik olduğunu anladın ?

Yanlış anlaşılmasın diye eklemek isterim : Ben 11 senedir cep tel kullanıyorum. 7. telefonum nokia, diğerleri başka markaydı. Kim ne derse desin, eğer 500 TL ye hem GPS, hem 3G, hem Wi-fi, hem de dokunmatik telefon bulan olursa alnını karışlarım. Fiyat / Performans olarak bu telefonun üzerine yok. IPhone ile karşılaştıranlar varsa gitsin iphone alsınlar, laga luga yapıp milleti yanlış yönlendirmesinler. Türkiye de bir çok insan artık marka seçimlerini donanımhaber.com un forumlarındaki bilgiye göre yapıyor. Lütfen milleti yanlış yönlendirmeyi.!

• Valla ben rekor kırdım 2002 yılında aldığım Siemens C55 telefonu halen kullanıyorum bir şikayetim yok ama bir yerden yılsonu pirimi gelicek o yüzden 5800 alıcam.Şu sıralar 500 tl gibi fiyatlar 200 tl primle bu telefonu 300 tl maliyetle alıcam kısmetse
    quote:

Orijinalden alıntı: wartexy

bu donanım haberde herşey ne kadar abartılıyor.. çözemiyorum.. zaten 1 telefonun max kullanım süresi 1 sene yada 2 sene.. şu zamandan sonra yanlış bir kullanım olmadığı taktirde hiç bir telefon 1 seneden önce bozulmuyor.. arızalarıda çözüyorlar zaten.. sanki 20 yıl kullanıcaksınız bu telefonu malzeme kalitesini sorguluyorsunuz.. plastiği normal plastik olsa ne olur olmasa ne olur.. arka kapak adı üstünde plastik.. kırlırsa değiştirirsin.. ön taraftaki ekran kısmı plexi glas tarzı es nek standart birşey.. onuda kırarsan değiştirirsin.. kırılgandır yada yanlış kullanırsan çizilir.. kasa sert plastik.. sinirlenip duvara fırlatmadığın sürece kırılması imkansız..

hangimiz 1 telefon alıp onu 5 sene kullanıyoruz ki? hersene değiştirmiycez dediğimz halde telefon değiştiriyoruz..
    2 sene içinde güncelliğini kaybedicek ve üst modellere geçicez..

• quote:

quote:

quote:

Hem montaj hem tasarımla alakalı. Nihayetinde bi sorun vardı öyle değil mi?
    Arkadaş koskoca Nokia montajımı yapamıyor diyordu. Koskoca Nokia basit bir kasa tasarımını da mı yapamıyor? Üstelik aynı Nokia 88xx gibi harika cihazlar yapabilirken.
    Anlatmak istediğim bu cihaz boşuboşuna bu kadar ucuzlamadı. Çünkü malzeme kalitesi düşük. Nokia bu hataları yapacak kadar aciz ve yetersiz bir firma değil.
    Ha 5800 f/p olarak çok iyi bir cihaz ona lafım yok. Ama malzeme kalitesini övmeyin lütfen. Özellikle plastik aksamını...

Edit: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marikanwap -- 15 Şubat 2010; 16:05:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hem montaj hem tasarımla alakalı. Nihayetinde bi sorun vardı öyle değil mi?
    Arkadaş koskoca Nokia montajımı yapamıyor diyordu. Koskoca Nokia basit bir kasa tasarımını da mı yapamıyor? Üstelik aynı Nokia 88xx gibi harika cihazlar yapabilirken.
    Anlatmak istediğim bu cihaz boşuboşuna bu kadar ucuzlamadı. Çünkü malzeme kalitesi düşük. Nokia bu hataları yapacak kadar aciz ve yetersiz bir firma değil.
    Ha 5800 f/p olarak çok iyi bir cihaz ona lafım yok. Ama malzeme kalitesini övmeyin lütfen. Özellikle plastik aksamını...

Edit: Ekleme

Eğer yazdıklarımı okursanız malzeme kalitesini övmediğimi görürsünüz. Ben malzemeyi kötüleyen arkadaşlara uyarıda bulunuyorum. Başkalarını yanlış yönlendirmeyin diye. Plastik kalitesinin dandik olduğunu söyleyen arkadaşlar neden dandik olduğu kanısına varmışlar, bunu söylerlerse sevinirim. Ben Nokia ya antipatisi olan birisiyken özelliklerinden dolayı bu telefonu aldım. bu telefon kim ne derse desin fiyat/performans canavarı.

Bu arada telefonun ucuzlamasında başka nedenler var bence, yabancı bloglarda okuduğum kadarı ile 5800 ABD de toplatılmaya başlanmış, 3G altyapısında çalışırken sorunlar tespit edilmiş. Fiyatının ucuzlamasının nedeniz bu olabilir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.