Şimdi Ara

5800 mı 5530 mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttğim gibi 5800 ve 5530 arasında kaldım sizce hangisini almalıyım?

5800 ın arıza verdiğini duydum bilgisi olanlar aydınlatabilir mi
    5530 da ise 3g yok çok büyük eksikmidir?

• ellisekizçiftsıfııırrrr...
  • 3g'nin eksi olup olmadığına kendiniz karar vereceksiniz, keza sizin için önemli bir durum değilse veya kullanmayacağınızı düşünüyorsanız 5530'u tavsiye ederim.
  • Arkadaşım Korkun olmazsın , Kesınlıkle 5800 XpressMusic Onerırım ..
    Eğer Deneme İmkanın Varsa 2gun 5530u 2Gun 5800'ı Dene Farkı Görr ..
  • ne gibi farklar mevcut?
  • 5800'ı elime aldım birkaç gün.Genel manada memnun kalmadım.Kasa işçilği berbat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YolunuŞaşıranPusula

ne gibi farklar mevcut?

Bazı şeyleri kullanmadan anlayamazsın...

sen şikayetlere o kadar da aldırma...

Her kes araba kullanır ama aynı arabayı kullansalar bile bazılarını hiç memnun edemezsin..

1 kere bu şikayetçilerin çoğu dokunmatik telefona bir türlü alışamıyor... bazıları hakketen dokunmatik özürlü.. ama amcam heves etmiş almış bir kere... sonra eski hastalığı nüksetmiş.. sen ondan şimdi ne beklersin.. ? baktımı beceremiyo.. parmaklarını pisikolojisi bozuluyo.. oturduğu yerden yine aynı parmaklarla klavyeden ..ok atıyo.. böylelerinden ne beklersin ? Ellisekizçiftsıfır alınmı diycek..? hadi canım sende.. ordan indirecek, burdan binderecek... amcam kullandı ya (kullanamadı aslında ya..) tilki üzüm mundar fıkrası.. bilmiyorsan bilene sor anlatsın...

bi fotoğraf programı yükledim.. tüm resimler dans ediyo.. dedim.. i-phone da ne... neyse.. yine tartışmayalım...

telefon olayı sadece cep meselesi değil.. daha çok beceri meselesi.. bana sorarsan çok değil şunun şurasında 3 sene içinde dokunmatiklerin hepsi tarihe karışacak.. buna n97 tipindeki çekmeceli dolaplı modeller de dahil..

karar senin.. ne alırsan al, güle güle kullan.. ben kullanıyorum.. memnunum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Re-Atum -- 8 Ekim 2009; 14:15:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Iphone 3GS mi yoksa Iphone 4 mü ?
    14 yıl önce açıldı
    k790 mı w810 mu??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Re-Atum

quote:

ne gibi farklar mevcut?

Her kes araba kullanır ama aynı arabayı kullansalar bile bazılarını hiç memnun edemezsin..

1 kere bu şikayetçilerin çoğu dokunmatik telefona bir türlü alışamıyor... bazıları hakketen dokunmatik özürlü.. ama amcam heves etmiş almış bir kere... sonra eski hastalığı nüksetmiş.. sen ondan şimdi ne beklersin.. ? baktımı beceremiyo.. parmaklarını pisikolojisi bozuluyo.. oturduğu yerden yine aynı parmaklarla klavyeden ..ok atıyo.. böylelerinden ne beklersin ? Ellisekizçiftsıfır alınmı diycek..? hadi canım sende.. ordan indirecek, burdan binderecek... amcam kullandı ya (kullanamadı aslında ya..) tilki üzüm mundar fıkrası.. bilmiyorsan bilene sor anlatsın...

bi fotoğraf programı yükledim.. tüm resimler dans ediyo.. dedim.. i-phone da ne... neyse.. yine tartışmayalım...

telefon olayı sadece cep meselesi değil.. daha çok beceri meselesi.. bana sorarsan çok değil şunun şurasında 3 sene içinde dokunmatiklerin hepsi tarihe karışacak.. buna n97 tipindeki çekmeceli dolaplı modeller de dahil..

Kasa konusunda bir sıkıntın var mı ?

• dostum 5800 kullananların büyük çoğunluğu 5800'ı
    5530 kullananların çoğuda 5530u önericektir.

Ben bu telefonu almak için heveslendim ilk önce, sonra 5800 aklımı çeldi. Sonra maddi durumum 5530 demeye yöneltti beni. Derken yine 5800da karar kıldım. Ozamanlar aynı senin durumundaydım. En son olarakta 5530 dedim ve aldım. Şuanda "keşke 5800 alsaymışım" demiyorum. Eminimki 5800 alırsan "keşke 5530 alsaymışım" demezsin.

Bu karşılaştırmayı bizim değil senin yapman önemli olan. Benim 3g ye ihtiyacım yoktu 5530 aldım. Senin 3g ye ihtiyacın varsa hiç düşünme 5800'ı al.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Re-Atum

quote:

ne gibi farklar mevcut?

Kasa konusunda bir sıkıntın var mı ?

Yukarıdaki arkadaş nesini beğenmemiş anlamadım ama, herhangi bir cep telefon bayisine uğra, bak bakalım berbatlık bişiy varmı kasasında, kendin öğren bence. Bana sorarsan, ben en çok kasasını beğendim. bu kadar çok özelliği (Stero spakerlar da dahil ) Bu kadar küçük ve hafif bir kasaya sığdırabilmeleri mucize doğrusu. SE yapsaydı, mucize olmazdı. Ama Nokianın bunu becerebilmesi bence Nokia için büyük bir adım. O kalın ve kaba eski tip Nokia'lardan eser yok bu telefonda. Eski bir SonyEricsson fanatiği olarak, Nokia'nın en doğru dürüst telefonu bu bence. 5800 olmasaydı, 5800'ın fiyat performans oranı en yüksek telefonlardan biri olmasaydı, bir SE fanatiği olarak ben bu telefonu asla almazdım. Çocuk oyuncağı yada kamyon takozu değil bu, Cep Telefonu.

• 5800 onerırım...
  • 3G senin için şart değilse 5530 öneririm
  • 3g şimdi şart olmayabilir ama eğer ki uzun vadede bi telefon düşünüyorsan 5800
  • 5530 yeni tip bekleme ekranı ile (25 kişiye kadar rehber kısayolunu kinetic scroolling ile ekranda muhafaza etme) ön plana çıkıyor.. bunu küçük ve özellikle ince tasarımı ile de destekliyor.. ayrıca ekranın çerçevesini oluşturan alanın düz olması (bildiğiniz gibi ekran ve gövde birbiriyle ne kadar tek parça gibi uyumlu olursa o kadar şıkluk ve zerafet katıyor) ince tasarımıyla birleşince büyük bir zerafet sağlamış.. zaten bu duruma dikkat edince hitap edilmek istenen kesimin pda kullanıcılarından çok dokunmatik modasına uymuş şık telefon kullanıcıları olduğu belli.. zira bütün güzel özellliklerine rağmen artık dokunmatik olmayan telefonların bile 2.6-2.8" ekran kullanmaya başlamış olmasına rağmen bir dokunmatik ekranlı telefonun 2.9" ekran kullanması profesyönel dokunmatik deneyim için değil ancak şıklık ve moda amaçlı tasarlanmış olacağı fikrini uyandırıyor.. zaten bu serideki ekranlar 16/9 formatlı yani 5800 ın bile ekranı n95 8gb ın ekranından biraz enine küçükken 5530 un ekranı oldukça küçük kalıyor..

5800 a gelince.. serinin babası o yüzden n97 ve 5530 gibi kardeşlerinin yanında (sadece) bekleme menüsü olarak geri kalıyor.. onun dışında daha çıkar çıkmaz ağırlığı ile bile bütün pda lara sağlam bir vuruş yaptı.. 107 gr olması lazım yanlış hatırlamıyorsam, pda lar ortalama 150 gr dolaylarındadır.. 3.2" ekranı ile profesyönel dokunmatik kullanım için alt sınırdadır, daha ufak ekran konforsuzluk yaratır.. 5530a ek olarak da dahili a-gps, 3g, ve ön kamera donanımlarına sahiptir.. kasası konusunda hiç şüpheniz olmasın.. ekran çerçevesini oluşturan kısım biraz bombeli, yani çerçevenin biraz içine gömülmüş gibi duruyor ekran, bu yüzden çerçevenin kenarlarını bastırırsanız çok hafif bir gıcırtı duyacaksınız.. aynısı arka kapak için de geçerli, arka kapak sertleştirilmiş ve inceltilmiş plastikten hazırlanmış.. yani belirli bir esnekliği var ki bu da uzun ömürlülüğünün göstergesi aslında, üztelik hafif olmasının da sebebi..

ben aylardır 5800 kullanıyorum, 3g, ön kamera özellikleri şu an için olmazsa olmazlar listesinde değil.. ancak a-gps kesinlikle işime yarıyor, üstelik yürürken veya (mecbur kaldığımda) araba sürerken tek elle mesaj yazmak zorunda kaldığınızda 3.2" lik bir kullanım alanını 2.9" e her zaman tercih ederim..

kısaca her ikisi de kullanıcısını pişman etmeyecek telefonlar, ben kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda 5800 ı seçtim.. sizin ihtiyaçlarınız benimkine yakınsa 5800 ı seçmenizi öneririm..

• Genel olarak doğru yorumlamış arkadaş ama ben 2.9' ekranı kullanırken de bir zroluk çekmiyorum. Ama bu da kişiye göre değişebilir. Senin parmakların biraz iridir ve doğal olarak zor kullanırsın bu da çok doğal. Ben de alırken biraz kuşkuluydum dokunmatik ekranın kullanılabilirliği açısından ama çok çabuk alıştım. Sana 5800 hakkında sana birşey söyleyemem ama ben 5530umdan gayet memnunum. 3g ve gps senin için çok önemliyse tabi ki 5800 al. Ama tercihin zarif tasarım ve uygun fiyatsa bence 5530u tercih etmelisin.
  • Bende 5800 kullanıcısıyım telefondan gayet memnunum. Ekranın büyük olması film izlerken internette gezerken büyük kolaylık sağlıyor. Sorun olarakta benimki 3. parti mallardan. Kasa açıklığıdır fln filan hiçbi sorun yok. Alırken telefonun v21 olmasına dikkat et. Paran varsa 5800 al
  • Çok iyi bir telefon alıp uzun süre kullanmak istiyorum. Kamera netliği müzik kalitesi büyük ekranda video,film izlemek ve 3g istediğim özellikler. 5800 tam aradığım telefon.
    Bir arıza çıkmayacağını bilsem hiç düşünmeden 5800 ı alırım. Ama okuduğum yorumlar beni çok etkiledi. 5800 ilk çıktğı zamanlarda mı arızalıydı yoksa şuan piyasadaki 5800larda da arıza var mı?
    5800 arızalıysa başka bi model olarak 5530u mu önerirsiniz? 5530da da aynı arıza var mı? aralarındaki tek fark 3g mi ? Sırf o model teli aldğı için o teli savunan birinin cevap vermesini istemiyorum. Adam akıllı bilgili cevap verebilcek biri var mı ? Yardımcı olursanız minnettar olurum. Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: disconnect4141

Bende 5800 kullanıcısıyım telefondan gayet memnunum. Ekranın büyük olması film izlerken internette gezerken büyük kolaylık sağlıyor. Sorun olarakta benimki 3. parti mallardan. Kasa açıklığıdır fln filan hiçbi sorun yok. Alırken telefonun v21 olmasına dikkat et. Paran varsa 5800 al

Bu v21 olması durumunu nerden anlıcaz ?

Kutusunun üstünde bir yerlerde yazyıormu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.