Şimdi Ara

5800 wifi internete bağlanmıyor, Acil yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
25.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar, yeni 5800 telefonumla wifi'den internete bağlanamıyorum. Daha önce bağlanıyordum. Sadece youtube'a girebilmek için DNS ayarlarını değiştirmiştim, giremediğimi anlayınca yeniden "otomatik" yaptım. Ancak düzelmedi. İnternet'e bağlanır gibi yapıp, "web:Ağ geçidi cevap vermiyor" diye uyarı veriyor...
    NE yapmalıyım,
    Yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaok1 -- 21 Kasım 2009; 13:35:54 >

• bu sorun bendede yaşandı.Modemin şifresini giriyorum.fakat tarayıcıya bağlandığım zaman ağ geçidi hatası veriyo.Bunun çözümü nedir?
  • aciliyeti olmayan bir konu ya neyse, kapatıp açmayı deneyin, olmazsa fabrika ayarlarına dön yapıp açıp kapatın, bir de modemi resetleyin bu arada.
  • Fabrika ayarlarına döndüm, ancak düzelmedi...
  • Çözüm yolunu başka bir sitede buldum. Oradaki yazıyı buraya aktarıyorum. Aktarılan site bağlantısı :
    http://www.maxicep.com/cep-telefonlari-genel/e65-ag-gecidi-cevap-vermiyor-2-81634.html

Oradaki yazı:

Çözüm yolue65 ağ geçidi cevap vermiyor :( Telefonumuza manual olarak IP ve DNS vereceğiz) aşağıda nasıl yapılacağını anlattım.Yapmayı bilenlerin aşağıyı okumasına gerek yok...

Telefonunuza giremediğiniz w lan ağını Bağlantı>bağlantı yöneticisi>mevcut wlan ağl. .. "erişim noktası tanımla" diyerek tanımlayın.

Sonra Ayarlar>Bağlantı>Erişim noktaları.... eklediğiniz wlanı bulup "düzenle" deyin.Seçeneklerden "gelişmiş ayarlar" a girin.
    IPV4 ayarlarına girin.Şimdi dikkat!!
    Telefonun İP adresi kısmına bir IP vereceğiz.Bu IP modeminizle aynı blok ta olmalı.Yani:Modeminizin Ip si 192.168.1.1 ise telefonunuza 192.168.1.2-192.168.1.254 arasında bir IP verebilirsiniz.192.168.1.30 verin...

Başka Örnek:Modemizin IP si 10.0.0.1 ise telefonunuza 10.0.0.30 verebilirsiniz... Yani ip nin son hanesi farlı olacak...

İp adresi: 192.168.1.30 yazdık.
    Alt ağ maskesine : 255.255.255.0 yazın. (bazen 255.0.0.0 olabiliyor)...
    Standart ağ geçidi: Modeminizin İP si olacak : 192.168.1.1(artık sizinki neyse onu yazın)

Şimdi DNS adresini yazacağız.
    Birinci DNS adresine: 195.175.39.39
    İkinci DNS adresine : 195.175.39.40 yazın.
    (Telekomun çalışan başka DNS lerini biliyorsanız onlardanda yazabilirsiniz)
    İşlem bitmiştir.

Artık ağ geçidiniz cevap verecektir.Hemde eskisine oranla çoook daha hızlı...

BEN YUKARIDA YAZANIN SADECE BAŞ TARAFINDAKİLERİ UYGULADIM, YANİ DNS AYARLARINI YENİDEN DEĞİŞTİRMEDİM..

Umarım herkesin işini görür...

• Merhaba,

Bu "ağ geçidi cevap vermiyor" sorunu kardeşimin yeni aldığı 5800'da da karşımıza çıktı. Yukarıda bahsedildiği şekilde düzeltmye çalışıyorum fakat daha ilk başlardaki "erişim noktası tanımla" adımına gelemiyorum. modeme bağlandıktan sonra bağlantı ->bağlantı yöneticisi deyince sadece pikatel-airmax olarak modemimi görüyorum, hiçbir yerden "erişim noktası tanımla"yı bulamıyorum.

yardımcı olur musunuz?

teşekkürler,
  • Arkadaşlar bu konuyu saatlerce aradım ve sonunda en etkili ve hızlı çözümü buldum.

http://www.maxicep.com/cep-telefonlari-genel/evdeki-adsl-neti-kullanarak-cepten-nete-girmek-270799.html
  • ya arkadaşlar bende 5800 var. geçenlerde wi fi üzerinden şifresiz bir ağa bağlandım ve internete girdim. telefon ağa bağlı iken wifi bağlantısını kestim. ondan sonra telefonum artık wifi ile bağlanmaz oldu. wifi araması yapıyorum ağı buluyor bağlan dediğimde hiçbişey olmuyor telefon donuyor. ha bide he bağlantıdan hedeflere giriyorum orda erişim noktası olarak wifi ile bağlandığım bağlantılar görünmüyor. ne yapmalıyım lütfen acil bir çözüm. . . . önceleri hedeflerde daha önce bağlandığım tüm wifi ağları görülüyordu.. hepsi silinmiş. . . .lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahsunece -- 22 Mart 2011; 16:45:49 >
  • sorunu çözebilen varmı
  • Bende de bu gün başladı..Hard formatla düzelir mi ? hiç bir şekilde düzeltemedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.