hepinize iyi geceler arkadaşlar ya ben araştırdım ama pek bulamadım 5830 crossfire ile ilgili testleri bulduğum 1-2 yabancı site vardı fakat pek anlaşılır gibi değil ee malum biraz da ingilizce sıkıntısı olunca anlamak pek mümkün olmadı Türk sitelerinde de baktım bulamadım 5830 cf incelemesini aslında kart fena sayılmaz dh video incelemesini izledim gtx 275 in genel olarak gerisinde kalıyor 4890 la benzer performansı var zaten çıkmadan önce reklamı o şekilde yapılmıştı fakat bu kartın beni hoşnut etmeyen tarafı güç tüketimi ile fiyatı oldu olması gereken max fiyatı 450 tl iken en ucuz 480 tl güç tüketimi sorununu bir şekilde hallederiz fakat fiyat politikası yüzünden kartın alınabilirliği pek kalmıyor, bu kartın crossfire performansını gerçekten çok merak ediyorum var mı güvenilir bir inceleme sitesi yalnız cf için olsun 5830 un yani en azından grafik üzerinde gösterilmiş olsun, şimdiden teşekkür ederim.....
bahsettiğin konuyu biliyorum 5830 görünümlü 5870 muhabbeti geçen konu aslında kartın hakkını yememek lazım tek ayıbı yanlış fiyat politikası olması gereken fiyat aralığı 400-450 tl arasıydı fakat gel gör ki en ucuzu 480 tl vatanda 6 taksitli fiyatı performansına diyeceğim bir şey yok eh biraz düşük sayılır, zaten çıkmadan önce yapılan reklamlarında 4890 başarımı gösterecek deniliyordu, nitekim öyle oldu da 3 aşağı 5 yukarı aynı performanstalar işte şu fiyatlandırma olmasa alabileceğim kartlardan biri vatandaki genel 5850 stok sıkıntısı, çoğu yerde satılan 5850 toxic ki standart modelden 100 tl pahalıya olan kartı almak istemem doğrusu ve çok uçuk 5870 fiyatı beni düşündüren sorunlar oldu ee illa 5850 için vatan mı olması gerekir hayır tabiki fakat world card kullandığım için 6 taksitli fiyatlarda genel olarak en ucuzu vatan bilgisayar oluyor
Arkadaşlar Bu kartı banamı yanlış fiyatla verdiler yoksa ben başka kart istedim bulamadılarda bunumu verdiler anlamadım. ben 5830' umu 400 tlye yalova gold bilgisayardan aldım. kartı almak isteyenler bu firmayla bir görüşsünler bence.
hani adam tanıdık falanda deyil. sadece meslektaş. durduk yere 80-90 tl indirim yapacak hali yok.. anlam veremedim. kartın cf performansına gelirsek.
bu arada kartı sınamak için dirt2 1680 x 1050 8xaa ultra hight detaylarda test ettim. oyun 1. cil hdd'de iken min 30 max 59 fps vsnc açık iken verdiği performans değeri.
2. cil hdd'de nedense performans çok düşüyor. max fps değişmesede min fps değişiklikler gösteriyor.
kartın dx10 performansı neredeyse %40 daha fazla iken dx11 de değerler bu şekilde.
genel anlamda birçok oyunda denedim kartı. birkaçı hariç 8xaa da 30 kare/ sn altını görmezken bi çoğunda 8xaa da bile akıcı oynatabiliyor ultra hight ayarlarda. 4xaa 1680x1050 ultra hight dx11 ayarlarında hiçbir sorun yok. bütün oyunları akıcı oynatıyor. saygılarımla.
mercan77 arkadaşım öncelikle kartın hayırlı olsun şanslıymışsın 400 tl ye almışsın kartı, verdiğin linki inceledim kartın dx 10 performansı yüksek de dx 11 e gelince biraz düşük kalıyor yolumuz düşer mi bilmiyorum yalovaya olur da gidersek bize de indirim yaparlar mı ki
Şöyle bir - iki test buldum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 19 Mayıs 2010; 10:03:27 >
test deyerleri yeterince başarılı. 5870 in biraz üstünde. dx11 konusunda performans kaybı biraz fazla gibi. ama iş pratiğe dökülünce, test ettiğim bütün oyunlarda 8xaa ya kadar akıcı oynadım.( crysis hariç. arada takılmalar oluyor. çok sık deyil. ) ama şunu unutmamak gerekir sistemimde 160x2 gb raid 0 var.
işlemcim q6600 G0 3 Ghz. ramlar 1066 da 5 5 5 15 deyerlerde. 4 gb. ( ocz blade lv ) yanlız psu sakat. 420 w thermaltake e.kartı powercolor 5830 pcs+ bütün test yazılımlarında 4890 ve gtx275 in üstünde deyerler aldım. Kartın rop sayısı yarı yarıya düşürülmesi bile düşünüldüğü kadar performans kaybı yaratmamış. önemli olan Test sonucu scorlarımı aldıgınız oyun performansımı. önce bunu cevaplamak gerek. şuan Güncel dx11 oyunlar dahil bütün oyunlarda sisteminiz elverirse darboğaza takkılmaz iseniz vs. bukart tümüyle işinizi görecektir. ama asıl önemli olan bu kartı hak ettiği fiyattan almaktır. umarım benimkadar şanslı olursunuz.
birininkartı 5870 çıktı benimkide 400 tl çıktı (: buda çekirdek aşırtma gibi bişey sanırım. fiyat aşırtma (;