Şimdi Ara

5850 sapphire ekran kartında ekranın donma ve goruntu vermeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar elimde 5850 sapphire marka erkan kartı mevcut.bu kart ile cod 6 oynunu oynarken ısınmasından dolayımıdır 70 hz de oynamadan dolayımıdır oyunda aniden ekran donuyor ama kasa ve oyun calısıyor.yada monitor kapanıyor ama gene bilgisayar normal calısıyor.
    format attım olmadı
    driveri yeniledim olmadı
    hem format attım hem driveri yeniledim gene olmadı simdi 60 hz ye cekiyorum .birde kasam 1 fan la calısıyor suan.ama 3 4 tane daha fan devreye sokunca sorun yaratmıyor .(kasada yedekde 8 tane fan var)başka bir oyunda denemedim.bogle bir sorun 70 hz den dolayı yapma ihtimali varmı?yorumlarınızı bekliyorum saygılar.imzamdaki parcaları kullanıyorum.oyun sırasında 45 47 yi gecmiyor ekran kartı.bosta 30 derece.

• ''oyun sırasında 45 47 yi gecmiyor''

Bu cok az değerler böyle birşey olacagını sanmıyorum.

''hem format attım hem driveri yeniledim gene olmadı ''

Eğer bunları yapıp olmadıysa donanımsal bir sorun vardir, senin yapabilecegin birşey yok.

Oyundan kaynaklanan bir sorun olabilir başka bir oyunda'de dene.

İhtimal cok az ama monitorden kaynaklanan bir sorun olabilir, farklı monitorde deneyebilirsin.

Başka oyunlarda test etmen için oyun yüklemene gerek yok Furmark indir Furmark (Stres test - GPU Burning Mod - Full scren kaldır- 640x480 yap) 1 saat bekle sıcaklığı buraya yaz yada aynı sorun bundada oluyorsa ekran kartında problem vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 24 Ocak 2010; 18:26:51 >
  • quote:

Cevap: Cevap : 5850 sapphire ekran kartında ekranın donma ve goruntu vermeme sorunu

Sapphire demek sorun demektir kartlarını %50 ucuz satsalar yine almam
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

quote:

Cevap: Cevap : 5850 sapphire ekran kartında ekranın donma ve goruntu vermeme sorunu

Sapphire demek sorun demektir kartlarını %50 ucuz satsalar yine almam

ya donanimsal bilgin varsa konus yoksa bu tarz polemiklere gerek yok.
  • Ben de yaşıyorum kilitlenme sorununu, sacred 2 oynarken görüntü donuyor ama sesler müzikler aynen devam. Tahminimce fanlar otomatikte yeterince hızlı dönmüyor.
  • kartı alalı ne kadar oldu ve nereden aldın acaba?

ben 2 tane sapphire değiştirdim azami tamir olan 15 gün içerisinde.. ikiside aynı şekilde ekranda titreme, düşük fps, cod mw2 de 3-4 sn durup sonra devam etme.. ccc de 775 e çıkınca ati tool artifact veriyordu.. 2 karttada aynı oldu.. sonra iade edip His 5850 aldım canavar gibi.. hiçbir sorun kalmadı aynı sistemde.. 975 çekirdek hızında vmod ile banamısın demiyor kart..

sonuç olarak sapphire bazı sistemlerde uyumsuzluk çıkarıyor.. bi bios sorunu olduğuna inanıyorum.. aynı sorun olmayabilir ama azami sürede ise markayı değiştir bence.. ben 2. gittiğimde denediler kartı 3dmark ı bitiriyor sağlam kart dediler.. bende bilemem benim sistemde uyumsuzluk yapıyor azami süre içerisinde hala deiştirmek istiyorum dedim eksiksiz herşeyi iade ederek.. geri aldılar.. (exa da) ama gidip yüzyüze konuştum istanbulda oturduğum için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: canpii

kartı alalı ne kadar oldu ve nereden aldın acaba?

ben 2 tane sapphire değiştirdim azami tamir olan 15 gün içerisinde.. ikiside aynı şekilde ekranda titreme, düşük fps, cod mw2 de 3-4 sn durup sonra devam etme.. ccc de 775 e çıkınca ati tool artifact veriyordu.. 2 karttada aynı oldu.. sonra iade edip His 5850 aldım canavar gibi.. hiçbir sorun kalmadı aynı sistemde.. 975 çekirdek hızında vmod ile banamısın demiyor kart..

sonuç olarak sapphire bazı sistemlerde uyumsuzluk çıkarıyor.. bi bios sorunu olduğuna inanıyorum.. aynı sorun olmayabilir ama azami sürede ise markayı değiştir bence.. ben 2. gittiğimde denediler kartı 3dmark ı bitiriyor sağlam kart dediler.. bende bilemem benim sistemde uyumsuzluk yapıyor azami süre içerisinde hala deiştirmek istiyorum dedim eksiksiz herşeyi iade ederek.. geri aldılar.. (exa da) ama gidip yüzyüze konuştum istanbulda oturduğum için..

düşük fps, cod mw2 de 3-4 sn durup sonra devam etme.. bu sorunun aynısı şuan benim HİS 4890 yapıyor daha kartı alalı bir hafta oldu pc win 7 kuracam gene aynı sorun olursa ekran kartını bende garantiye verecem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nividia alın rahat edin
  • arkadaslar 1 saate yakın kasada sadece kendi fanıyla calıstırdım.ama 70 olan hz i 60 a indirdim.55 derece olmasına ragmen hicbir sorun olmadı.bu hz olayı ekranda bu tarz sorunlar yarata bilirmi?hz in acılımı ve ne yaptıgını bilmiyorum.monitorum 24 inc ve 1920 cozunurlukte oynuyorum oyunları acaba 70 hz de zorlaniyormuydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 24 Ocak 2010; 19:45:12 >
  • birde tekrar yaparsa bu sefer garantiye gondericem.bildigim kadarıyla sapphire in birebir degistirme ozelligi var degilmi?yani kartı yapıp gonderme yok.sıfırını gonderiyorlar.ben eger sıfır gonderseler o paraya ustune verip aynı modelin asus olanını alabilirmiyimki?
  • hz monitorun bir özelliğidir.. 60 destekliyorsa en son 60 dan yukarı çekme.. fps ile hz aynı değil.. benim monitorde 60hz 1920*1080 de 60 seçili olarak oynuyorum.. oyunda fps 150-200 orası ayrı.. ama hz yi monitorün özelliklerinden bak.. görüntü özelliklerinden gelişmişe tıkla.. monitor ü seç.. bu monitorün gösteremeyeceği hz yi göstermeyi tikle.. görürsün en çok kaç destekliyor.. yani senin sorun olmayabilir kartta..
    boşa kafa patlatma monitor 60hz ise ve 60 seçili iken sorun çıkmıyorsa..
  • monitor 60 hz de ayarlıydı.ama ben oyunun ayarlarından 70 hz e ayarlamıstım
  • 70 yapılmaz, ondandır heralde, ya 60 yap yada 75, senin mönitor 1920*1080de 75 Hz destekliyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

monitor 60 hz de ayarlıydı.ama ben oyunun ayarlarından 70 hz e ayarlamıstım

monitorün sanırım 75 de destekliyor.. ama önce masaüstünden ccc den 75 e getir.. sonra oyunlarda aç:D heralde sorun çıkarmaz artık.. o kdr hızlı cevap attın ki yeni mesaj için bekletio forum:D flood sandı:D:D
  • hocam buyuk ihtimalle sorun halledildi.cunku monitorun ayarları 60 da .oyunun ki 70 de idi.1 bucuk saat boyunca oynadim.sanki eskisinden daha akışkan oldu goruntuler.demekki birbirini desteklemeyince bi kasılma gibi sorun da yarattı.monidorum 24 inc oldugu icin cozunurlugumde 1920 oldugu icin 60 yeterli diye dusunuyorum.
  • quote:

birde tekrar yaparsa bu sefer garantiye gondericem.bildigim kadarıyla sapphire in birebir degistirme ozelligi var degilmi?yani kartı yapıp gonderme yok.sıfırını gonderiyorlar.ben eger sıfır gonderseler o paraya ustune verip aynı modelin asus olanını alabilirmiyimki?

yemişim birebir değişimini onların ben

sıfır kart alacam,bi dünya para verecem,kart bozuk çıkacak,garntiye gönderecem,kargo parası verecem,bir iki ay kartın yenisini bekleyecem,sonunda kart gelecek,olaki gene sorunlu bi kart denkgelecek,sonra tekrar gönderecem bıla bıla bıla............

sapphire mi? aman aman aman yandığı yerde sönsün.diğer markalar en verimli gpu ları alırken sapphire testi zor geçen gpu ları alıyor atiden ve sonuç olarak her 10 karttan en az 3 ü sorunlu çıkıyor.

neden diğer markalara göre ucuz sanıyorsunuzki sapphire yi

kendi gözlerimle gördüm bir çok yere geliş fiyatı 260$+kdv civarında sapphirenin.diğer markalar ise ortalama 285$-310$+kdv civarında.

neden birçok yerde sapphire 5850 nin bulanabildiği buradanda anlaşılabilir heralde

geçen sevgili sapphire müdürü konuşuyordu forumda işte yok efendim kartlada sorun yok da,olursa da birebir direk değiştiririz de falan da filan da......

aslında kendisi de biliyor nasıl kartların gönderildiğini de boşver.

bazı şeyler ortaya çıkarsa ortalık baya bi karışabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

70 yapılmaz, ondandır heralde, ya 60 yap yada 75, senin mönitor 1920*1080de 75 Hz destekliyormu?

baktım hemen sayfasına o cozunurlukte desteklemıyor

• quote:

quote:

70 yapılmaz, ondandır heralde, ya 60 yap yada 75, senin mönitor 1920*1080de 75 Hz destekliyormu?

evet hocam allah razı olsun.ugraşmışsın bulmuşsun.heralde simdilik sorunu bulduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

quote:

birde tekrar yaparsa bu sefer garantiye gondericem.bildigim kadarıyla sapphire in birebir degistirme ozelligi var degilmi?yani kartı yapıp gonderme yok.sıfırını gonderiyorlar.ben eger sıfır gonderseler o paraya ustune verip aynı modelin asus olanını alabilirmiyimki?

yemişim birebir değişimini onların ben

sıfır kart alacam,bi dünya para verecem,kart bozuk çıkacak,garntiye gönderecem,kargo parası verecem,bir iki ay kartın yenisini bekleyecem,sonunda kart gelecek,olaki gene sorunlu bi kart denkgelecek,sonra tekrar gönderecem bıla bıla bıla............

sapphire mi? aman aman aman yandığı yerde sönsün.diğer markalar en verimli gpu ları alırken sapphire testi zor geçen gpu ları alıyor atiden ve sonuç olarak her 10 karttan en az 3 ü sorunlu çıkıyor.

neden diğer markalara göre ucuz sanıyorsunuzki sapphire yi

kendi gözlerimle gördüm bir çok yere geliş fiyatı 260$+kdv civarında sapphirenin.diğer markalar ise ortalama 285$-310$+kdv civarında.

neden birçok yerde sapphire 5850 nin bulanabildiği buradanda anlaşılabilir heralde

geçen sevgili sapphire müdürü konuşuyordu forumda işte yok efendim kartlada sorun yok da,olursa da birebir direk değiştiririz de falan da filan da......

aslında kendisi de biliyor nasıl kartların gönderildiğini de boşver.

bazı şeyler ortaya çıkarsa ortalık baya bi karışabilir

aynen katılıyorum size, ama sadece Sappirein aybı değil bu, Türkieydeki 'müşteri hizmeti' ve ticaret anlayışının suçu da var, adamlar "muşteri herzaman haklı" yerine "biz herzaman haklıyız" diye düşünuyorlar

• quote:

quote:

quote:

evet hocam allah razı olsun.ugraşmışsın bulmuşsun.heralde simdilik sorunu bulduk.

nedemek, ama genede bazı arkadaşların dediği gibi Sapphire kartlarında çok sorun çıkıyor, belki sadece Türkiyede öyle, Türkiyeye 2. sınıf malzemeden üretilen, ya da kalite testlerini başarıyla geçemeyen kartları yolluyorlar, bu da doğruysa İthal eden firmanın da kesin haberi vardır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.