Şimdi Ara

59900 TL ye Yeni Kuga Nasıl? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu motora tüp takılır mı birde üst donanımlı almak isterim ama üst donanim 180 ps lik ve fazla yakacagini düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuga yerine Sportage veya ix35 tercih falan edilmez. Ecoboost motorun yanında GDI motor çok cılız kalıyor.

Atmosferik olsa da LPG uyumu olsa, o zaman biraz mantıklı diyecem ama GDI motorlar direk enjeksiyonlu, LPG uyumu da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 15 Şubat 2013; 12:03:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanotuken

Donanim tablosu

http://www.ford.com.tr/otomobiller/kuga/donanim-tablosu

sayfa açılmıyor, açabilen biri yapıştırabilir mi?
  • quote:

Bu motora tüp takılır mı birde üst donanımlı almak isterim ama üst donanim 180 ps lik ve fazla yakacagini düşünüyorum

1,6 Ecoboost motorlar yakıyor diye biliyorum ama performansları çok iyi duyduğum kadarıyla.
    Biri 150 diğeri 180 ps ne fark edecek gözünü seveyim.100 km de yaksın yaksın 0,5 bilemedin 1,0 l
    fazla yaksın.Buda 100 km de 5,tl fazla para vereceksin demek ...Ford araöların genlerinde vardır gazla yakmak.
    ister B ister D ister SUV Segmenti olsun rakiplerine kıyasla her daim fazla yakar Ford'lar...
  • Bence iyi bir tercih olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss85

quote:

Bu motora tüp takılır mı birde üst donanımlı almak isterim ama üst donanim 180 ps lik ve fazla yakacagini düşünüyorum

1,6 Ecoboost motorlar yakıyor diye biliyorum ama performansları çok iyi duyduğum kadarıyla.
    Biri 150 diğeri 180 ps ne fark edecek gözünü seveyim.100 km de yaksın yaksın 0,5 bilemedin 1,0 l
    fazla yaksın.Buda 100 km de 5,tl fazla para vereceksin demek ...Ford araöların genlerinde vardır gazla yakmak.
    ister B ister D ister SUV Segmenti olsun rakiplerine kıyasla her daim fazla yakar Ford'lar...

Ecoboost motorlar fazla falan yakmıyor. BMW-1, Golf 1.4TSI, Focus 1.6Ecoboost, Astra 1.6T'nin olduğu karşılaştırma testinde en düşük tüketim değerinin aracın Focus 1.6ecoboost'a ait olduğunu hatırlatmak isterim. Bu test bu forumda paylaşılmıştı zamanında.

Ayrıca "Ford'lar fazla yakar sözü" 20-25 sene önce Ford Taunus'lardan kalma olan ama günümüzde geçerliliği olmayan bir laf.

Kuga'nın tüketimi rakipleri (ix35, Sportage) ile kıyaslanacaksa manuel vitesli olan 1.6 Ecoboost 150hp olan kıyaslanmalı, 1.6 180hp tork konvertörlü otomatik vitesli ve 4x4 olanla kıyaslanmamalı.

1.6ecoboost 150hp manuel'in şehir içi 8.3, şehir dışı 5.6 tüketimi var. Bu segment için oldukça iyi değerler.

Not : 1.6ecoboost 150hp 2WD ile 1.6ecoboost 180hp SelectShift 4WD arasında 2 litre tüketim farkı mevcut. Bu 2 litrenin en az 1-1.5 litresi 4WD'den kaynaklanıyordur. SelectShift oldukça verimli bir şanzımana benziyor. ABD'deki Ford Fusion'larda 1.6L Ecoboost 180hp manuel ve SelectShift versiyonları var ve ikisi arasında tüketim farkı çok az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 15 Şubat 2013; 13:23:31 >

• benmi yanlış gördüm yoksa bixenon için illaki tekno paket mi almak gerekiyor en üst donanım bile alsak? eğer öyle ise full bir kuga almak isteyen benim gibi birisi 88.000 tl vermek zorunda.
  • quote:

59900 tl ye suv bir araç olan ve yeni tasarıma sahip 1.6 ecoboost motorlu yeni kuga almayı düşünüyorum. Amacım sadece suv almak cok fazla şey istemiyorum ayrıca Hyundai, kia, nissan yerine aynı paraya Ford almak daha mantıklı geldi. Bu modeli 4 çeker degil 2 çeker olması, donanim özelliklerinin sınırlı olmasına rağmen yinede kafama yatıyor. Tavsiylerinizi bekliyorum.

Ford konsept döneminde bu aracı alanların hafta sonu ailece şehir dışı kaçamakları yaptıklarını (yani yüklü olarak, yani 4-5 kişi valizler kayaklar surfler bisikletler vs) bu nedenle otoyol performansının çok önemli olduğunu ve kuvvetsiz motor koymayacaklarını açıklamıştı. Dolayısıyla 1.6 dizel hayaldi ama İngiliz basını inatla 1.6 dizeli olacak diyordu, ileride olur mu bilmem ama şu an yok ve 2.0 dizeli 163 bg

Eğer yüklenip de çoluk çocuk bir yerlere gidecekseniz 1.6 atm makinelerden daha iyi hissettirir ama buna karşın onlardan çok yakar .

4x4 veya otomatik alma şartınız yoksa FWD model pek tabii alınabilir bence. 4çeker olan da zaten sürekli 4 çeker değil normalde önden çekişli sadece çekiş düştü mü kademeli olarak 4 çekere geçiyor. 150lik veya 180liğin düz vites AWDsi olsa ben kesin onu almak isterdim.

Fakat Cmax ve grand cmax ilk çıktığında da ecoboostu çok reklam etmişlerdi millet almıştı ve yüksek tüketim nedeniyle alan kısa sürede satmaya kalkışmıştı. Şu an cmax hatta focusun bile ecoboostunu siparişsiz getirmiyorlar. Acaba Kugada da aynısı olur mu? Bir kaça aya fiiliyatta getirmeyi bırakıp sadece sipariş ile gelen katalog modeli olur mu ?

Ben düşündüğünüz modelin 9-10 otomatiğin ise 11-13 arası yakacağını tahmin ediyorum.

Donanımı yeterli ama hani o para verilmişken bir 10 bin daha verilip daha dolusu mu alınmalı diye düşünmüyor değilim.

Fiyatı yine de pahalı gibi.

Çok yakacak , muhtemelen tutulmayacak bir otomobil. Bence tek alternatifi Tiguan o da biraz eski kaldı.

Ben yine de almak isterdim. Alırsam da 1.6 AWD tit+nav paketi almak isterdim. Ancak bütçem şu an için elvermiyor.

• Yakıt olarak 150 ile 180 lik arasında 100 km de 2 litreden fazla yakması beni 150 ye yönlendiriyor. Ecoboost gibi bilinmeyen bir motor yerine daha donanımlı 1.4 tsi tiguan almak mı daha mantıklı?

Birde bu arabalara LPG abes mı olur ve de Takilabiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.