PC üzerinden işlem yapmak harika olmuş. Harika bilgi. |
5ber.eSIM Deneyim eSIM'siz Android Cihaz Kalmasın (22. sayfa)
-
-
PC üzerinden nasıl yapılıyor ben becemedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
elinizde gerekli donanım ve yazılım var mı? neyle denediniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
EasyLPAC-0.7.5.2 programını açtım USB dende acr38t yı taktım PC ye program görmedi
driver problemi olabilir mi? aygıt yöneticisinde gözüküyor mu? Ben direkt tak çalıştır yapmıştım problemsizdi.
Windows yüklüyor driveri
merhabalar, bu bahsettiğiniz acr38t cihazını almak esim desteği olmayan telefona gelen 5ber simi takıp uygulama ile kullanmaya göre ne tür fayda sağlayacaktır? bir yurtdışı planım olacak faydası olacak ise anlamaya çalışıyorum da yazdıklarınızı o yüzden arkadaşlar.
-
5berin iki tane kartı var, 12 dolar ve 25 dolar. ucuz olana sadece 2 kere esim profili yükleyebiliyorsun, fazlası için ücret istiyor. 25 dolar olan sınırsız.
12 dolarlık olanı alıp 2 kere esim yükleme sınırı olmadan serbestçe kullanabilmek için hocam.
Elimde son 1 tane 5ber standart kart kaldı. İlgilenen varsa pm atabilir.
tamam hocam sağ olasın yani 25$ dolar olana ek bir fayda sağlamıyor, teşekkürler
-
Çok faydalı bir konu açılmış; konuyu açan kişiye teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
takip
-
Yurtdışı cihazımın 2. Sim girişine takarak Türkiye’nizde içinde olduğu esim paketini alıp pazartesi bulgaristanda 5ber ile kullandım . Cihazım yurtdışı olduğu için sınırdan geçmeden çıkardım ama kullanım paketim daha bitmemişti. Şimdi ben 2. Sim girişine tekrar takıp kullanırsam cihazım YD olduğu için imei 120 gün işlemeye başlarmı. Bilginiz varmıdır.
Yurt dışı (kayıtsız) cihaz ile yurt dışı sim kullanımını ben de araştırdım ama net bilgi bulamadım. Btk'nın 2019'da kalıcı dolaşımı sınırladığına dair haberler çıkıyor. Buna dayanarak 4 ay sonra kapanır diyen de var, kapanmaz diyen de.
Ben kayıtsız (ama hiç TR hatları takılmamış) 4g modem ile 5ber sim kartı üzerinden yabancı hat kullanmaya başladım, kapanıyor mu kapanmıyor mu, deneyip göreceğiz.
Aslında şimdi yd cihaza takılabilir denemek için kapanma süreci başlasada yılbaşında sıfırlanacak düşüncesi var
Böyle şeylerin araştırılması güzel bir şey, ben de takipçisi olacağım. Ancak bunun önüne de bir şekilde geçerler; yakında yabancı hatlara sinyali bile keserlerse hiç şaşırmam.
Bu konuda -velev ki- sorun olmadığını varsayalım..
Sonuçta bu forumu yalnızca bizler değil, binlerce kişi takip ediyor.
Haliyle, belki sizin iyi niyetli sorunuzu veya yanıtınızı/değerlendirmenizi alıp kendi ticari şekline sokuyor..
Üç gün sonra da tutup "YD cihazlara sınırsız kullanım, kayıt gerekmiyor" diye reklamını yapıp para kazanmaya çalışıyor.
Haliyle, ilgili otorite de, "neymiş bu durum" deyip konuya odaklanıyor ve gerekirse, sinyali bile kesiveriyor.
Sonra da olan bize oluyor..
Bunun en güzel örneği, bankalar ve sağladıkları faydalar. Millet puan uğruna, bankanın açıklarını aradıkça, banka da bir güzel bu forumları bile takip ederek o açıkları bir bir kapatıyor.
Suiistimal edenler olmasa, süreç daha uzun süre işler halde kalacakken; millet buradan öğrendiğini, sosyal medyada sayfa sayfa "bunu yap şu kadar puan kazan" diye lanse ederse, bir güzel o imkanlardan oluveriyoruz.
-
Standart 5Ber SIM kullanıyorum ve konuya uygun olarak, elektronik imza için kullanılan USB’leri OTG ile kullanarak bu SIM’e eSIM eklemeleri yapabiliyoruz. Hiçbir sorun yaşanmıyor, hatta eklediğiniz eSIM'lere isim bile verebiliyorsunuz.
Bunun dışında, daha önce eklediğiniz eSIM’leri telefonunuz uyumluysa 5Ber uygulaması üzerinden kayıtlı eSIM’ler arasından seçerek aktif hale getirebilirsiniz. Standart eSIM'in sağladığı 2 işlem limiti, yaptığım testlere göre burada sınırsız hale geliyor. Tek bir sorun var, seçim sırasında daha önce ismini değiştirdiğiniz esimler default isimlerle göründüğü için biraz karışıklığa sebep olabilir.
Ayrıca, telefonum Poco X3 NFC modeli olmasına ve 5Ber sitesinde uyumlu gözükmemesine rağmen, SIM1 yuvasında sorunsuz şekilde çalıştırabildim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X