Şimdi Ara

5S mi yoksa başka bir telefon mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben bir ay içinde yeni bir telefon almayı planlıyorum. 2000 TL ye kadar bütçem var. Aslında benim aklımdan geçen hep İphone 5S almaktı ama sizlere de sormak istedim. Sizce 5S doğru bir seçim mi yoksa başka alternatifler mi düşünmeliyim. Telefonu her anlamıyla kullanacağım . Oyun müzik internet uygulama vs... Elimde kullanabileceğim bir akıllı telefonum olmadığı için note 4, iphone 6 vs bekleyemem.

Samsung kesinlikle istemiyorum. (Note serisini ayrı tutuyorum.) İphone'a marketi yüzünden daha sıcağım aslında.

Önerebileceğiniz başka bir telefon var mı?O telefonu İ5s 'e tercih etmemin nedeniyle açıklarsanız sevinirim. (Batarya ve küçük ekran dışında.)

• Al gitsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok uzun ömürlü olacak bataryası ve ekranı daha iyidir iphone dan ben olsam o paraya m8 alırdım

http://m.istanbulbilisim.com.tr/htc-one-m8-gri-cep-telefonu-fiyati%2C117353.html?ref=akakce&source=mobil&v=1.2,1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Çok uzun ömürlü olacak bataryası ve ekranı daha iyidir iphone dan ben olsam o paraya m8 alırdım

http://m.istanbulbilisim.com.tr/htc-one-m8-gri-cep-telefonu-fiyati%2C117353.html?ref=akakce&source=mobil&v=1.2,1
    Bu durumda öncelikle IOS ve Android mi diyer tercihte bulunmanız gerekir.

Uzun süre (4 yıl) İphone kullanmış ve sonrasında Note 3'e geçmiş biri olarak şunu söyleyeyim; Android olarak sadece note serisi ile HTC'nin One serisini esas alın. Biraz iddialı olacak ama alınıp kullanılmaya değer başka bir Android telefon yoktur piyasada.

Şahsi kanaatim; ekran küçüklüğü ve şarj sıkıntı olmayacaksa ve sade bir telefon istiyorsanız İphone alabilirsiniz ancak telefonunuzu işlevsel, çok fonksiyonlu, büyük ekranlı ve üst düzeyde kişiselleştirilebilir şekilde kullanmak istiyorsanız Note serisi ve HTC One serisi tavsiye ederim.

Her iki işletim sistemini de en üst düzeyde (İphone 5s - Note 3) kullanmış bir kişi olarak sorularınıza memnuniyetle cevap verebilirim.

• quote:

Çok uzun ömürlü olacak bataryası ve ekranı daha iyidir iphone dan ben olsam o paraya m8 alırdım

Zaten ben de en çok m8le arasında kalıyorum. Ama işte dediğim gibi android market beni düşündüren.

• Android Canavarı kullanıcısına yanıt
    Çok iddialı olmuş ne yani one ve note serisinden başka telefon alınmaz mı? Şimdi xperia z2 telefon değilmi yada g3?

• quote:

Orijinalden alıntı: mckocas

quote:

Zaten ben de en çok m8le arasında kalıyorum. Ama işte dediğim gibi android market beni düşündüren.

en zengin markettir play store? Android eskisi gibi kasmıyor zaten 4.4 ile düzeldi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamamen şahsi kanaatim...

Android, birnevi hammadedir. Onu düzgün ve kullanılabilir hâle getiren üretici firmadır. Düşünün; HTC One (M8), Note 3, Xperia Z2, LG G3 vs. de Android, Huawei veya Asus'un 300 - 500 TL'lik telefonları da...

İşte olay burada başlıyor, yani Android'in ne derece işlenebildiğine... Sony'in telefonları gerek görünüş, gerek işlevsellik açısından oldum olası itici ve kullanışsız gelir bana.

Tekrar edeyim; bu benim şahsi düşüncem...
  • Zengin olmak yerine biraz da kaliteli olsa çok iyi olur...

Umarım Google, bir an önce düzeltir şu Play Store'yi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Android Canavarı

Tamamen şahsi kanaatim...

Android, birnevi hammadedir. Onu düzgün ve kullanılabilir hâle getiren üretici firmadır. Düşünün; HTC One (M8), Note 3, Xperia Z2, LG G3 vs. de Android, Huawei veya Asus'un 300 - 500 TL'lik telefonları da...

İşte olay burada başlıyor, yani Android'in ne derece işlenebildiğine... Sony'in telefonları gerek görünüş, gerek işlevsellik açısından oldum olası itici ve kullanışsız gelir bana.

O zaman nexus çöp

• Çöp demiyorum hiç bir telefon için, fakat mesela İphone yarışabilecek kalite ve özelliğe sahip değil...
  • quote:

Tamamen şahsi kanaatim...

Şöyle sorayım o zaman. Aslında benim iphone seçmemin nedeni uygulamalar. İos'ta olup da android'de olmayan bir sürü uygulama, oyun var. Ama android'de olup da ios'ta olmayan uygulama oyun sayısı az. Ve oyunların falan kalitesi de ortada. Örnek vermek gerekirse mesela infinity blade. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz. Sırf bu yüzden i5s seçmeli miyim? Android L gelecek onu da çok beğendim aslında.

Kafamda deli sorular

• Uygulamalar konusunda kesinlikle haklısın dostum... İnan bana bu mobil alemde benim kadar uygulama canavarı yoktur...

App store'deki de Google Play Store'deki de bütün uygulamaları indirmeden tek tek gördüm ve baktım hiç üşenmeden. Tam bir uygulama delisiym ve her uygulama delisi gibi, uygulamaların kalitesi konusunda IOS açık ara önde...

Fakat salt buna bakarak karar vermek sağlıklı olmaz. Ne kadar kaliteli uygulama olursa olsun inan bana o 4"'lik ekranda ne oynarsan oyna 5,7" tadını alamıyorsun. Kaldı ki hiç bir şeyini kişiselleştiremiyorsun telefonun. Kısacası Android ve IOS'un birbirlerine göre + ve - leri mevcut...
  • quote:

Uygulamalar konusunda kesinlikle haklısın dostum... İnan bana bu mobil alemde benim kadar uygulama canavarı yoktur...

App store'deki de Google Play Store'deki de bütün uygulamaları indirmeden tek tek gördüm ve baktım hiç üşenmeden. Tam bir uygulama delisiym ve her uygulama delisi gibi, uygulamaların kalitesi konusunda IOS açık ara önde...

Fakat salt buna bakarak karar vermek sağlıklı olmaz. Ne kadar kaliteli uygulama olursa olsun inan bana o 4"'lik ekranda ne oynarsan oyna 5,7" tadını alamıyorsun. Kaldı ki hiç bir şeyini kişiselleştiremiyorsun telefonun. Kısacası Android ve IOS'un birbirlerine göre + ve - leri mevcut...

Söylememişim ama telefonun beni en az 2 yıl idare etmesi gerekiyor ve şimdi baktım da m8'in fiyatı 400 lira falan fazla 5s'den. 2400 TL'ye kadar çıkamam maalesef. Tek alternatif note 3 kalıyor. Note 3'ün de Türkiye versiyonu korkutuyor beni. Sanırım tek seçeneğim 5s.

• quote:

Orijinalden alıntı: tatzelwurm

quote:

Uygulamalar konusunda kesinlikle haklısın dostum... İnan bana bu mobil alemde benim kadar uygulama canavarı yoktur...

Söylememişim ama telefonun beni en az 2 yıl idare etmesi gerekiyor ve şimdi baktım da m8'in fiyatı 400 lira falan fazla 5s'den. 2400 TL'ye kadar çıkamam maalesef. Tek alternatif note 3 kalıyor. Note 3'ün de Türkiye versiyonu korkutuyor beni. Sanırım tek seçeneğim 5s.

Alıntıları Göster
    Nacizane fikrmi söyleyeyim...

5s alırsanız uygulamalar güzeldir ama inanın bir süre sonra sıkılırsınız. Fanboyluk falan yapmıyorum zaten yapmam çünkü kısa bir süre önceye kadar ben kullanıyordum o telefonu...

Sıkılmanızın sebebi tamamiyle kapalı kutu olmasıdır. Telefona iki MP3 yükleyeceğim dediğiniz zaman bile mühendislik işlemler yapmaya başlarsınız. Özelleştirebileceğiniz hiç bir şey yok telefonun arayüzünde. Ayrıca sadece App Store'de bulunan uygulamalar neyse onları indirirsiniz.

Oysa Android'de internetten .apk uzantılı uygulamaların tamamını indirip çalıştırabilirsiniz. Ekran büyük olduğu için özellikle oyunlar İphone'ye oranla çok daha zevkli oynanır. Özellikle navigasyon büyük ekranda çok kullanışlı oluyor.

Bakın daha ayrıntılı bilgi için zamanında açtığım şu başlığa bakmanızı öneririm:

http://forum.donanimhaber.com/m_92600505/f_//tm.htm#92834885

• Ayrıca Note 3'ün Türkiye versiyonu sizi neden korkutuyor?
  • quote:

Ayrıca Note 3'ün Türkiye versiyonu sizi neden korkutuyor?
    Diğer versiyonundan daha düşük özellikleri diye biliyorum? Kötü müdür, telefon çıkalı 1 yıl oldu haliyle şimdiki telefonlara göre nasıl bir konumda, güncelleme alacak mı gibi konular düşündürüyor beni. 5s bunu düşündürmüyor mesela. Bir arkadaşımın s3 telefonu var telefon baya bir kasıyor galeriye girerken bile bekliyorsun resmen. Ağabeyimin s4ü var o da pek iç açıcı bir durumda değil. Yakın arkadaşım note 3 den 5s'e geçti çok memnun. Aslında o ikisi de seni üzmez ama 5s ayrı diyor. m8 almayı isterdim ama para sıkıntı çıkardı. z2 kronik sorunları falan varmış hiç bulaşmak istemiyorum. g3,s5 hiç bakmıyorum bile. Ancak dediğiniz gibi sonrasında da pişman olmak veya telefondan sıkılmayı hiç istemem. Ne yapsam bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatzelwurm -- 22 Temmuz 2014; 16:47:01 >

• Bak dostum, Note 3 canavar gibi bir telefondur ve inan pişman olmazsın. Samsung'un S serisi para etmez ama Note serisi iyidir...

Note 3'ün işlemcisi, Türkiye'de tektir. Başka bu işlemciyi kullanan bir telefon yoktur. Bütün telefonlar Snapdragon olduğu için, o işlemciden olmayanı kötü diye tanımlayan ezbercilere bakmayın lütfen. Note 3'ün işlemcisi ile neler yapılabildiğini internetteki basit bir araştırma ile görebilirsiniz.

Telefon çıkalı bir yıl oldu ama bu yıl çıkan telefonlardan (LG G3 vs.) daha iyi bir telefondur. Ayrıca Samsung güncellemeleri geç gönderir ama gönderir. Örneğin LG'den daha kaliteli ve uzun süre güncelleme alacağına emin olabilirsiniz.

5s'e gelince; Note 3 ile 5s gerçekten farklı kulvarda oldukları için yarıştırmak anlamsız. Mesela ben öyle küçük ekranlı bir telefon ile yapamam, bu nedenle Note 3 kullanırım...

• 5s en doğru seçim olur

• quote:

Orijinalden alıntı: greengold

5s en doğru seçim olur
    Dün kız arkadaşıma 5s aldık. Ondan alıp baya bir inceledim. Note 3 ü de incelemiştim zaten. Ekranı bana öyle çok küçük gelmedi bence ideal. Kesin olarak 5s almaya karar verdim. Yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Özellikle Android Canavarı size çok teşekkür ediyorum. :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.