Şimdi Ara

6 GB RAM Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus Rampage II Gene anakartım var üzerinde de 3x2 1066 dd3 ram var.Biosta ram 4088 mb olarak görünüyor. Vistada aynı şekilde 4 gb olarak gösteriyor. Fakat cpu-z ise 6 gb gösteriyor. Sorunun sebebi ne olabilir.
    Not: Vista Home Premium 64 bit kullanıyorum

• up!!! arkadaşlar sorunun sebebini bilen yok mu?
  • Ram'leri tek tek deneyip çalışıyor mu bi bak ondan sonra buraya mesaj at.
  • Bir ram test programı kurmayı deneyebilirsin ? Garip ?
  • Öncelikle cevaplar için teşekkürler.Tek tek takıp denedim RAMlerde sorun yok.3lü olarak çalışmıyorlar. 3. ve 4. slotlarda RAMler Bios ve Windowsta görünmüyor ama GPU-z programında görünüyorlar.Orası kafamı karıştırıyor zaten.Yoksa slotlar bozuk derdim.Bios update yaptım.Herzaman kullandığımdan farksız olmasına rağmen durum böyle.

Sistemim:
    Intel Core i7 920
    Asus Rampage II GENE
    OCZ Platinum 6 GB 1333Mhz
    Zotac GTX 275 AMP!
    WD 500 GB 7200 RPM 32 MB SATA2 (Caviar Black)
    Sony DVD RW RAM SATA
    Cooler Master RC-932 HAF
    OCZ StealthXstream 700W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtlantisGM -- 8 Haziran 2010; 20:18:19 >
  • daha öncedende asusta böyle bi sorun konu olarak açılmıştı asusun bios ayarlarından birini açıp durum düzeliyordu ama ne yazıkkı ismini hatırlıyamadım ama diğer rami kullanmak için bi ayardı bı araştır forumu
  • 6 ram slotu var anakartında sanırım.Ram'leri beyaz slotlara takarak dene bence(1-3-5).Ya da farklı kombinasyonlar dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ramleri doğru slotları taktığınızdan emin olun.
  • OCZ ile Asus uyumsuzluk yapabiliyor, benzer sorun bende de olmuştu ve ramleri değiştirdim, Çizgi Elektronik'ten M.Uğur Arat Bey ile ne yaptıysak çalıştıramadık ramleri, hem oyunda siyah ekrana düşme hatası hem de takılma,donma ve zaman zaman frekans görmeme hatası veriyordu.

Senin anakartının (Asus Rampage II GENE) test incelemelerine baktığımda da şu dakika itibariyle 3-4 siteye baktım OCZ hariç; Corsair, Mushkin, G.Skill gibi markalar kullanılmış...

Bios update'i ve ramleri farklı renkteki slotlarına takarak denemeye çalışın, olmazsa Çizgi'den Uğur Bey ile görüşebilirsiniz.
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ama şöyle bi sorun var 5 slot var 2.beyaz ve 2. mavi görmüyor.1 yıla yakın kullandım 6 gb olarak sorunsuz 5 günden beri durum böyle birdenbire neden bir sorun olurki sonuçta? ama dediğiniz gibi garantiyle uğraşmak en iyisi heralde.sonuçta yapabileceğim herşeyi yaptım gibi bios update e kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_53-91

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ama şöyle bi sorun var 5 slot var 2.beyaz ve 2. mavi görmüyor.1 yıla yakın kullandım 6 gb olarak sorunsuz 5 günden beri durum böyle birdenbire neden bir sorun olurki sonuçta? ama dediğiniz gibi garantiyle uğraşmak en iyisi heralde.sonuçta yapabileceğim herşeyi yaptım gibi bios update e kadar.

6 tane slot olması lazım anakartta ve acaba diyorum diğer slotlar zarar görmüş olmasın ramleri sağlam sayarsak.
  • doğru altı tane var ramlar sağlam eminim şuan 6 görünüyor zaten ama dediğim gibi 3. ve 4. slotlar ramlari görmüyor.ama onların bozulduğunuda zannetmiyorum çünkü cpu-z bios ve windows görmemesine rağmen 3. ve 4. slotlarda takılı olduğunda görüyor ramlari.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.