Şimdi Ara

6 kademeli AC motor kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Bi konuda yardımınıza ihitiyacım.Elimde bir ac motor var bu motor 7segment display ve butonlarından giricem değerde çalışcak.Yani ben displayi 1 yaptığıma motor 110v ta 2 yaptığımda 140 voltta..... 6 yaptığımad ise 220v ta çalışabilecek bir devre yapmak isityorum.
    Bu devreyi nasıl yapabilirim.Yapmak istediim şey aşağıdaki resimdeki gibi bişe.Ancak arda ne olcak neyapmam gerekior bilmioorum

• AC indüksiyon motorundan mı bahsediyoruz???
  • Motor elinde mi? Tipi belli mi? Yoksa proteusta bir motor gördün de onu mu yerleştiriverdin...
  • Asenkron motorda dc motor gibi gerilimi değiştirerek hız ayarlayamassın. Sen sanırım hızı kademeli olarak değiştirmek istiyorsun. O zaman DC motor kullanmalısın yada mikroişlemci kontrollü özel asenkron motor sürücüleri var onlardan bir tane satın almanı önerebilirim. Tam olarak ne yapmak istiyorsun.
  • Motor bi blower.Komprasörden gelen havayı üflüyor.Ve 6 farklı gerilimde çalışabiliyor.yani90-120-150-180-210-230 gibi.Benimde yapmak istediğim çalışıcağı gerilim seviyesinin benim belirlemem.Yani ben 7segmenti 1 yaptığımda 90 la çalışacak 2 yaptığımda 120..... die
    Motor AC indiksiyon motoru
  • Yanlış anlamdıysam sen trafodaki 90-120....230 volt çıkışları role yardımıyla motora vermek istiyorsun.
    trafonun sekonder cıkışlarının voltajları ayrı ayrı çıkıyor doğrumu anlamışım.
  • Evet aynen öle.Ama saolsun bi abim yardımcı oldu hallettik.Herkese teşekküredrim ilgisi için.Şemayı forma koyuyorum.İhtiyacı olan kullansın.Buarada yardımlarından ötürü Ege Altay hocama çok teşekkür ediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.