Arkadaşlar merhaba.Bi konuda yardımınıza ihitiyacım.Elimde bir ac motor var bu motor 7segment display ve butonlarından giricem değerde çalışcak.Yani ben displayi 1 yaptığıma motor 110v ta 2 yaptığımda 140 voltta..... 6 yaptığımad ise 220v ta çalışabilecek bir devre yapmak isityorum. Bu devreyi nasıl yapabilirim.Yapmak istediim şey aşağıdaki resimdeki gibi bişe.Ancak arda ne olcak neyapmam gerekior bilmioorum
AC indüksiyon motorundan mı bahsediyoruz???
Motor elinde mi? Tipi belli mi? Yoksa proteusta bir motor gördün de onu mu yerleştiriverdin...
Asenkron motorda dc motor gibi gerilimi değiştirerek hız ayarlayamassın. Sen sanırım hızı kademeli olarak değiştirmek istiyorsun. O zaman DC motor kullanmalısın yada mikroişlemci kontrollü özel asenkron motor sürücüleri var onlardan bir tane satın almanı önerebilirim. Tam olarak ne yapmak istiyorsun.
Motor bi blower.Komprasörden gelen havayı üflüyor.Ve 6 farklı gerilimde çalışabiliyor.yani90-120-150-180-210-230 gibi.Benimde yapmak istediğim çalışıcağı gerilim seviyesinin benim belirlemem.Yani ben 7segmenti 1 yaptığımda 90 la çalışacak 2 yaptığımda 120..... die Motor AC indiksiyon motoru
Yanlış anlamdıysam sen trafodaki 90-120....230 volt çıkışları role yardımıyla motora vermek istiyorsun. trafonun sekonder cıkışlarının voltajları ayrı ayrı çıkıyor doğrumu anlamışım.
Evet aynen öle.Ama saolsun bi abim yardımcı oldu hallettik.Herkese teşekküredrim ilgisi için.Şemayı forma koyuyorum.İhtiyacı olan kullansın.Buarada yardımlarından ötürü Ege Altay hocama çok teşekkür ediyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme