6 yaşında auris mi? 1-2 yaşında c3 ya da i20 mi?
-
-
İki aracıda kullanmadım ama yeni araba her zaman daha iyidir. En dandik marka model olsa bile yeni tercihim olurdu. Yaşlı araçların ağır bakımları zamanla kırılan plastik aksamları derken sürekli parçacı ile sanayi arasında gider gelirsiniz. Yok amortisörü eskidi değiştir, yok trigeri, yok baskı-balata-volantı, yok diski erimiş hadi balatada yeni olacak. Yok güneşliğinin klipsi kırıldı tümden yeni al vs liste uzar gider. Buna ilaveten boyası zayıflamış bol fırça çizikli ve ufak tefek gamzeli bir kaportalı araç olacağı da malum.
Yeni arabanın bence 5-7 yıl derdi yok. Garantili olması da cabası. Yeni alın derim.
-
babamda 2013 auris var bende 2019 swift gerçekten auris yaşına göre çok diri bir araba ama bende arkadaşa katılıyorum yeni yenidir kesinlikle.
-
yeni kasa i20 alınacak ise Auris'e tercih ederim ben şahsen.
-
Auris alan kısım genelde aracını hor kullanmaz , bakımlarını zamanında yapar, temiz binerler. eğer aileiniz kalabalıksa 2 çocuk vs. auris tercihi yapabilirsiniz. yok sadece 2 kişiyseniz i20 veya rio gibi araçlarda işinizi fazlasıyla görecektir.
-
Yeni araba her zaman iyi değildir bunu Mercedes Volvo vs kullanmış kullanan birisi olarak söylemek isterim sağlam kalite olsun eski olsun
Link vatandaşta yaşam kalitesi olmadığı için at arabasına bile binse bir yerden bir yere götürür sıkıntı yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 15 Şubat 2023; 9:23:54 > -
C3 önermem. -
Burda iki önemli faktör var ben arabaları incelemedim, ama auris hakim olduğum bir araç. Şahsen b sınıfı sıfır bir araca binip servise soyulmaktansa 2016 model az km düzgün bir c sınıfı aurisi tercih ederim. Uzun süre binerim dersenizde bir yalıtım yaptırıp keyifle binilir. Bunun dışında konfor, şanzıman, motor ve sürpriz arızaları da düşünmek gerek. Bizde 2 adet 2012 auris dizel var şanzımanı dışında kusur bulacağım bir yeri yok. 2016 model düzgün bakılmış bir auris sizi masrafsız minimum 5 sene götürür. bizdekilerin biri 200 bin üstü daha anahtar değmemiş sadece yağ bakımı. Ben olsam auris seçerim. Bir çok araç geçti elimizden zamanının lüx aracı olsun orta düşük sınıf araç olsun japon, alman, italyan, fransız kullandık ama sağlamlık ve sorunsuzluk olarak toyotayı başa yazarım.
-
Düşük km ve bakımlıysa kesinlikle auris hocam … 2012 d4d corolla var bizde maşallah sadece bakımdan bakıma 200 bine geldi kaliteli arabaymış onun dışında 35 binde 2015 model 208 imiz var kronik hatalar silsilesi kendisi neresi patlayacak diye bekliyoruz … C3 duyduğuma göre çok sorunsuz bir model değil hocam uzun vadede can sıkar … -
Yeni kasa i20 2022 2023 model mantıklı olabilir -
Yukarıda birisi garantili olsun demiş ama B sınıfı seçeneklerinin de garantisi neredeyse sona erecek.
Gelelim tercihe.
Kokpite oturduğunda sınıf farkını kesinlikle hissedeceksin. 2016 Auris eski bir araba değil ki. Eğer sahibi hor kullanmamışsa 7 yaş bir Japon arabası için henüz bebeklik dönemi olarak kabul edilir.
-
ne kadar sure kullanmayi planliyorsunuz?
2-3-4 sene kullanir satarim derseniz i20, daha kotu bir arac olsa da sorunsuz ve garantili doneminde kullanir satarsiniz.
daha uzun vadeli dusunuyorsaniz, yapacaginiz olasi masraflarida cikarmis olacaginidan daha iyi arabaya uzun sure binmis olursunuz.
-
Benim fikrim kesinlikle auris , ama sizin bütçenizi bilemediğim için birşey diyemiyorum, bir parça almak lazım olur auris e ödersin 8000 , i20 ye ödersin 7000 ama o aradaki 1000 tl fark senin için büyüktür.
bir de auris in hangi yılı cvt mi mmt mi ?
hepsini kullanmış birisi olarak auris diyorum i20 ve c3 kötü değil ama kullanım açısından bir de sınıf farkı çok farklı bir durum
auris c3/i20 nin üzerinde bir araç.
Hatta 10 yaşındaki yada 15 yaşındaki D sınıfı bir araç yeni kasa b/c sınıflarından bile çok çok iyi olduğu konular oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 16 Şubat 2023; 4:52:0 > -
seat ibiza'yı da bir değerlendirin bence. dsg desen var, bagaj var, geniş iç hacim var, incecik rahat direksiyon var, donanım gayet dolu sayılır. bakımı ucuz, vergisi düşük, eşim yıllardır kullanıyor. -
85binde corollam var. Suv bakıyorum toyota hariç kronik sorunu olmayan marka neredeyse yok gibi. Ben olsam temizse Auris bakardım. Esp gibi güvenlik özelliği olan, perde hava yastığı da olan, 2003 sonrası toyota corolla/auris her türlü alınır. Kardeşimin 2016 Full paket kia sportage'ı servis bile hala adam edemedi. Ben toyotadan en azından sanayi esnafı bu kadar öpücüyken kolay kolay vazgeçmem. -
Bence burda konu ne kadar kullanıldığı. max 40-50 kilometrede 5-6 yaşındaki araba alınır. tabi arabanın darbesiz ve bakımlarının düzenli yapılmış olması önemli. -
eskiden içi bagajı daracıktı ilk tsi dsg yılları , şimdi daha geniş yaptılar ise o da mantıklı eskiye nazaran daha havadar mı ?
-
hocam beklentiler görüşler kişiden kişiye değişir bence ideal, yani i20 polo clio swift vb. pek çok farklı araç arasından bunu seçmiştik zamanında. biliyorsunuz çoğu araçta 'paket' mantığı var adam airbag i bile opsiyonel ekliyor. seat ta öyle 10 farklı versiyon yok sitesinde bakarsanız donanımları kıyaslarsanız daha sağlıklı olur. o kadar para verip 'boş' paket araç almayın ben memnunum. 1 büyük 2 orta boy valiz rahatça sığıyor yanlarına portatig masa sandalye ilk yardım seti falan koyuyorum uzun yola giderken ,benim için gayet yeterli bagaj hacmi. arka koltuk mesafesi standart zaten (bmw 1, volvo s60 daha dar 1.90 ben oturamadım). kısacası bence showroom da gidip görün. direksiyon çok çok iyi tam bayana göre
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İki aracıda kullanmadım ama yeni araba her zaman daha iyidir. En dandik marka model olsa bile yeni tercihim olurdu. Yaşlı araçların ağır bakımları zamanla kırılan plastik aksamları derken sürekli parçacı ile sanayi arasında gider gelirsiniz. Yok amortisörü eskidi değiştir, yok trigeri, yok baskı-balata-volantı, yok diski erimiş hadi balatada yeni olacak. Yok güneşliğinin klipsi kırıldı tümden yeni al vs liste uzar gider. Buna ilaveten boyası zayıflamış bol fırça çizikli ve ufak tefek gamzeli bir kaportalı araç olacağı da malum. Yeni arabanın bence 5-7 yıl derdi yok. Garantili olması da cabası. Yeni alın derim. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X