Şimdi Ara

60 bin gelirle bile ev alınmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Eskiden ev ve araba almak daha kolaydı. Ama sana göre akp sayesinde refah eskilere göre çok çok iyi ya. Hani milletin evi arabası?

• tla776 T kullanıcısına yanıt

eee düşük bizim varoş bayrampaşada 0 evler 7-8 milyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Ocak 2025; 17:6:59 >
  • Hocam faizler düşünce de fırsatçılıktan ev fiyatları artıyor aslında çok değişen birşey olmuyor. Bugün uzun süreli 0.69 kredi gelsin evlerin fiyatlar kısa sürede 1.5-2x artar.

5 milyon kredi çekecekken 7.5m, 10m çekmeniz gerekir. Bununla da bitmiyor, daire el değiştirmişse 2. el klasmanına giriyor en az yarısını peşin istiyorlar.

Üstüne müteahhitler gelir vergisini kaçırmak için evin bedelini düşük gösterip az kredi kullandırıyor vs. neler neler var.

En temizi faiz maiz düşünmeden 1-2 sene idare edebiliyosanız kredi çekip zorlanmak. Ben 2023 eylül başında çektim 1.99dan, şimdi evin taksidi kirasına birebir eşit.

Seneye kirasından ucuz olacak taksitleri. Bütçe yoksa İstanbul dışına bakabilirsiniz, ben İstanbul'dan daire almayı mantıklı yatırım görmüyorum zaten yüksek deprem riski yüzünden.

Mesela Eskişehirde evler çok ucuz İstanbul'a göre ve çok daha medeni bir şehir, İstanbul ofisli iş mecburiyetiniz yoksa alternatif illere bakın İstanbul zaten kalabalıktan patlamış durumda.

İstanbul'da 60 bin gelirle ev alınmaması normal, çünkü bu pahalılıkta şehrin ideal maaşı 100.000tl ve üstüdür, çünkü gidin Gayrettepe taraflarında ofise yakın bir ev tutmaya kalkın 1+1'ler

50.000tl kiradan başlıyor. Residence'larda 100.000tl kiraya 1+1 var şaka gibi.

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri tüm imkanların İstanbul'a yığılıp İstanbul dışında yaşamanın zorlaştırılmış olmasıdır. Nüfus ABD ve Almanya gibi daha dengeli dağılırsa sorunlar azalır.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    bak 20 sene geriye gitmeye bile gerek yok, şunun şurasında 7-8 sene önce devlet "aracın TL fiyatınagöre ÖTV sınıfı" diye bi saçmalık çıkardı. daha çıktığı gün dedik "bu TL rakamları güncellenmeden bırakılır ve birkaç seneye tüm otomobiller lüks sınıfa girer" diye. aynen de öyle oldu. sadece 3-4 senede araçların tamamı lüks sınıfa girdiler ve ÖTV'leri katlandı. araç almak sadece 3-5 senede gözle görülür şekilde zorlaştırıldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70 ile aracı değiştiremedim, önümüzdeki kışa attım. Ev alma işi biraz fantezi oluyor gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

şimdi iphone daha kolay alınıyor deyip duran kerim konu ev-araba alımı olunca kaçıyor. Boş yazma kotasını dolduruyor forumda zaten.

• Bu sallıyorsa etrafindaki daireler en fazla 3-4 milyon ediyordur. Kendisi başka ülkeden gelmiş buradakini yurt dışına göndermeye uğraşıyor.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

2002'de ev sahipliği oranı yüzde 73 iken şu an yüzde 56. he akp sayesinde he.

Kimse los angeles yada paristen ev alma hayali kurmuyor zaten ben burda kıytırık kocaelinin yan mahallesindeki ev fiyatlarından bahsediyorum asgari ücret 22 iken 20 den başlıyor kiralar evlerin çoğuda 80 m2 nefes almaya gerek yok sen neden bahsediyon

Türkiyede ev sahibi olanların çoğuna ailesinden miras kalıyor yüzde 56 oranın çoğu bu şekilde kendi kazancıyla alanlar maksimum yüzde 30 dur.

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt
    Kerimcem denen şahıs insanların ülkesi içerisinde seyahat etmesini “refah göstergesi” olduğunu iddaa ediyor.
    Bunun aklına göre hintli fakirinden bir tık iyi isen sokaklarda evsiz değilsen refah içerisinde yaşıyorsun buna şükretmen gerekir
    Öyle bir kafa

• man utd kullanıcısına yanıt
    yılda 2 kere memlekete gitmeyi "keyfi eylem" sayıyo ama aslında bu keyfi değildir, ruh sağlığı için elzem birşeydir yani tıpta bile bu zorunlu sayılır.

bu paralı trol tayfaya göre herkes labuvatuar faresi gibi 365 gün evde oturup kendi yaptığı pilavı, kuru fasulyeyi yemek zorunda. bunun dışına çıktığın an bitti sen artık lüks yaşayan birisin. mesela bayramda akrabalarla buluştuysan tamam bitti sen artık "refah" birisin.

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt
    aynen öyle. benim etrafımda ev sahibi olanların çoğu babalarının peşinat parasını ödemesi ile ev sahibi oldu. yani illa babanın sana ev hediye etmesine gerek yok, zaten "kendim aldım bu evi, 10 sene kredi ödedim" diyenlerin de çoğu peşinat ödemeden, peşinat pedere ödeterek alıyor.

• man utd kullanıcısına yanıt

Sözde yurt dışına kardeşi gitmiş ve kardeşi otellerde yangın tüpü görmemiş. Adamın hayatı hikaye uydurmakla geçiyor. Hosteldeki yangın tüpünü gösterince bu seferde hiç gitmediği ülkeyi kötülemeye başladı. Gitmediği cuma namazı saatinde "islama saldırüülar" diye mesaj atan tipten bahsediyoruz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.