Şimdi Ara

60 bin gelirle bile ev alınmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortalama bi ev 3 milyon desek 1 milyonu peşinat verilse geri kalan 2 milyon için 10 sene boyunca aylık ödeme 60 bin oluyor faizler 0.50 iken ev alan nesil çok şanslı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önceden ev alanlar düşük faizden dolayı şanslı değiller. Şu an faizler yine düşük. Eskiden alanların en büyük şansı onlar ev aldıktan sonra enflasyon uçtu ve ödedikleri taksitler eridi gitti. Mesela sen şu an ki faizden ev alsan ve 60 bin tl ödesen ve bir iki yıl sonra seçim olup zamlar çift hanelerde devam etse ödediğin 60 bin tl birden maaşının 3te1 4te1 olacak yani kira öder gibi ev taksiti ödemiş olacaksın. O zamanlarda ben bu kadar para mı verilir bu kadar takist mi ödenir diyordum ama gel görki adamlar şimdi kiradan daha az taksit ödüyor.

• Up

• Önceden ev alanlar düşük faizden dolayı şanslı değiller. Şu an faizler yine düşük. Eskiden alanların en büyük şansı onlar ev aldıktan sonra enflasyon uçtu ve ödedikleri taksitler eridi gitti. Mesela sen şu an ki faizden ev alsan ve 60 bin tl ödesen ve bir iki yıl sonra seçim olup zamlar çift hanelerde devam etse ödediğin 60 bin tl birden maaşının 3te1 4te1 olacak yani kira öder gibi ev taksiti ödemiş olacaksın. O zamanlarda ben bu kadar para mı verilir bu kadar takist mi ödenir diyordum ama gel görki adamlar şimdi kiradan daha az taksit ödüyor.

• koçari K kullanıcısına yanıt

Faizler 0.50 ken bu krediyi çeksen aylık ödemen 40 bin olacaktı nasıl farketmiyordu

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

avrupada ev sahipliği oranında en sonlardayız

• 3 milyonluk eve %50 oranında kredi cekebiliyorsun. Yani nakit 1.5 milyonun olması lazım

Sabah akşam mesaj atıyorsun. Sorması ayıp ne iş yapıyorsun sen birader? İşin gücün yoksa AKP'nin yolladığı maaşla burada millete kuru mu sıkıyorsun yandaş :)))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100 bin dolar büyük para mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

git arnavutluğa romanyaya taşın refah o biçim kimse sizi silah zoruyla yaşatmıyor bu ülkede.

2-3 sene çalış sana devlet sana ev verecek istersen manken sevgilide taksın koluna daha başka arzun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ocak 2025; 12:13:29 >
  • Romanya'ya kendin git. Milleti öz vatanından gönderme hakkını sana kim verdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: enesbaba0641

avrupada ev sahipliği oranında en sonlardayız

Aslında yanıltıcı ve ilginç bir chart. Üst sıralardaki ülkeler genelde genç nüfusunu daha iyi ab ülkelerine kaptıran kötü ülkeler. Dikkat çeken bir İspanya, İtalya gibi iyi kötü nüfusu olan ülkeler var. Refah olan ülkeler hep nüfusu küçük ülkeler. Ama Danimarkada 60%ken Norveçte 79% olması ilginç, zira benzer nüfuslu ve refahlı ülkeler. Kesin bir şey çıkarılacaksa o da doğu avrupa ülkelerinde ev sahibi olma oranının yüksek olması sadece. Ama genel olarak küçük ülkenin gözünü seveyim. Bir de ada ülkesiysen tamam.

İşsiz Kerimcem, başka ülkelerde - o ülkeler gelişmiş ülkeler olsa dahi - benzer sorunlar yaşanması Türkiye'de yaşanmasını gerektirmiyor.

2-3 senede ev alınabilir diye bir şey demedim biz ev almanın zorluğundan bahsediyoruz 10 sene önce memurlar rahatlıkta ev alırken şu an kirayı zor ödüyor mesela polis maaşı 50 bin ev kirası 30 bin.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

canım benim bende neler istiyorum porsche ler bmv ler yalılar evler mallar mülkler malesef kim istemez herkes ister .

3 ü bir arada nescafe olan ülkelere gidin diyorum bende hem ucuza ev ucuza araba manken model eş yanında daha genç metres ohhhh herkesin hayali, böyle birşeyin bu ülkede kısa sürede olması imkansız olsada kafanız bembeyaz olur olana kadar 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ocak 2025; 15:43:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

canım benim bende neler istiyorum porsche ler bmv ler yalılar evler mallar mülkler malesef kim istemez herkes ister .

3 ü bir arada nescafe olan ülkelere gidin diyorum bende hem ucuza ev ucuza araba manken model eş yanında daha genç metres ohhhh herkesin hayali, böyle birşeyin bu ülkede kısa sürede olması imkansız olsada kafanız bembeyaz olur olana kadar 

Porsche'ler, yalılar, yatlar isteyebilirsin sakınca yok. Ama bu isteklerinin anlamsızlığını, lükslüğünü başka ülkelerin vatandaşlarının da ulaşamıyor olmasıyla açıklanmaz. Zira bunlar zaten başlı başına lükstür, gereksizdir. Konut ise her insanın kullanmak zorunda olduğu temel bir ihtiyaçtır. Senin kafanı bırak, malum yerindeki kıllar bile bembayaz oldu, hala fakirsin hala hiçbir şey anlamıyorsun, hala saman adam safsatasının bir işe yaracağını zannediyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 26 Ocak 2025; 16:20:13 >

• Şuan 25k ile ev kredisi ödüyorum 1 yılı kaldı kredi ödemem 890₺ :)

• fırsatçı ve ahlaksız esnaf yüzünden hocam hep bu evlerin fiyatlarını bunlar arttırdı

• Maaşlı birisinin ev araba alma işi 2020 itibariyle bitti artık bu gerçeği kabul edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OptimizedSettings -- 26 Ocak 2025; 16:57:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Sorunlu arkadaş gelmiş konuya. Ben sen yazana kadar Abd’ye gidelim diyen bir mesaj görmüyorum. Konuyla alakasız Mesajlar yazmaktan vazgeç.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.