Şimdi Ara

60/c-1 sgk da ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
51.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim 5200 tl borcum gözüküyodu zorunlu sağlık sigortasına. bugün sgkya gittim. adama dedim babamla yasamıyorum falan gercewkten yasamıyorum onunla. napmam lazım dedim kaymakamlığa mı gideyim dedim. sen hiç bi yere gitme dedi ve 5200 tl borcu sıfırladı şuan sistemde 60/c-1 yazıyo borç yok ne demek bu?

• kanımca konuyu yanlş yere açmıışsın birader

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -iltimas-

kanımca konuyu yanlş yere açmıışsın birader

olabilir nereye aççağımı bilemedim soruma cevap vermiceksen yorum atmayın lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdiozgor

benim 5200 tl borcum gözüküyodu zorunlu sağlık sigortasına. bugün sgkya gittim. adama dedim babamla yasamıyorum falan gercewkten yasamıyorum onunla. napmam lazım dedim kaymakamlığa mı gideyim dedim. sen hiç bi yere gitme dedi ve 5200 tl borcu sıfırladı şuan sistemde 60/c-1 yazıyo borç yok ne demek bu?

Yesil kartli demek adi degisti y ama babanla yasamasan bile yinede gss isliyor diye biliyorum hangi belgeleri verdiniz ailenizle yasamadiginiza ait belgeler yas kac

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

quote:

benim 5200 tl borcum gözüküyodu zorunlu sağlık sigortasına. bugün sgkya gittim. adama dedim babamla yasamıyorum falan gercewkten yasamıyorum onunla. napmam lazım dedim kaymakamlığa mı gideyim dedim. sen hiç bi yere gitme dedi ve 5200 tl borcu sıfırladı şuan sistemde 60/c-1 yazıyo borç yok ne demek bu?

Yesil kartli demek adi degisti y ama babanla yasamasan bile yinede gss isliyor diye biliyorum hangi belgeleri verdiniz ailenizle yasamadiginiza ait belgeler yas kac

yaş 22 öğrenci değilim ve çalışmıyorum. ayrıca belge vermedim kütüğüm babamın evinde değil ya ordan anlamışlardır. şidmi bana aylık borç bincek mi yine nasıl olcak yeşil kart

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

quote:

yaş 22 öğrenci değilim ve çalışmıyorum. ayrıca belge vermedim kütüğüm babamın evinde değil ya ordan anlamışlardır. şidmi bana aylık borç bincek mi yine nasıl olcak yeşil kart

En dusuk primdem islemeye devam eder

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 60/c nedir 60/g nedir?

Genel sağlık sigortalısı sayılanlar, 5510 sayılı SS ve GSS Kanununun 60. maddesinin birinci fıkrasında bentler halinde sayılmış.

60. maddenin (g) bendi hariç diğer bentleri dışında kalan ve başka ülkede sağlık sigortasından yararlanma hakkı bulunmayan vatandaşlar, öncelikle 60. maddenin (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılıyorlar.

Yapılacak gelir testi sonucuna göre de genel sağlık sigortası statüleri ya 60/g kapsamında devam ediyor ya da 60/c-1 olarak değiştiriliyor.

Yapılacak gelir testi sonucunda, aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenler, 60. maddenin birinci fıkrasının (c/1) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılıyorlar. Yani bunlar “60/c-1’li” oluyor ve genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanıyor.

Yapılacak gelir testi sonucunda, aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte biri ve üzerinde olduğu tespit edilenler, 60. maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılıyorlar. Yani bunlar “60/g’li” oluyor ve genel sağlık sigortası primlerini gelir durumuna göre kendileri ödüyorlar.

60/g’li olup, yapılacak gelir testi sonucunda, aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarı;

● 295,50 TL’den 886,50 TL’ye kadar olanlar 35,46 TL,

● 886,50 TL’den 1.773 TL’ye kadar olanlar 106,38 TL,

● 1.773 TL ve üzerinde olanlar ise 212,76 TL,

genel sağlık sigortası primi ödüyorlar.

Google amcaya sormak lazım mış dimi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıfırlama işi oldu mu affetmiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilenthillDream

60/c nedir 60/g nedir?

Genel sağlık sigortalısı sayılanlar, 5510 sayılı SS ve GSS Kanununun 60. maddesinin birinci fıkrasında bentler halinde sayılmış.

60. maddenin (g) bendi hariç diğer bentleri dışında kalan ve başka ülkede sağlık sigortasından yararlanma hakkı bulunmayan vatandaşlar, öncelikle 60. maddenin (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılıyorlar.

Yapılacak gelir testi sonucuna göre de genel sağlık sigortası statüleri ya 60/g kapsamında devam ediyor ya da 60/c-1 olarak değiştiriliyor.

Yapılacak gelir testi sonucunda, aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenler, 60. maddenin birinci fıkrasının (c/1) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılıyorlar. Yani bunlar “60/c-1’li” oluyor ve genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanıyor.

Yapılacak gelir testi sonucunda, aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte biri ve üzerinde olduğu tespit edilenler, 60. maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılıyorlar. Yani bunlar “60/g’li” oluyor ve genel sağlık sigortası primlerini gelir durumuna göre kendileri ödüyorlar.

60/g’li olup, yapılacak gelir testi sonucunda, aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarı;

● 295,50 TL’den 886,50 TL’ye kadar olanlar 35,46 TL,

● 886,50 TL’den 1.773 TL’ye kadar olanlar 106,38 TL,

● 1.773 TL ve üzerinde olanlar ise 212,76 TL,

genel sağlık sigortası primi ödüyorlar.

Google amcaya sormak lazım mış dimi

sen o okuduklarından bişey anladın mı :D gider misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Targetman

Sıfırlama işi oldu mu affetmiyorlar

aynen sıfırladım :D
  • 60/c-1’li” oluyor ve genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanıyor.

Bunda anlaşılmıcak ne var kısaca devlet tarafından karşılanıyor siz hiç bir şekilde ödeme yapmıyorsunuz
  • quote:

60/c-1’li” oluyor ve genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanıyor.

Bunda anlaşılmıcak ne var kısaca devlet tarafından karşılanıyor siz hiç bir şekilde ödeme yapmıyorsunuz

anlaşılmıcak ne var diyosun. 5200 tl borç nasıl oldu o zaman? ve şimdi ne değişti
  • quote:

quote:

60/c-1’li” oluyor ve genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanıyor.

anlaşılmıcak ne var diyosun. 5200 tl borç nasıl oldu o zaman? ve şimdi ne değişti

Torba Yasa GSS prim borçlularına af getirdi. Kısaca hiç bir geliri olmayanların borçları siliniyor..
    Borç nasıl oldu dersende devlet sana sormadan sigorta yapıyor bunu sana sormadan zorunlu yapıyor..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 30 Ocak 2015; 11:55:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.