linkte teknenin motoruyla alakalı görüntü mevcut ve açıklamada da bi kaç bilgi paylaştım teknenin teknik özellikleri ile alakalı video açıklamasındaki linkten bilgi alınabilir.
Video da da görüldüğü üzere tekne gitmiyor devir saati yükselmiyor, arkada kaba dalga oluşuyor, Bundan önce bu tekneden 100 kg daha ağır modeli almıştık kamarası nedeniyle avlanırken sıkışıklık dan dolayı kamarasız modelle takasa gittik kendi firmasından, motoru da onlar taşıdı haliyle 0 olarak motor da teknede firmadan alındı zaten (Marinboat - Yalova).
Bana belki diyeceksiniz ki neden firmayı aramıyorsun, ürünler sözde garantili ama bi kaç ufak tefek sıkıntıdan yana firma ile irtibata geçtim. Ufak tefek dahi olsa sonuç alamadım ver parayı al malı git yoluna işimiz bitti modeli söz konusu ki bu kadar buyuk bir sıkıntıyı da geçiştirmeli cevaplarla hallederler.
Sizlere sorum; görüntüdeki motor da mı(sorun olduğunu kişisel olarak sanmıyorum), motorun montajında mı problem var ne yapmam gerekir 60 HP güçteki motor ile ben 10 km hızı geçemiyorum şaka gibi, diğer kamaralı modelde 32 km hız gördük ve tam gaz vermedik bu teknede tam gaz veriyorum 4000 deviri geçmiyor arkada kaba dalga oluşuyor, oluşan dalga motora dahi çarpıyor bunların hiçbirinin olmaması gerek aslında bundan dolayı sizlere bu konuyu danışmak tecrübelerinizi dinlemek önerilerinize uymak için bu konuyu açmaktayım.
Değerli yorumlarınızı beklemekteyim... Saygılarımla.
4bin deviri gecmesini beklemeyin zaten gecse bile hayır gelmez trim ayarı , montaj hersey olabilir sorun videoda ses yok kıcı sudan cıkmıyor sanırım dalgalı denizde cıkartmayı deneyin cıktıktan sonra giderse montaj veya trimdir yok yine aynıysa motor-govde uyumudur.
Hocam merhabalar, Tekne değişti motor aynı olmak üzere diğer teknemdeyken 5000 deviri geçiyordum ve son gaz değildi sürat olarak 32 km gözümle gördüm şu an ki tekneyi alınca işler değişti 4000 Devir'i geçmedi performans berbat 9 km yolu 1,5 saate yakın bir zamanda kat ediyorum neden 60 hp varki 20 hp olsa da olur bu surede gideceksem.
Sizlerden gelecek öneri tavsiye vb unsurların hepsini değerlendirerek bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Video bilerek ekledim görsellik açısından 4000 devirde dahi yol alsam motorun arkadan öyle kaba bir dalga oluşturmaması gerek normal şartlarda. Sesli görüntü lazım ise mail yazarsanız bir link oluşturabilirim size. Şimdiden teşekkürler.
SatiuqeaS
kullanıcısına yanıt
trim ayarı var mı teknede? (kıc tarafta hareketli kanatlar) varsa trim ile tekneyi düzeltin suyun üzerinde kayması lazım yoksa dalgaya karsı gidin tekne sudan cıkınca hız artıyor mu?
kıcından karaya baglayın tekne hareket etmesin yavas yavas gaz verin pervane akımı ne zaman bozuluyor? (devir olarak) (akım bozulması suyun kopurmesı,kaynaması v.s.)
motoru kaldırın sudan cıksın o sekilde gaz verin 4 bin deviri geciyor mu?
son olarak eski tekne kac m idi, bu tekne kac m ve son hızınız kac? (yeni teknedeki hız)
Trim motorun kendi kendisini kaldırıp indirmesi ile alakalı var, kanat vs unsurlar bulunmamakta, İki tekne de 5 mt diğeri daha ağırdı kamaralı idi bu kamarasız modeli 100 KG oynuyor aralarında, Diğer teknede de dalgalı denizde ön kalkıyor inmiyordu kamarada oturuyorduk süretli bir şekilde gidebiliyorduk.
Dalgaya karşı gittiğimizde dalgayı geçince hız artmıyor ama dalga arkamızda ise etkisi oluyor.
Eski teknede 32 km gördük ve tam gaz vermeden bu teknede 12 km yi geçtiğini göremedim tam gazda ve dediğim gibi 4000 devir bile yapamıyor.
SatiuqeaS
kullanıcısına yanıt
motorunuzda 1 sıkıntı var o zaman aklıma baska 1 sey gelmiyor
tek ihtimal motor zaten, montaj veya güç sıkıntılı kolay gelsin
kardeş selam aynı sorun bende de var şu an. tekne markamız da aynı hp miz de aynı ben rodaj henüz bitmediğinden dolayı diye düşünüyordum ama sorun devam ediyor. bana mahmutcelik1@hotmail.com adresinden ulasabilir misin lütfen çok rica ediyorum.
adanalı kaptanA
kullanıcısına yanıt
garantisi devam ediyorsa geri verin. motor sıkıntısı var o modellerde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme