Şimdi Ara

600-750 ytl civarında d-slr makine (edit: slr-like) haydi üstatlar yardım edin =(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir süredir güzel fotoğraf alabileceğim bir makine için para biriktiriyorum. fotoğraf makineleri konusunda eminim bu metini okuyan herkesten acemiyim. ama iyi resimden anlarım, fotoğrafçıların portfolyolarına imrenerek bakarım. neyse konuya gireyim:
    öncelikle makinede aradıklarımı anlatayım:

* kapalı ortamda flaşa ihtiyaç duymadan resim çekebilmeliyim (mümkünse hatıra fotoları dışında hiç flaş kullanmim, flaştan hoşlanmıyorum)
    * her çeşit netlik, enstantane ve bilimum ayarı manuel olarak yapabileyim ki fotoğrafçılık adına birşeyler öğrenmeme faydası olsun.
    * video çekimi kaliteli olsun çünkü hergün başka bir arıza çıkaran samsung vp-d453 kamerama benzin döküp yakmayı planlıyorum.

fotoğraf makinesi arama macerama ucuzu.com adresinde 500-720ytl arası dijital makineleri aratarak başladım ilk karşıma çıkan model Canon S3 idi. bu forumdan araştırdım ve fotoğrafları oldukça beğendim.

sonra başka bir sitede Canon S3'e bakarken " panasonic fz7 kadar olmasa da güzel makinedir" gibi bir açıklamaya rastladım. fz7'yi araştırayım dedim ama bu konuda hiç bilgi birikimim olmadığı için farkları tm olarak anlayamadım. sonra fiyat aralığına göre baktıkça "Kodak P712", "Olympus SP500", "Sony DSC-H2" gibi pek çok makine gördüm ama bir türlü karar veremiyorum. Gönlüm Canon S3'te gibi ama niye diye sormayın, emin değilim..

Tekrar söylim, vidyo kalitesine de oldukça önem veriyorum, bu makinelerin de büyük lensleriyle en azından ucuz miniDV'lerden daha kaliteli vidyo çekebileceğini düşünüyorum.

Allah aşkına bir yol gösterin, bu fiyat aralığında profesyonel çekime yaklaşmak adına hangi makineyi tercih etmeliyim. Keşke biraz daha bilgi sahibi olsaydım da size de yol göstermeniz için yardımcı olabilseydim =( şimdiden çok teşekkürler. lütfen aklınıza gelen herşeyi çekinmeden yazın. şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanSebzesever -- 28 Ekim 2007; 23:04:04 >

• seçeneklere bir de Fz8 eklendi sanırım =/ araştırmaya nereden başlamalıyım? markaların yetkili servis tutumlarını araştırmama dahil etmeli miyim?
  • sayın KaptanSebzesever, o fiyat aralığında dslr bulabileceğini sanmıyorum belki ikinci el bulabilirsin. + giriş seviyesi ve pro dslr modellerde video çekimi olmuyor.
    Fujifilm FinePix s5700, 9xxx slr like modeller oldukça başarılı ve popüler. incelemeni tavsiye ederim
  • Herşeyden önce ne almak istediğin hakkında bilgi edinmelisin kaptan

Kompakt \ Slr-like \ SLR*DSLR

DSLR SINIFINDA HİÇBİR CİHAZ VİDEO ÇEKMEZ
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Herşeyden önce ne almak istediğin hakkında bilgi edinmelisin kaptan

Kompakt \ Slr-like \ SLR*DSLR

DSLR SINIFINDA HİÇBİR CİHAZ VİDEO ÇEKMEZ

adamın verdiği örneklerden zaten slr-like istediği belli. önemli soru: hangi marka?
  • başlık yanlış o zaman
    quote:

Orjinalden alıntı: KaptanSebzesever

600-750 ytl civarında d-slr makine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin -- 28 Ekim 2007; 20:05:40 >
  • evet burada çaylaklığımı konuşturmuşum sanırım =) slr-like demem gerekiyormuş afedersiniz. biraz araştırınca dslr'nin olayını anladım sanırım. evet slr-like arıyorum bahsettiğim fiyat aralığında. o kadar geniş bir konu ki insan nerden başlayacağını ne soracağını şaşırıyor. bir süredir bu makineler hakkında okuyorum ama kafam karmakarışık oldu. yardımlarınız ve anlayışınız için şimdiden çok teşekkür ederim. şimdi saydığım makinelerin hangisini önerirsiniz veya bu sınırlarda önerebileceğiniz daha iyi bir makine var mı? teşekkürler.
  • quote:

evet burada çaylaklığımı konuşturmuşum sanırım =) slr-like demem gerekiyormuş afedersiniz. biraz araştırınca dslr'nin olayını anladım sanırım. evet slr-like arıyorum bahsettiğim fiyat aralığında. o kadar geniş bir konu ki insan nerden başlayacağını ne soracağını şaşırıyor. bir süredir bu makineler hakkında okuyorum ama kafam karmakarışık oldu. yardımlarınız ve anlayışınız için şimdiden çok teşekkür ederim. şimdi saydığım makinelerin hangisini önerirsiniz veya bu sınırlarda önerebileceğiniz daha iyi bir makine var mı? teşekkürler.

dostum başlığın bi önemi yok. zaten yaptığın yorumlardan anlaşılıyor slr-like istediğin. valla saydığın özelliklere cuk uyan yine s3. video konusunda başarılı bi makina. manuel ayarları mevcut ben kullanmadım ama pc magazine dergisinde incelemesini okumuştum. piyasaya çıkalı sanırım 2 sene oldu, onu da hesaba katmak gerek

• bence slr like alma, biraz daha sabredip paranı biriktir, dslr al. çünkü olayı kavrayıp artık kendinden birşeyler katmaya çalıştığında slr-like sana cevap veremeyecek, satıp dslr almak isteyeceksin. sancı yapacak
  • Adam video önemli diyo hocam ne dslr'ı
  • quote:

. fotoğraf makineleri konusunda eminim bu metini okuyan herkesten acemiyim.

@metin; sen böyle diyen birine d-slr mi öneriyorsun. arkadaşlar, insanları yanlış yönlendirmeyelim
  • ona bakarsan bende kompakt tan geçtim dslr ye ve 3 gün içinde çözdüm. eğer 7 yaşında değilse, okuma yazma biliyorsa ve en az bir gözü varsa en kötü 1 hafta içinde makinaya hakim olur. sonrası yeteneğine kalmış. hiçbir fot mak video da gerçekten ama gerçekten tatmin edecek sonuçlar vermez. vay bunun videosu güzelmiş ben çok beğendim süper bilmemne diyen arkadaşlar paralarının boşa gitmediğine inanmak ve huzurlu uyuyabilmek için kendilerini kandırıyor. bu videolar ne arşivliktir nede başka birşey, fot mak ile çekeceğm videoyu 2-3 sene sonra seyretmek istediğimde gözüm çoktan hd ye alışmış olurdu ve ne büyük bir hata yaptığımı düşünürdüm herhalde. terliğimi monitöre fırlatırmıydım o an onu şu anda kestiremiyorum. arkadaş alsın, birkaç sene daha yaşarsak burdayız, bize yazar
  • Fujifilm s6500 veya s9500 bunları bir incele istersen ikiside cok ii makinadır. yani senin söylediklerine uyuyor. ayrıca lens aralıgı da iyi 28-300mm
  • o fiyata
    18-55 + d40 var ;)
    649 ytl ama af motoru vs.. yok arama kısmına D40 yazarak inceleme yapabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metin

ona bakarsan bende kompakt tan geçtim dslr ye ve 3 gün içinde çözdüm. eğer 7 yaşında değilse, okuma yazma biliyorsa ve en az bir gözü varsa en kötü 1 hafta içinde makinaya hakim olur. sonrası yeteneğine kalmış. hiçbir fot mak video da gerçekten ama gerçekten tatmin edecek sonuçlar vermez. vay bunun videosu güzelmiş ben çok beğendim süper bilmemne diyen arkadaşlar paralarının boşa gitmediğine inanmak ve huzurlu uyuyabilmek için kendilerini kandırıyor. bu videolar ne arşivliktir nede başka birşey, fot mak ile çekeceğm videoyu 2-3 sene sonra seyretmek istediğimde gözüm çoktan hd ye alışmış olurdu ve ne büyük bir hata yaptığımı düşünürdüm herhalde. terliğimi monitöre fırlatırmıydım o an onu şu anda kestiremiyorum. arkadaş alsın, birkaç sene daha yaşarsak burdayız, bize yazar

sen kompaktan geçtim dslr ye diyorsun ama anlaşılıyor ki bu arkadaşın hemen hemen hiç bilgisi yok bu konuyla alakalı. fotoğraf olayını ciddi bir hobi olarak düşünüyorsa, kendini iyice geliştirip son nokta dslr a geçiş mantıklı. ama yok tatil, özel günlerin fotoğraflarını falan çekeceğim diyorsa hiç gerek yok dslr almaya. çünkü bu olayın sonu yok ki. para biriktirip bi dslr alındı diyelim, bir müddet sonra kit lens yetmemeye başlayacak, başka objektifler alınması gerekecek, yok ıvırı zıvırı... yani buna ayırdığın bütçede önemli tabi..

• arkadaşlar çok teşekkür ederim, kendi aranızdaki bu tartışmanız bile bana çok faydalı oluyor. ama kendimi tanıyorum ve ileri bir hobi edinecek lüksüm malesef yok =( bu nedenle slr-like bir makine alıcam. bunun için de kafamda şu an için s3 var. şimdi de fuji 6500 ve 9500ü incelemeye karar verdim.
  • S3 belirledigin ihtiyaclari fazlasiyla karsilayacaktir merak etme.video kalitesi,ses kalitesi gercekten cok iyi, 12x optik zoom burada da ise yariyor.
    you tube'de video ornekleri var izleyebilirsin.tek kotu yani video boyutu cok yer kapliyor

"CANON S3 HAKKINDA HERSEY " sayfasinin ozellikle ilk 10 sayfasini incelemeni tavsiye ederim
    hangi makineyi alirsan simdiden hayirli olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM Precious -- 29 Ekim 2007; 8:32:05 >
  • DM çok teşekkür ederim, ben de S3 almaya karar verdim sanırım. S6500'ü kafamda eledim. S3 daha fazla hata tolere edebilir gibime geldi. şuan kafamdaki tek soru işareti H5 mi S3 mü.. Mantığım H5 diyo ama gönlüm S3ten yana. sanırım S3ü daha fazla araştırdığım için böyle hissediyorum.
    fuji s6500'ü tavsiye eden Hypodenz'e de teşekkür ederim.
    ayrıca DM; inanılmaz ama şuan S3 başlığının 10. sayfasındayım. sanırım daha çok sayfa var okumam gereken. bu sayfaları bitirip bir de H5 için yorumları okuyup tercihimi yapıcam ama büyük ihtimalle S3 olacak. eğer ki ilerki sayfalarda lensler ve adaptörle takılan objektiflerle ilgili daha detaylı bilgi bulabilirsem ve sonuçlarını görebilirsem H5i pek incelemeden S3ü alıyorum sanırım.
    herkese çok teşekkürler!
  • @Kaptansebzesever,
    S3 eski makine ve çok iyi taraflarına rağmen ISO performansı berbat bir makine, ki beklediğin önemli bir konu gece çekimlerinde flash ta kullanmak istemiyorsun. İlla Canon takıntın oluşabilecekse S5' e kay derim. Ancak Fuji S6500fd' yi kafamdam sildim diyorsan hata yaparsın bu yaz S3 ' üde kullanmak nasip oldu. S3'ün 2 üstünlüğü var Fujiden, ilki video çekimi biraz daha başarılı bak iyi demiyorum, ikincisi IS olması Yani el titreşimlerini biraz önlemesi 1/4 sn. enstantane altında benim elim titrediği için o da işe yaramadı.
    El titreme probleminiz yoksa, Gerek ISO perpormansı, Gerek renk canlılığı(isteğe bağlı) gerekse derinlik anlayışı, netlik ve keskinlik (Bu da isteğe bağlı yumuşak veya keskin fotograflar çekebilirsin) gerekse full manuel kullanım imkanı (Zoom elle yapılır 10.7X, netleme isterseniz ellede yapabilirsiniz, Full manuel kullanım A= Aperature Yani diyafram öncelikli çekim, S=Shutter yani denklanşör yani hız öncelikli çekim, son derece başarılı Flaşlı çekim (Siz sevmiyorsunuz ama örneklere bakınca bu düşüncenizden vazgeçebilirsiniz) vs vs vs.... Kısacası S3 veya S5 yaya kalır s6500fd'nin yanında.
    Ben neredeyse, S6000fd ,(S6500fd'nin USA versiyonu araştırırken şaşırmayın) 9 aydır kullanıcısıyım 6650 fotograf şu ana kadar çektim S3 ve Lumix FZ-30 ve FZ 50 de kullanma imkanım oldu ve kişisel görüşüm, S6500fd de IS veya bir benzeri sistem olsaydı bu makinenin eline su dökecek bir like makine olmazdı. (Bazı eksikliklerine rağmen)
    Bu forumda bu başlıklıklı bölüme bakarsanız 100' lerce de örnek foto göreceksiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_12135088/tm.htm
    Tam kırk sayfadır. Tahminim bu konuda sizi uzman yapar.
    Kısacası dSLR/like sınıfında s6500fd/s6000fd (aynı makinedir) ile yarışacacak makine Panasonic (Lumix) FZ 50 Olabilir, ISO' su pek başarılı olmasa da, ama Canon değil....
    Son mesajınıza gözüm takıldı bu mesajı yazdıktan hemen sonra. Takılabilecek lenslere bakıyorum demişsiniz. LIKE sınıfında lens sabittir, DEĞİŞTİRİLEMEZ, ancak UV (Ultra Viole), Circular Polarizing Filtre veya Skylight(yüksek Keskinlik için) vb. filtreler takılabilir.
    Fuji s6500fd için inceleme linki:
    http://www.dpreview.com/news/0607/06071302fujifilms6500fd.asp
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms6000fd/
    Canon S3 IS için İnceleme linki:
    http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/
    Canon S5 IS için İnceleme linki:
    http://www.dpreview.com/reviews/canons5is/
    Panasonic(Lumix)DMC-FZ50 için inceleme linki:
    http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz50/
    Bu linklere göz atmadan karar vermeyin derim......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 30 Ekim 2007; 9:11:56 >

• Bülent Bey çok teşekkür ederim, şuan ufak bir şok yaşıyorum çünkü size uzun bir pm yazmıştım fakat korkarım gitmedi =( winhex'le falan mesajı kurtarmaya çalıştık ama nafile =( yoksa gitti mi? eğer mesajımı aldıysanız baştan yazmama gerek kalmaz. lütfen mesajın iletimiyle ilgili bir bilgi verin =) bu arada size yazdığım mesajda kısaca parasal konudan ve zoom ihtiyacımdan bahsetmiştim. atıcılıkla uğraşıyorum ve yüksek zoomu sık kullanacağım. şu durumda parasal açıdan yaklaşınca s6500 ve s3 arasındayım sanırım. attığınız pm'da sanırım demek istediğiniz şey S6500'ün yüksek isoda da başarılı olduğu için yüksek enstantane hızıyla titreşim bulanıklığının önüne geçebiliyorsunuz. peki bir 10 sayfa kadar da s6500 başlığını inceleyeceğim.
    peki Canon s3 yerine fuji s6500'ü tercih ettiğimde neleri kaçırmış olacağım? yani siz prof olduğunuz için belki size oyuncak gibi gelir ama canondaki renk atama (bunu vidyoda bile yapabilme), IS, 12x zoom gibi artılar dışında ne kaybedeceğim?
    bir de bütün olay aydınlık da değil sanırım. renkler de çok önemli. bu yetersiz bilgi birikimimle size bu sorumu nasıl anlatacağımı düşünüyorum.. örneğin bir arkadaşım eos 350d ile birkaç resmimi çekti. insanlar o fotoğrafların katalog çekimi olduğunu falan zannediyorlar, renkler o kadar tatmin edici (resimlerden birini renk konusunda örnek olsun diye mesajımın sonuna koyucam) fuji s6500'de ise ışık alımı süper, hatta eos350d'den bile daha iyi fakat renkler sanki daha çiğ gibi. ya da öyle değil mi?

http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=129&p1=452&ma2=24&mo2=258&p2=1508&ph=6

yukarıdaki linkte ne kastettiğimi anlatabilmişimdir umarım. kamera ışığı iyi alıyor fakat resim etkileyici değil, sanki bir hatıra makinesi havası var resimlerde. tabi bu yanlış ayarlar yüzünden de olabilir şimdi sizin önerdiğiniz s6500 başlığından 10 sayfa kadar okuyunca kafamda daha netleşir bu konular.
    her mesajda yaptığım gibi bu mesajda da çok karıştırdım konuları üzgünüm. kısaca:

* s6500'de alıcı büyük ve iyi ışık alıyor fakat renkler konusunda yukarıdaki linkte bahsettiğim kaygım gerekli midir? yoksa daha doygun renk almak mümkün müdür?

* S6500 aldığımda Canon S3'ten feragat edeceğim özellikler nelerdir?

* S3'ün makrosu S6500'den daha iyi sanırım. peki çok mu fark var aralarında?

cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. umarım özel mesajım da ulaşmıştır çünkü orada daha iyi anlatmıştım durumumu. aşağıya birkaç resim ekliyorum. sabrınız ve iyi niyetinizden dolayı tekrar tekrar teşekkürler. diğer arkadaşlara da çok teşekkürler çok yardımcı oluyorsunuz.

[img=http://img85.imageshack.us/img85/5159/img0490li7.th.jpg]

[img=http://img145.imageshack.us/img145/7551/sty036uc4.th.jpg]

işte boyutları küçültülmüş resimler fakat bu renk kalitesinde resimler çekebilmek istiyorum. umarım demek istediğimi anlamışsınızdır =) tekrar teşekkür ederim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.