Şimdi Ara

6000 tl sistem toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İ7 4790k işlemci

Msi z97 gaming 5 anakart

Evga classified 780ti ekran kartı

Corsair vengeance pro 4×2 cl9 2133 mhz

Samsung 840 evo 250 gb ssd

Asus vn247h 23.6 1ms monitör

Corsair obsidian 750d full tower kasa

Corsair rm850 psu

İşlemci soğutucuya karar vermedim.

Toplam fiyat:5845

Sistemi rander+oyun için kullanıcam(oyun ağırlıklı) eksik yada fazla olan şeyleri söyleyip yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halitztrk61 -- 12 Haziran 2014; 11:21:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• birde sıvı soğutma taktın mı tamamdır sistemin on numara dostum bence :) tek fanlı bile işini görür ama bütçen varsa çift fanlı bir sıvı soğutma ile o sistemi değiştirmeden uzun yıllar kullanırsın
  • JoeyJ01 J kullanıcısına yanıt
    Hangi model su soğutma önerirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Halitztrk61

Hangi model su soğutma önerirsiniz.
    valla ne için kullanırsanız kullanın 780 ti fiyatını hak etmeyen bir karttır. 780'den 600-700 liraya kadar daha pahalı aradaki performans farkına kesinlikle değmez. bütçeniz el veriyor olsa da yine de tavsiye etmiyorum. sistemin geri kalanı premium ürünler zaten
  • KralDorduncuVites kullanıcısına yanıt
    Böyle düşünmenizin sebebi sadece fiyatı mı?

• quote:

Böyle düşünmenizin sebebi sadece fiyatı mı?
    Sıvı soğutmayı Corsair H100i öneririm.
  • TheRewenge kullanıcısına yanıt
    370 lira fazla gibi kasanın hava akışı zaten çok iyi olucak hava soğutma alsamda aynı randımanı vericektir. 160 liraya kadar hava soğutma tavsiyelerinizi alabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1500 TL Oyun Sistem Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Halitztrk61 H kullanıcısına yanıt
    tercih cooler master ama zalman da olur bütçen varsahttp://www.vatanbilgisayar.com/seidon-240m-sivi-sogutma-sistemi.html al kafan uzun bır sure rahat etsın ;) Ti konusundada arada dudak uçuklatacak fark yok evet ama imkanın varsa sistemin çok iyi her oyunu gönül rahatlıgıyla oynarsın
  • http://www.vatanbilgisayar.com/seidon-120v-sivi-sogutma-sistemi.html#yorumlar

Bu ürün hakkındaki yorumlarınızı albilir miyim
    aynen hocam. 780'ler 1300 lira, 780 ti'lar 2000. aradaki performans farkı ne? %10, %15 max. 780'nin altından kalkamayacağı durum yokken 780 ti'a o kadar para vermem. 2-3 monitörlü sistemler dışında zaten gereksiz 780 ti ve eğer öyle bir sistemim olacaksa da 2600 liraya 780 sli yaparım (rm 850 sli dahi kaldırır) bu sefer zaten 780 ti solda sıfır kalacaktır.

bu benim kendi görüşüm tabiki. kendi mantık çerçevemden bakıyorum olaya. evet bütçeniz el veriyor ama değer mi? bu size kalmış.
  • Bide şöyle düşünmek lazım işlemci soğutucuda haswell refresh işlemciler haswelllerin ısınma sorunundan ötürü üretildi yani çok fazla ısınacağını sanmıyorum son mesajdaki coller masterın 120 tllik sıvı soğutması bana çok rahat yetecektir siye düşünüyorum

• quote:

Bide şöyle düşünmek lazım işlemci soğutucuda haswell refresh işlemciler haswelllerin ısınma sorunundan ötürü üretildi yani çok fazla ısınacağını sanmıyorum son mesajdaki coller masterın 120 tllik sıvı soğutması bana çok rahat yetecektir siye düşünüyorum
    Gelen işlemci soğutucunu kesinlikle kullanma.
    kesınlıkle yetecektır ama bende baktım stokta yok dıye senınde anladıgm kadarıyla butcede sıkıntın yok dıye syledım :D ama bu sıvı sogutma ısını gorur dostum .
    Ti konusundada arkadasa katılıyorum evet Ti farkı var tabiki ısınması performansı gücü kalitesi gerçekten kusursuz ama değer mi o kadar farka ?? ti yerine 780 al paran kenarda kalsın 1 yıl sonra ona gore bır slı veya urun degısımı yapabılırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: JoeyJ01

kesınlıkle yetecektır ama bende baktım stokta yok dıye senınde anladıgm kadarıyla butcede sıkıntın yok dıye syledım :D ama bu sıvı sogutma ısını gorur dostum .
    Ti konusundada arkadasa katılıyorum evet Ti farkı var tabiki ısınması performansı gücü kalitesi gerçekten kusursuz ama değer mi o kadar farka ?? ti yerine 780 al paran kenarda kalsın 1 yıl sonra ona gore bır slı veya urun degısımı yapabılırsın

+1
  • KralDorduncuVites kullanıcısına yanıt
    Sli daha tam oturmamış bir teknoloji çok nadir oyunlarda sli desteği var. 780ti çoğu oyunda slidan daha iyi performans verecektir. Çoklu ekran konusunda zaten 780 de gayet iyi diye biliyorum. Benim derdim o aradaki %10-%15 lik performans farkında render yaparken bana katkı sağlayacağını düşünüyorum.

hocam mesaj girişiniz geçen senenin sorunu. oyunları %80'inde sli detseği var. sli'ın şu an için tek sorunu ısınma ve güç tüketimi olabilir. 3 monitör alıp kullanan adam da o kasayı buz gibi yapar zaten
  • Söylediklerinizi değerlendireceğim. Gtx 780 evga classified alabilirim o zaman oda 1725 lira civarında.

• quote:

Bide şöyle düşünmek lazım işlemci soğutucuda haswell refresh işlemciler haswelllerin ısınma sorunundan ötürü üretildi yani çok fazla ısınacağını sanmıyorum son mesajdaki coller masterın 120 tllik sıvı soğutması bana çok rahat yetecektir siye düşünüyorum
    Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    Z97X-Gaming 7 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart
    R9 290X Lightning GDDR5 4GB 512Bit MD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 Siyah Soğutuculu Ram
    OBSİDİAN SERİSİ™ 750D FULL TOWER PENCERELİ SİYAH KASA
    ZM850-GVM SERİSİ 80PLUS 850W GÜÇ KAYNAĞI
    3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    Hydro Serisi™ H90 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
    250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD

Toplam 5544 TL.
    Stoklarda olmadığı için bazı şeyleri ekleyemedim.
    Stoğa gelince I7 4770K'yı,I7 4790K ile değiştirin.
    Sıvı soğutma da H110 yapılabilir.

Ekran kartını illa 780 Ti isterseniz şununla değiştirebilirsiniz:
    GTX780 Ti DirectCU II O.C GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı

Onunla birlikte 5768 TL yapıyor.

• Amd ekran kartı düşünmüyorum render içinde kullanacağım için. Ayrıca gaming 7 gereksiz benim için. 5 ideal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halitztrk61 -- 12 Haziran 2014; 12:34:58 >
  • Yorum yapan herkese teşeklürler karrımı verdim.

925     i7 4790k
    435     Msi Gaming 5
    150     Coller master seidon 120v
    1723   Evga classified gtx 780
    285     Corsair vengeange  4×2 gb
    387     Samsung evo 250 gb ssd
    512     Asus 23.6" monitör(1 ms)
    440     Obsidian 750d kasa
    493     Corsair rm850
    Toplam:5350

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.