Şimdi Ara

60Hz-100FPS nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aklıma takılan bi konuyu sormak istedim. Yenileme hızı 60hz olan bi monitör saniyede 60 kare gösterebiliyo anlamına geliyo diye biliyorum. Peki 60Hz olan bi monitör nasıl olurda 100FPS gösterebilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

• gösteremez... bu yüzden 60fps sabit almak istenir üstüne çıklırsa yırtılmalar yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: omercicek43

gösteremez... bu yüzden 60fps sabit almak istenir üstüne çıklırsa yırtılmalar yapar

Gösteremez ise oyunlarda fraps nasıl 100lü değerler alıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertov

quote:

gösteremez... bu yüzden 60fps sabit almak istenir üstüne çıklırsa yırtılmalar yapar

fraps kare saniye oranını incelemez. ekran kartıyla ilgili değerlere bakar. mesela dikkat et oyunun loading ekranlarında takılırken bazen 2.3 bazen 93 değerini alıyor.

fraps oyunun istediklerinin pc nin gücüne oranlarına dayanarak alınan max. fps yi gösterir.

• Ekran kartının verebildiği değeri gösteriyor fakat monitörlerin bir sınırı var bu yüzden bizim gördüğümüz en fazla monitörün sınırı kadardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

quote:

Orijinalden alıntı: mertov

quote:

fraps kare saniye oranını incelemez. ekran kartıyla ilgili değerlere bakar. mesela dikkat et oyunun loading ekranlarında takılırken bazen 2.3 bazen 93 değerini alıyor.

fraps oyunun istediklerinin pc nin gücüne oranlarına dayanarak alınan max. fps yi gösterir.

Yani oyunda isterse fraps isterse 100 fps göstersin bizim aslında gördüğümüz 60 fps mi? Bi de ekran kartı olmayan görüntüyü işlemciden alan sistemlerde nasıl ölçüm yapıyo? Fraps dediğiniz 2-3 mb bişey o kadar komplike hesaplar yapmıyodur ekranda saniyede kaç görüntü geldiğini ölçüyodur diye düşünüyorum

• apulardada sonuçda bir gpu var :) fraps ı yapanlar odana uydurmuştur merak etme...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

cod 4 kuruluysa rica ediyorum bi 60 fps'ye kitleyip oyna birde 100 fps'ye arada fark yok dersen bırakıcam bu işleri.
  • Çoğu oyunda 30 üstü fps gereksiz cod gibi aksiyon oyunlarında da 60 fps fazlasıyla yeterli. Benim bildiğim monitör 60 hz de olsa fps daha fazla olabiliyor, böyle olduğu için de bazı oyunlarda yırtılma efekti oluşuyor.
  • Vay be bunuda ilk defa duydum monitörü 75 hz de kullanıyorum bf3 de bazen 80 boş alanlardada 90-100 görüyordum üstelik monitörüm 1280x1024 ve led değil şimdi ben 1920x1080 full hd led monitör alsam gördüğüm görüntü çağ atlar mı ?
  • 60 hertzlik bir monitör bir saniyede 30 defa görüntü verip 30 defa görüntü vermez. Gözün algılayabildiği max değer 24 karedir frekans olarak karşılaştırırsanız minimum 48 hertz olmalıdır o yüzden monitörlerde en düşük frekans 50 hertzdir. fps olayı ayrı bir şey yüksek fps almak görüntüyü algılamamızda fazla değişiklik yaratmayabilir ama oyun için oyun daha hızlı işlenir. fps olayının monitör ile alakası yok bence fps oyunun saniyede işlendiği kare sayısı olarak oyunun hızıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiowagEE

Vay be bunuda ilk defa duydum monitörü 75 hz de kullanıyorum bf3 de bazen 80 boş alanlardada 90-100 görüyordum üstelik monitörüm 1280x1024 ve led değil şimdi ben 1920x1080 full hd led monitör alsam gördüğüm görüntü çağ atlar mı ?

aynı durumdayım birçok oyunu high seviyede oynuyorum bu sistemle. ama 1280x1024.

görüntünün çağ atlamasına gelince..
    tamam fark olacaktır ancak burada pixel sayısı değil PDA daki gibi ppi değeri önemlidir

@fraps in komplike olmasına gerek yok 0.9mb lık gpu-z de fan hızı değerlerini görüyor sensörleri kontrol ediyor log tutuyor vs. vs.

• cevap yazan herkese çok teşekkür ederim az çok kafamda yerleşti saolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: my_sweet_shadow

60 hertzlik bir monitör bir saniyede 30 defa görüntü verip 30 defa görüntü vermez. Gözün algılayabildiği max değer 24 karedir frekans olarak karşılaştırırsanız minimum 48 hertz olmalıdır o yüzden monitörlerde en düşük frekans 50 hertzdir. fps olayı ayrı bir şey yüksek fps almak görüntüyü algılamamızda fazla değişiklik yaratmayabilir ama oyun için oyun daha hızlı işlenir. fps olayının monitör ile alakası yok bence fps oyunun saniyede işlendiği kare sayısı olarak oyunun hızıdır.

Farkı ayırt edemiyorsanız göz doktoruna görünün. Böyle birşey yok.

http://boallen.com/fps-compare.html

Fraps'ı da şu şekilde düşünün, ekranda görüntülenen kare sayısını ölçmüyor, ekran kartının çizdiği kare sayısını ölçüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 7 Mart 2013; 16:20:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Orijinalden alıntı: my_sweet_shadow

60 hertzlik bir monitör bir saniyede 30 defa görüntü verip 30 defa görüntü vermez. Gözün algılayabildiği max değer 24 karedir frekans olarak karşılaştırırsanız minimum 48 hertz olmalıdır o yüzden monitörlerde en düşük frekans 50 hertzdir. fps olayı ayrı bir şey yüksek fps almak görüntüyü algılamamızda fazla değişiklik yaratmayabilir ama oyun için oyun daha hızlı işlenir. fps olayının monitör ile alakası yok bence fps oyunun saniyede işlendiği kare sayısı olarak oyunun hızıdır.

Farkı ayırt edemiyorsanız göz doktoruna görünün. Böyle birşey yok.

http://boallen.com/fps-compare.html

Fraps'ı da şu şekilde düşünün, ekranda görüntülenen kare sayısını ölçmüyor, ekran kartının çizdiği kare sayısını ölçüyor.

hangi farktan bahsettiğini anlamadım? sanırım anlatmaya çalıştığım şeyi ya okumamışsınız ya da anlatamadım. fps den bahsetmiyorum monitörlerin frekansından bahsediyorum ve insan gözü saniyede 24 defa görüntü değişikliğini algılayamaz ama 23 defa görüntü değişikliğini algılar.

monitör olayını açıklamak lazım

alternans= elektrik enerjisinin 0 dan başlayarak önce max + değerine, sonra tekrar sıfır değerine geri dönmesidir.

saykıl= + alternanstaki gerçekleşen olayın aynısının - alternansta gerçekleşmesi ile toplamıdır yani bir saykıl 2 alternanstan oluşur + ve - alternans bunun anlamı da monitörünüzde görüntü var ve görüntü yok toplamıdır

frekans= bir saniye içinde gerçekleşen saykıl sayısıdır.

50 hertz= 1 saniye içerisinde 50 saykıl meydana gelmesidir. monitörümüz 25 defa + alternansta olduğu için bir saniyede 25 defa görüntü görürüz.

insan gözü alt algılama sınırı 24 tür yani 24 kare görüntüyü ardarda verirseniz beyin görüntüleri hareketli olarak algılamaya başlar

sinema filmleri 24 kare / saniye iken, pal tv yayınları 25 kare / s, ntsc tv yayınları ise 30 kare/s çalışır.

bu yüzden monitörlerin en düşük frekansı 50 hertz dir. diğer frekansları 60/75/100 şeklindedir.

bence fps nin değişmesi bu olayı değiştiremez fps 200 kare/saniye olsa bile monitör 25 kare görüntü vermeye devam edecek olduğundan fps nin hertz ile kıyaslanmasının alakasız olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi my_sweet_shadow -- 7 Mart 2013; 16:57:30 >

• Gözün algılayabildiği max değer 24 karedir deyince direk saniyedeki kare sayısı / frame per second olarak algıladım. Farklı bir olaydan bahsediyorsanız sorun yok.
  • Isterse bir oyun 400 fps versin. Monitor 60 hz olduktan sonra en fazla 60ini gosterir. Gerisi ekran kartini bosuna yormak olur.

60 hz monitor sahiplerinin MSI afterburner ile oyunlari 59 a kitlemesini oneririm. Veya o civar baska bir rakama.

Vsync mantigi ama lag olmuyor, ayrica ekran kaymasini yine guzel sekilde onluyor.

bosuna kartlarinizi yormayin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

quote:

cod 4 kuruluysa rica ediyorum bi 60 fps'ye kitleyip oyna birde 100 fps'ye arada fark yok dersen bırakıcam bu işleri.

ben diyorum kesinlikle yok yıllarca cod4 oynadım farklı sistemlerde farklı şekillerde 60 ve 100 arasında hiç bir fark yok bana göre.
  • Fark hem gozle algilanir hemde mouse hareketlerinde, oyunlar cok net bir sekilde daha akici olur, ama 2sini de denemezsiniz ne kadar anlatsak bos

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flying Nimbus

quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

quote:

ben diyorum kesinlikle yok yıllarca cod4 oynadım farklı sistemlerde farklı şekillerde 60 ve 100 arasında hiç bir fark yok bana göre.

Yillarca single player mi oynadiniz? Cunku Multiplayer'de fps ya 125 olur ya da 250, single'de fps default olarak 85 oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.