Şimdi Ara

6200'ü yaktım galiba ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sparkle 6200 pci express model kartı Riva tuner ile bir süre resimdeki gibi overclocklu olarak kullandım, bu konuda fazla bilgim yok,
    forumlardaki mesajlara anlatımlara bakarak yaptım, yaklaşık 2 hafta falan bu speclerde kullandım kartı performansı çok güzeldi,
    herhangi bir uyarı hata resetleme falan yapmadığından böyle kullanmaya devam ediyordum;
    sonra geçenlerde ekran gitti geldi bir saniye falan arada tekrar ediyordu ben hatırlamadım overclock'u o kadar alışmışımki
    aklıma dahi gelmedi, neyse geçenlerde 1280x1024 gta san andreas oynuyordum reset attı derken reset atmalar çoğaldı,
    bende riva tuner'a girdim, frekanslarla oynadım, ama aşağıda çıkarsam yukarıda çıkarsam kabul etmedi, şu an rivatuner'ı
    disable ettim ama arada hala resetlemeler oluyor, overclock'da olmuyor, sürücüleri baştan yüklemek sorunu giderir mi,
    yoksa kartı yandı mı ?

not: yaklaşık 2 hafta aşağıdaki resimdeki gibi kullandım kartı

6200'ü yaktım galiba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMUC -- 11 Ekim 2005, 3:10:39 >

• bilmiyorum bişey söylemek zorda 500 mhz çok iyi çıkmış
    kartı başka sistemde denemeye çalış aynı sorun olursa garantiye yollarsın
  • kart salam cıkarsa sana bı onerım var rıva turnerla 8 pıpe ve ıd mod yap oolsun sana 6600 cunku kartın benımkı gıb a2 revızyonlu. goblıne katılıorum kartı baska masıstemde dene calısıosa kendıne yenıbı wındows kur. umarım calısır ben 8pıpe ıd mod 400/600 gunluk kullanıorum yaklasık 1 aydır stok soutucu ıle tık yok. ama bende arkadakı ramlerde alımınyum ramsınk var ve kasa ıcı soutmada iyi sayılır tabi.
  • makinanı yeniden kur düzelecektir katının yandıgını hiç sanmıyorum yanan bir kart tamamen bozulur benim bildigim ama senin şansın geçmiş olsun
  • kartı başka bir sistemde test etme şansım yok, bu kart pci express diğer bilgisayarım agp slotlu maalesef, windowsu da yeniden kuramıyorum çünkü iş bilgisayarı ve sistem değişikliği çok uzun vakit kayıplarına yol açıyor. başka bir önerisi olan varmı ?

Şu an hiç bir sorun yok kart normal overclocksuz performansında çalışıyor, sorun sadece riva tuner'da defult değerlerin dışındaki hiç bir frekans değişikliğini kabul etmemesi. riva tuner dışında başka bir program önerisi olan varmı?
  • Rivatuner ı ve driverları sil sonra tekrar driverları kur.Overclock programı olarak coolbits de olur.Tam olarak program sayılmaz gerçi ama bence daha iyi iş görüyor.Masaüstüne sağ tıklayıp özelliklerler-ayarlar-gelişmiş e gelip ordan 6200 ü seç ve orda açılan yeni menüde saat frekanslarından overclock yapabilirsin.Ayrıca Screammm in dediği gibi kart büyük ihtimalle pipeline ları açılanlardan.Nası açacam dersen

http://forum.donanimhaber.com/m_2536725/mpage_1/key_6200%252Cpipe//tm.htm#2550240

Resmi nerden buldum hatırlamıyorum ama bu şekilde olacak yani.

6200'ü yaktım galiba ?

• sanırım ben pipelineları zaten açtım resim aşağıda, dediğin gibi driverlari silip baştan yükliyeyim umarım düzelir.

6200'ü yaktım galiba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadasım ben ılk koydugun resmı referans alarak pıpe mod yap dedımistim.
  • tamamdır sorunu hallettim, riva tuner ve ekran kartı driverlarini silip baştan yükledim sorun düzeldi demekki fazla yüklenince sapıtabiliyor, baştan silip kurmak lazım, çok yüklenmeden overclock'a aynen devam m134, scream, leon, goblin sağolun

edit: sorun tamamen pipelarin açılmasından kaynaklanıyormuş, pipelari kapatinca frekans değiştirilebiliyor ama açınca olmuyormuş, napiyoruz, önce pipelari kapatip frekansları artırıyoruz, sonrada pipelari açıyoruz, frekansı tekrar değiştirmek istediğimde tekrar pipepeleri defult yapıp sonra pipelari yeniden açıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMUC -- 11 Ekim 2005, 23:00:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.