6800 den 7800xt ye terfi değer mi ?
-
-
değmez. 2025 de yeni nesil kartlar çıkınca değiştirirsin. hem rtx ve dlss de tam oturur. dlss koptu gitti gerçi. illa değiştirecem dersen 4070ti falan bakman lazım
ben 6900xt ile 1080p 120hz ya da 4K 60hz takılıyorum. tek sorun 4k'da kartın 85 dereceleri geçmesi. bu durumlarda çözünürlüğü 1800p ye çekiyorum 5 derece falan fark ediyor
-
Senin gibi düşünmüştüm açıkcası benim monitörüm 32" 2K olduğu için 4K zaten oynamayacağım kesin. 2025 de alacağım ekran kartına işlemcim darboğaz yapacaktır. Sanırsam en güzeli ekonomik ömrünü doldurana kadar sistemi bu şekilde kullanıp yeni sisteme geçmek.
-
o kadar frenlemez diye düşünüyorum işlemci. 4k olsaydı neredeyse hiç frenlemezdi muhtemelen ama 2K'da upgrade gerekebilir
-
FSR3'te 7000 8000 serisinde daha iyi olur derlerse belki o zaman düşünebilirsin.
-
Değmez. İlla bir karta geçeceksen RTX 4070 gibi kartlar olabilir en azından DLSS gibi bir artısı oluyor. Veya geçmişken 7900XT gibi modellere geç ki gerçek manada fark gör.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence işlemcini 5800x3d yap daha fazla fark edersin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
eski sistemi satıp, ddr5 altyapısına geçip iyi bir işlemci alırsan 6800 ünüde daha verimli daha az droplu daha çok fpsli kullanıyor olacaksın, ilk upgrade işlemci+ddr5 olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 9 Aralık 2023; 7:57:27 > -
Düz 6800den geçmeye değmez. 6700xt olsaydı daha anlamlı olurdu.
Ama 7000 serisinde AI çekirdekleri var. Amd orada birşey yaparsa belki o zaman geçiş anlamlı olabilir fakat biraz daha beklemek gerek FSR3 iyice oturunca.
5800x3d tamamen yalan. Tamamen demeyim büyük ölçüde yalan. Denedim, fps bikaç oyun harici 2K da neredeyse hiç farketmedi. 5600 gpu yu 100% kullanıyor ve max 60% işlemci kullanımı görüyorum.
Temiz kurulum ayarlar driverlar herşeyi yaptım. Cyberpunk, rdr2 başta çoğu oyunda 10fps den fazla fark alamadım. Hatta oyun listesini tuttum. X3d nin sadece bazı oyunlarda bazı conifglerde fark attığını ve bu oyunlarında x3d reklamı da kullanıldığına kanaat getirdim. Kısaca 50 oyun içinde sadece 5 kadar oyunda kayda değer fark atıyor. İşlemcimin 3 katı fiyata 5800x3d almak yerine farkı ekran kartına vermek yada 7600x e geçişte bu parayı kullanmak daha akıllıca diye düşünüyorum.
Battleroyal oyunlarinda ve 1080p de çok fark ediyor hocam
Bide verdiğiniz am4 örneğine katiliyorum fakat am5 de zaten 7600 den 100 euro fazla olduğu için 1080p sistemde 7800x3d seçmek mantikli dediğinizi bende hesaplamiştim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 10 Aralık 2023; 15:40:36 >
ben de senin gibi idim. 5600 ile 6800i paşa paşa beslerim sandım ancak iş online oyunlara gelince gelip forumda ağladım sonra bana dediler ki güzel pervasızcığım amacın online oyunlar ise 5600 seni kesmez,ben de millete atarlandım cahil cahil,testlere baktım dedim fark yok dedim. ama meğer gidip senaryo modlu oyunların fpslerine bakmışım ve fps ye bakarken sadece avg değerleri görmüş. minimum fps'nin oyuna etkileri yadsınamaz bir gerçekmiş. sonra gittim 12 taksitle 10.000 gayme verdim 5800x3d aldım. curveyi -30 yapıp dandik bir kule tipi soğutucu taktım. tam yükte yazın 80 dereceyi geçmedi. yeter dedim. açtım sonra warzoneyi gördüm cahilliğimi. yani demem o ki eski bir cahilden sana tavsiye,mesele onliye oyun olmasa bile minimum fpsleri inanılmaz etkiler işlemci değişimi ve anlık dropları giderir. çok biliyorsanda buraya gelip akıl tanışma hadi eyvallah.
-
Hocam mesela ryzen 7600 + 4070 sistem ikiside ayni para tutuyor aşaği yukari fakat warzonede 7800x3d + 6750xt kadar fps veremiyor hemde oyun acayip smooth çalişiyor x3d sistemde sanirim buda %1 low fpsnin başarisindan kaynaklaniyor
bu cacheli işlemciler gerçekten bir nimet,low fps aslında ortalama fps kadar önemli. tabi bunları hep tecrübe ettik. warzoneyi hiç olmadığı kadar akıcı oynuyorum şu an. 5600'ü hangi ekran kartıyla kullanırsam kullanayım online oyunlarda hep bir gpu kullanım açığı yaratıyordu. 10 bin gayme verdik ama elimdeki 5600ü de satınca uygun fiyata geldi yine tabi.
-
Eskiden ben hep sistem kurarken orta işlemci pahali ekran karti alirdim ve bu dota2 warzone gibi oyunlarda bazen oyun keyfini baltaliyordu artik bu hatamdan vazgeçtim kendim deneyimledim sizin gibi 😃
Kendisi kurumuna iade etmeden önce 2 hafta 5800x3d yi arkadaşımdan aldım denedim benim için çağ felan atlatmadı. Se224 soğutucuyla yazın göz yaşları döktük birde.
Arkadaş dediğim 49" yatay monitörde ets ats ve adını bilmediğim birkaç araba yarışı oynayan birisi. 7900x e terfi etti. İstese 7950x3d alabilirdi parası cebinden çıkmıyor. Almama sebebi nedir hiç fikrim yok ben olsam alırdım. Benim iş yeri hala mekanik diskli 2gb ram 4. nesil i5 ile bana devam ettiriyor. Windows boot bile edemiyor attım kenara üstüne saksı koydum neyse bu ayrı mevzu...
Siz hangi çözünürlükte ne oynuyorsunuz bilmiyorum ancak wow, csgo ve cs2 oynuyorum benim için 2K'da nerdeyse farketmedi zaten stutter felan yaşamıyorum. 5-6% fark için artık sonu gelmiş platforma para yatırmanın anlamı yok. Performans versede, 5800x3d baş tacı olsa da alsam 3-5 ay sonra nikah kıyacam satamayacam.
Monitörüm 165hz zaten fps lock 160 yaptım. Cs de 350fps çıkıyor ama 32" de yırtılma çok kötü görünüyor.
Cyberpunk rdr2 gibi oyunlarda 7800xt alsam 6800 e göre fps artar mı sorum bu. Videolarda incelemelerde 20fps artar gibi duryor. Alsam bu farka değer mi ? 5600 7800xt yi besler mi ? Bütün mevzuat bu.
Not : dlss fsr upscaling vs ben bunlara inanmıyorum sevmiyorum. Bunları kullanacağıma kalite kısarım. Ayrıca ray tracing açınca bi fark hissedemiyorum. Siz dlss fsr rt açıyorsanız x3d işlemci buralarda fark koyuyorsa bu konuda bilgim yok. Çünkü ben açmadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 11 Aralık 2023; 1:39:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Değmez bence 7800xt nin fiyati biraz şişik ben almanyada yaşiyorum 550 euro vermek istemedim oyuzden 6750xt alip geçtim çünkü monitorum 1080p bide nvidia super versiyonlari surecek ocak ayinda amd de fiyat kirar tabi turkiyede yil başi zammi diye bir seyde var karar sizin 😄
sapphire 7900xtx pulse temmuz ayında (dolar 27) 23k idi taksitli şu an (dolar 29) 36k en az 50% artmış.
şu an (dolar 29) powercolor 7800xt hellhound 20k. Bence ekran kartları dolardan daha çok arttı. Arkadaş düşecek diye 7900xtx aldırmadı bana ama amd ekran kartlarında da yapay zeka çalıştırılmaya başlayınca amd fiyatlarıda arttı. Gözümü intelin yeni serisine dikeyim ben en iyisi.
Bu ne arkadaş mining bitti yapay zeka başladı.
-
Havada kalmasın ofise gelmişken x3D işlemci takıp denediğimde 2K da çok farketmeyen oyunlar :
RDR2
Apex Legends
Dying Light 2
Rainbow 6
F1 2021
Halo Infinite
Outer Worlds
Death Stranding
Assassins Creed Valhalla
-
Kart neydi bu oyunlarda?
Benzer içerikler
- gigabyte garanti sorgulama
- entegre grafik nedir
- palit ekran kartı alınır mı
- geforce 940mx
- nvidia g sync açma
- dikey senkronizasyon nedir
- en iyi ekran kartı
- rx 7600 neye denk
- rtx 5050
- rtx 3060 ne zaman çıktı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X