Şimdi Ara

R5 3600 den R7 5700X e geçmeye değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 yıldır R5 3600 kullanıyorum. B450 anakartım mevcut. Şu an sistemden herhangi bir sıkıntım yok gayet memnunum ama yine de aklıma geliyor. Sistem yükseltmenin en uygun yolu bu olacak gibi görünüyor.

Bu arada 5700X tray işlemci olarak satılıyor, soğutucu masrafı da olacak sanırım. (Oyun oynamıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 26 Ocak 2023; 23:47:20 >

• Valla acikcais bende 2600AF var(2600 ayarında) ve 4 GHz de stabil olarak 1.2 V ile kulla iyorum, tabiri caizse golden işlemci denk geldi millet 2600 u 1.35 V ile 4.2 4.3 gördüm.

Ekran kartı AMD 6800, bende de b450 var. Almak için sebep var mı yok gibi yani şuradan alayım diyorum gene yok abi. İhtiyaç dersen oyun oynuyorum ama eskisi gibi değil artık. Ne olr belki Witcher 3 de ulrta 2 k da 55 değil 65 fbs alırım (rtx dikiş her şey ultra geraltin sırt kıllarına kadar hairworks açık) neyse ihtiyaç gibi gelmiyor vesselam.

3600 den render yapilmiyorsa gecmeye bence hiç gerek yok. 2600/1600Af fen 5600 e belki geçilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun oynanmıyor tamam ama değer mi değmez mi diye karar vermek için daha fazla detay vermeniz lazım, bence 2 çekirdek için güncelleme olsun diye güncelleme yapmaya değmez

• Kullandığım bilgisayarları genellikle finansal grafikler ve robotik algoritmik işlerde kullanıyorum. Arada autocad vs.

• yksln kullanıcısına yanıt

Bu uygulamalarda bir yavaşlık gözünüze batıyorsa 5700X'e geçilebilir, şimdiki işlemcinizden %30-50 arası daha performanslı bir işlemci 5700X

Memnunsanız ve götürdüğü yere kadar götürsün sonra platform değiştiririm diyorsanız 3600'de kalın, çok sistem değiştiren birisi değilim diyorsanız 5700X takıp sistemin ömrüne bir kaç sene daha eklemiş olursunuz.

• Başlıkta yazıldığı gibi, genelde memnunum diyorsanız 3600 de işinizi görür ve görüyor belliki. Bu program ve uygulamalar da sıkntı çıkarmıyormuş çıkarmazda pek, çünkü aşırı eski nesil bir işlemci değil.

Oyun da oynanmadığı için çokta gerek yok gibi. Ama kişi illa yükseltmek istiyorum diyorsa kendi karar vereceğiniz bir durum. Tamamen bütçe ayırma konusu ile ilgili bir durum.

Benim şahsi fikrim sıkntı yoksa, alıp takıp uğraşmaya çok değmez , oyun falan da işin içinde olmadığından. Yine de son karar sizin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.