Şimdi Ara

6280 VE N70 KARŞILAŞTIRMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • N70 bu forumda gordugum video ornekleri karincali ve cok takiliyor..Bi arkadas pc de farkli oluyor demis.Pc de seyrediyoruz bizde zaten.Hareketsiz sabit tel kipirdatilmadan cekilen videolara aldanmayin...6280 kesinlikle daha kaliteli ve tatmin edici fotograf ve video cekimine sahip.Hep soyledim yine soyluyorum cozunurluk formattan once geliiiiirrrr !!! Size in buyuklugude bunun bir ispatidir...Cozunurlugu ayni olan iki cekimden mpeg4 tabiiki daha iyidir 3gp ye gore ama farkli ise cozunurluk onculdur kalitede...iki videoyuda ayni boyuta getirip seyredin anlarsiniz.Pcdeki n70 videosunu yuzde 60 buyutup 6280 boyutuna getirin bakalim ne goruceksiniz..Resim de olcu olarak MP si almiyomusunuz ilk once..Niye bu video da degisiyor...?? Niye DVD ,VCD den daha kaliteli ? Niye kat be kat daha fazla yer kapliyor..cunki ayni boyutta seyredince kat be kat SIKISTIRIYOR pixelleri.Ve buda daha kaliteli bi goruntu sunuyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CORELLI

N70 bu forumda gordugum video ornekleri karincali ve cok takiliyor..Bi arkadas pc de farkli oluyor demis.Pc de seyrediyoruz bizde zaten.Hareketsiz sabit tel kipirdatilmadan cekilen videolara aldanmayin...6280 kesinlikle daha kaliteli ve tatmin edici fotograf ve video cekimine sahip.Hep soyledim yine soyluyorum cozunurluk formattan once geliiiiirrrr !!! Size in buyuklugude bunun bir ispatidir...Cozunurlugu ayni olan iki cekimden mpeg4 tabiiki daha iyidir 3gp ye gore ama farkli ise cozunurluk onculdur kalitede...iki videoyuda ayni boyuta getirip seyredin anlarsiniz.Pcdeki n70 videosunu yuzde 60 buyutup 6280 boyutuna getirin bakalim ne goruceksiniz..Resim de olcu olarak MP si almiyomusunuz ilk once..Niye bu video da degisiyor...?? Niye DVD ,VCD den daha kaliteli ? Niye kat be kat daha fazla yer kapliyor..cunki ayni boyutta seyredince kat be kat SIKISTIRIYOR pixelleri.Ve buda daha kaliteli bi goruntu sunuyor..

Sen hatayı resimde olcu olarak Mp yi alarak yapıosun ...
    Resimin kalitesi sadece Mp ile alakalı diildir... bir çok deişken vardır ..
    Mp sadece resimin büyüklügü ile alakalıdır..

ancak ve ancak elinde düşük mp li bir fotograf varsa.. (mesela 2mp) ve A4 un yarısı büyüklügünde bi fotograf almak istiyosan, o resmi oldugundan daha büyük bi hale getirirsin.. ve klaiteden odun verirsin .. işte bu gibi büyük çekimler icin Mp önemlidir..

Önemli olan Objektif, Sensör, yazılım ve elektronik..

• merhaba arkadaşlar.

bunlardan hangisi ile internete daha rahat girilebiliniyor?
    ayrıca bir de E60 hakkında bu bakımdan (internet) bir değerlendirme yapabilir misiniz?

teşekkürler, saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

quote:

N70 bu forumda gordugum video ornekleri karincali ve cok takiliyor..Bi arkadas pc de farkli oluyor demis.Pc de seyrediyoruz bizde zaten.Hareketsiz sabit tel kipirdatilmadan cekilen videolara aldanmayin...6280 kesinlikle daha kaliteli ve tatmin edici fotograf ve video cekimine sahip.Hep soyledim yine soyluyorum cozunurluk formattan once geliiiiirrrr !!! Size in buyuklugude bunun bir ispatidir...Cozunurlugu ayni olan iki cekimden mpeg4 tabiiki daha iyidir 3gp ye gore ama farkli ise cozunurluk onculdur kalitede...iki videoyuda ayni boyuta getirip seyredin anlarsiniz.Pcdeki n70 videosunu yuzde 60 buyutup 6280 boyutuna getirin bakalim ne goruceksiniz..Resim de olcu olarak MP si almiyomusunuz ilk once..Niye bu video da degisiyor...?? Niye DVD ,VCD den daha kaliteli ? Niye kat be kat daha fazla yer kapliyor..cunki ayni boyutta seyredince kat be kat SIKISTIRIYOR pixelleri.Ve buda daha kaliteli bi goruntu sunuyor..

Sen hatayı resimde olcu olarak Mp yi alarak yapıosun ...
    Resimin kalitesi sadece Mp ile alakalı diildir... bir çok deişken vardır ..
    Mp sadece resimin büyüklügü ile alakalıdır..

ancak ve ancak elinde düşük mp li bir fotograf varsa.. (mesela 2mp) ve A4 un yarısı büyüklügünde bi fotograf almak istiyosan, o resmi oldugundan daha büyük bi hale getirirsin.. ve klaiteden odun verirsin .. işte bu gibi büyük çekimler icin Mp önemlidir..

Önemli olan Objektif, Sensör, yazılım ve elektronik..

Yaw tabiiki onjektif,sensor falan filan onemli...Anlatamadiigm nokta su size in buyuklugu deyip geciyorsunuz ..Yawhu o bi cok sey ifade ediyor...hic DVD seyrederken dikkat ettinizmi sinemaskop tur dvd lerin cogu.Tam ekran seyredersen sniemaskop kaliteyi kaybedersin.Niye ?? cunku pixel sikistikca kalite artar,pixelin sikismasi icinde sikisabilecek pixellerin coklugu onemlidir..sonra format gelir..Keskinligi netligi pixel saglar birincil olarak, neyi tartisiyorsunuz daha anlamiyorum...Niye bi pc ekraninda pixeller cogaldikca goruntu netlesir..?? A 4 kagidi olayina gelince zaten isin ozu o...bende sana onu diyorum al n70 videosunu tam ekran yap seyret bakalim..ne goruceksin..niye bozuluyor ?hani nerde mpeg4 ? bi textil urununun dokumasi gibi dusunun..dokuma siklastikca kalite artar...en onemlisi bu ,sonra formati falan bu kaliteye ek kaite getirir...keskinlik ve karincalanmada temel pixeldir...

• iSTE DIREKT IKI KIYASLAMA iki dis mekan hareket eden objeler ve iki telefonun video cekimi.Birisi mpeg4 lu kodlanmis 3gp 6280 ,digeri mpeg4 lu n70 videosi..n70 videosundaki takilmalari,titremeleri, hatta nerdeyse geri sarma gibi titremeleri gormemek icin harbi at gozlugkle bakmak lazim...Ustelik teli kipirdatmadan cekmis ceken kisi.Forumdan indirmistim zamaninda..Digeride benim cektigim eski bi video...6280 videosunu yuzde 60 oraninda kulcultup n70 videosuyla ayni bboyutta seyredin...Yorum sizin..

6280 videosu

http://rapid-share.de/files/14389689/stockholm_streets.3gp.html

n70 videosu

http://rapid-share.de/files/17945042/13042006.mp4.html

Bilmeyen arkadaslar icin soyluyorum.Linki direkt tiklamayinCopy leyip RAPID-SHARE in arasindan - isaretini kaldirin.

• quote:

Orjinalden alıntı: erdalll

Arkadaşlar ben daha önce 6280 kullandım video kalitesi çok iyiydi. (640*480 3gp) çekiyordu ve karelenme falan olmuyordu. N70 hakkında fazla bilgim yok N70 ile ilgilide bir sürü topic var ama ben sadece video ve resim açısından farkı anlamak istiyorum. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Al arkadasim sana saf direkt telden 6280 resimleri...Videolarida kiyaslamali yukarda verdik..Sende bak ver kararini

http://forum.donanimhaber.com/m_5942387/mpage_10/key_/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_5942387/mpage_2/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_5942387/mpage_3/key_/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_5942387/mpage_4/key_/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_5942387/mpage_8/key_/tm.htm

Bu linkte de direkt k750 i ve 6280 karsilastirmasi var okursun

http://forum.donanimhaber.com/m_5942387/mpage_13/key_/tm.htm

• arkadaşlar bende n70 var ve bugün philips in 1 gblık bir mp3 çalarını dinleme şansım oldu.. n70 le kıyasladım. inanın mp3 çalar olan sanki n70 idi. bu kadar iyiydi yani..
  • Corelli arkadaşım video örneği için saol şuan bakamıyorum N70 in videosuna rapid de sorun yaşıyorum. 6280 ne zaten bakmama gerek yok çünkü onun videosunun çok iyi çektiğini biliyorum. Ama bende ki 6280 nin fotolarında gren vardı. Topicdeki resimlere bakıyorum bazılarında var bazılarında yok. Versiyon farkından mı kaynaklandı onuda anlamadım dogrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalll -- 27 Mayıs 2006; 23:46:10 >
  • Erdal haklı o gren olayını bende cözemedim,ayrıca 6280 in bazı sinir bozucu problemleri var,ama bence şu an daha iyiside yok onun için eksiklerine rağmen kullanmaya değer.
  • Turan bu arada senin 6280 le çektiğin fotografları gördüm benimkide aynı senin o havalimanında çektiğin fotograflar gibi gren li çıkıyordu hem açık havada hem kapalı havada.
  • Bu arada corelli arkadaşın verdiği N70 için video örneğinide seyrettim anladım ki 6280 3gp olmasına ragmen daha iyi çekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalll -- 28 Mayıs 2006; 0:14:32 >
  • quote:

Bu arada corelli arkadaşın verdiği N70 için video örneğinide seyrettim anladım ki 6280 3gp olmasına ragmen daha iyi çekiyor.

Aklin yolu birdir ,objektif gozlerinde... Merak ediyorum ATTOPRAK arkadasimiz ne yorum yapicak bu iki video icin...Halep ordaysa arsin burda ..Ust te ki topic te yani :)

Abi gren olayina gelince valla benim tel dusurdukten sonra ariza yapmadan once gren mren yoktu..Simdi var kapali cekimlerde..6280 topiginde de yazdim bu konuda ayrintilari...Onceden 3.40 ti versiyon ve superdi hersey..
  • quote:

quote:

Bu arada corelli arkadaşın verdiği N70 için video örneğinide seyrettim anladım ki 6280 3gp olmasına ragmen daha iyi çekiyor.

Aklin yolu birdir ,objektif gozlerinde... Merak ediyorum ATTOPRAK arkadasimiz ne yorum yapicak bu iki video icin...Halep ordaysa arsin burda ..Ust te ki topic te yani :)

Abi gren olayina gelince valla benim tel dusurdukten sonra ariza yapmadan once gren mren yoktu..Simdi var kapali cekimlerde..6280 topiginde de yazdim bu konuda ayrintilari...Onceden 3.40 ti versiyon ve superdi hersey..

Evet 6280 topicinde yazdın görmüştüm. Ben objektif olmaya çalışıyorum. Ama N70 in fotoları daha net geldi bana ama şunuda açıklayayım bendeki 6280 nin fotolarıyla kıyasladığım zaman. Herhalde benim telin kamerasında sorun vardı. Çünkü kamera ayarlarını maxsimuma getirdiğim zaman bile hep grenli fotolar çekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalll -- 28 Mayıs 2006; 0:49:33 >

• quote:

+1 6280 süperrrrrrrrrr
  • Symbian bile yokmus bu telde baktıım kadarıyla sadece telefon ve kamera olarak kullanılabilecek bi tel ve tabiki java programlarıyla beraber..
    Ben sewmedim açıkcası hc bunu n70 den de daha ii diyemicem hem Revolver40 arkadasımızın dediklerinden sona hemde symbian olmadıktan sona..
  • gercekten cekım kalıtesı felan guzel olmus kızaklı tasarım felanda guzel ama symbıan olmaması bence 6280 e buyuk bı eksı verıyor
  • quote:

quote:

arkadaşım konuya verdigim ilk cevabı oku bi istersen ...

yada ben hatırlatiyim ...
    N70 daha düşük çözünürlükte ama daha kaliteli videolar cekiyo diye..

bu konuyu niye anlayamadınız ben anlamış diilim...
    hala 640 * 480 den bahsediyosunuz... ben zaten bunu söylemişim...

eğer yüksek şözünürlükte 3gp izlemek istiyosan tamam .. .
    ama ben bunun yerine biraz daha düşükte mp4 te çekilmiş videoyu çok daha iyi "ses kalitesi" ilede izlemeyi tercih ederim ...

konuyla ilgili kendi cektigim ornegi yarın rapid e upload edip sizlerle paylasacagim ..

• quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

quote:

quote:

arkadaşım konuya verdigim ilk cevabı oku bi istersen ...

yada ben hatırlatiyim ...
    N70 daha düşük çözünürlükte ama daha kaliteli videolar cekiyo diye..

bu konuyu niye anlayamadınız ben anlamış diilim...
    hala 640 * 480 den bahsediyosunuz... ben zaten bunu söylemişim...

eğer yüksek şözünürlükte 3gp izlemek istiyosan tamam .. .
    ama ben bunun yerine biraz daha düşükte mp4 te çekilmiş videoyu çok daha iyi "ses kalitesi" ilede izlemeyi tercih ederim ...

konuyla ilgili kendi cektigim ornegi yarın rapid e upload edip sizlerle paylasacagim ..

Arkadasim simdi sen yukarida verdigim iki ornek videodan n70 inkinin daha kaliteli oldugunumu iddia ediyorsun ?Birak cozunurlugu ,mpeg4 u ,3gp yi...Gorudugune bak. Pes yani diyecek bi sey yok...Ayrica 6280 mpeg4 le kodlanmis 3gp cekiyor...Bu ozel bir durum.Normal 3gp cekmiyor.
    Yahu Cozunurluk kalitede ve netlikte birincil seydir, buda yukarida cok acik gorunuyor.Zaten birak formati akiciliklarda bariz bi fark var...oyle takilan telefon siterse dvd ceksin yaw..Normal siradan benim gibi cektigin bi videoyu upload et...cadde olucak aynen..arabalar ,insanlar gecicek..benim gibi telefonu kipirdatarak cekiceksin ve zoom yapicaksin..ok mi arkadasim..? O zaman daha aydinlatici bi bilgi vermis olursun,faydalaniriz.

• quote:

quote:

quote:

Evet 6280 topicinde yazdın görmüştüm. Ben objektif olmaya çalışıyorum. Ama N70 in fotoları daha net geldi bana ama şunuda açıklayayım bendeki 6280 nin fotolarıyla kıyasladığım zaman. Herhalde benim telin kamerasında sorun vardı. Çünkü kamera ayarlarını maxsimuma getirdiğim zaman bile hep grenli fotolar çekti.

Benim verdigim linklerdeki resimlerle bi kiyas yap .Simdi benim telin kamerasinda da sorun var kotu cekiyor.Biliyosun cok fena dusurdum teli.Benimkide kotu cekiyor...6280 le ilgili soylnebilecek kotu sey tr ye ikinci sinif uretimlerin cok sokulmus olmasidir.Ondan sizin bu celiskileriniz..Benim kullandigim 6280 n70 den hep resimde hem video da onde..Symbian hic isime yaramaz.yavas telden de ,pc dende nefret ederim..Kirarim heralde.Forumda onlarca n70 sikayet topigi var.20 saniye beklediklerini yazanlar var bi cok islem icin.Oha diyorum baska bi sey dmeiyorum.Java yetiyor bana ve ihityacim olan seyelrin java karsiligida mevcut.Hemde tel cok hizli.Menusu symbian menusunu aratmiyor diyenler var ki ben ce cok pratik,detayli ve hizli bi menusu var.Symbian meraklilisi iseniz zaten hic dusunmeyin.Ihtiyaciniza gore bi tel alin..

• 6280
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.