Şimdi Ara

6280 VE N70 KARŞILAŞTIRMA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kardes imzandaki satılık mı acaba ilan gibi olmus da ??
  • 6280 az ışıklı ortamda o kadar kötü ve grenli fotoğraf çekiyor ki
    fotoğraf konusun da n70 ile kıyaslamam bile
    ama n70den symbian olmadığı için hızlıdır, dizaynı kızaklı daha hoşa gidebilir o ayrı konu
    şahsen dizayn olarak n70 üzerine telefon tanımam
    haksızlık etmiyim bi de w810i
  • quote:

Orjinalden alıntı: LostNdumb

@CORELLI
    kardes imzandaki satılık mı acaba ilan gibi olmus da ??

Imzaman o amacla koymadim ama satabilirimde iyi bi fiyat veren olursa.Bende baska bi notebook daha var cunki.BU uc aydir bende..Tr de yok bu notebook ama acikcasi piyasasini bilmiyorum...da heralde tr de 2500 dolar civarinda olur boyle bi notebook...
  • Hala daha kaliteli olan( ? )n70 videosu bekliyoruz...Hani rastgelirde takilmazmi diye ugrasiyorsun diyemi gecikti bu kadar arkadasim...
  • Gunes batmis, isik cok az... Bu resimde gren goren gozlerin kendinde gren olsa gerek...Yoksa benim gozlerde gren filtrsi falanmi var da ,haberim yok benim ...Su netligi bu isikta n70 le saglayin bi n 70 yolliyim size burdan...

6280 VE N70 KARŞILAŞTIRMA
  • İyi olur corelli ordan bi n70 yollarsın artık Evet ışık az olmasına rağmen gren yok gibi. Ne yaptın telefonun kamerası düzeldi mi düşürmüştün ya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CORELLI

Hala daha kaliteli olan( ? )n70 videosu bekliyoruz...Hani rastgelirde takilmazmi diye ugrasiyorsun diyemi gecikti bu kadar arkadasim...

Telefonum kalibrasyona gittigi için gündüz çekilmiş uygun bir videom yok elimde ..
    onun yerine gece çekilmiş bir video yolluyorum ... bazı arkadaşların hoşuna gitmeyebilir..
    gece videosu görüntü anlamında çok bişey vermeyebilir.. ama ses nasıl çekilmiş dikkat et bi..

kalibrasyondan geldikten sonra gündüz çekilmiş bol zoomlu ve en stocholm sokakları kadar hareketli (!!!!) bir video yollayacagım

http://rapid-share.de/files/21721377/14052006010.mp4.html

resim konusuna hiç girmicem ... merak edip N70 in resimlerini görmek isteyen arkadaşlar, bazıları oldukça zor ışık ortamlarında bizzat ben, burak ve birkaç arkadaşın cekilmiş fotoları ilgili konuda bulabilirler.. sende bi bak tabi ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoprak -- 30 Mayıs 2006; 0:18:30 >

• Baktim arkadasim ,bakmadan kor korune yorum yapicak fanatiklerden degillim :) n70 de sonucta guzel bi cihaz tabiiki...resimlerde guzel...6280 kadar keskin degil hatlar ve renkler...Oyle oldugunu dusunseydim zaten n70 alirdim...Gunlerce inceledim ,ciktilarini gordum, pc de gordum v.s v.s ...Sende 6280 topigine bi ugra neden boyle iddiali konustugumu belki daha iyi anlarsin ...Yukarida upload ettigim n70 ,6280 ornekleri icin yorum yapmadin ,o dikkatimi ekti aslinda...sanirim diger arkadsalrinda cekmistir...senin video nu izledim ama yorum yapilacak bi video degil..o gurultude sesin o kadar yuksek gelmesi cok dogal be arkadasim..Ayrica sesi zaten tartismmiyorum ben..iyi olabilir ses i...ama kombinasyon yaparsan ben 6280 i tercih ederim,hem isik algisi yetenegi bakimindan,hem netligi hemde akiciligi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdalll

İyi olur corelli ordan bi n70 yollarsın artık Evet ışık az olmasına rağmen gren yok gibi. Ne yaptın telefonun kamerası düzeldi mi düşürmüştün ya.

Bugun yenisi ile karsilastirdim orda da gordumki kotu cam goruntusu...iade ettiricem,yenisini alicam..
  • quote:

Baktim arkadasim ,bakmadan kor korune yorum yapicak fanatiklerden degillim :) n70 de sonucta guzel bi cihaz tabiiki...resimlerde guzel...6280 kadar keskin degil hatlar ve renkler...Oyle oldugunu dusunseydim zaten n70 alirdim...Gunlerce inceledim ,ciktilarini gordum, pc de gordum v.s v.s ...Sende 6280 topigine bi ugra neden boyle iddiali konustugumu belki daha iyi anlarsin ...Yukarida upload ettigim n70 ,6280 ornekleri icin yorum yapmadin ,o dikkatimi ekti aslinda...sanirim diger arkadsalrinda cekmistir...senin video nu izledim ama yorum yapilacak bi video degil..o gurultude sesin o kadar yuksek gelmesi cok dogal be arkadasim..Ayrica sesi zaten tartismmiyorum ben..iyi olabilir ses i...ama kombinasyon yaparsan ben 6280 i tercih ederim,hem isik algisi yetenegi bakimindan,hem netligi hemde akiciligi...

ben stocholm sokaklarını izledim .. sabit duran bir kamera ve önünden geçen araçlar ve insanlar..
    640*480 yapılmış bir çekim .. gayet iyi.. (diger 3gp lere göre) fakat çözünürlük görüntü kalitesine etkiyen 1.nci etken diildir.
    bu görüşüne katılmıyorum .. ve katılmıcam ...

sen söyle o zaman ...

640*480 de çekilmiş bir 3gp mi daha iyi görüntü kalitesine sahip, yoksa 640*480 de çekilmiş bir mp4 mü? ...

sorunun cevabı 3gp olursa fanatiksin diyicem,
    sorunun cevabı mp4 olursa çözünürlügün herşey olmadıgını kabul etmiş olucaksın ...

Bu arada o "ses" hep öyle...
    aynı senin koydugun stocholm videosu gibi bi ortamda cekilmiş video yu koyunca ses konusunda ikna olacagına inanıyorum

• Arkadasim sen mesajlari okumuyorsun sanirim...Burdan da anlasiliyorki gozu kapali,fanatikce yazma egilimi sende var...Yukarida da defalarca belirttim... ayni cozunurluge sahip iki video dan tabiiki mp4 daha iyidir.ama cozunurlugu dusuk bir mp4 ,yuksek bir 6280 3gp sine gore igi degildir..Yukarida verdik ornegi..hala yukarida ki n70 videosu ,stockholm sokakalrindan iyi diyemiyorsun..cunki sende biliyosunki iyi degil...Seyrettigim hareketli obje cekimi yapmis tum n70 videolur feci takiliyor...ses i daha iyi olabilir.Hic bir zaman ses 6280 videosunda daha iyi demedim..Kombine tatmin acisindan su bi gercekki 6280 daha iyi..sen hala n70 daha iyi diyorsan yukaridaki ispata ragmen,goremiyorsan atgozluklerini cikar derim...yada geri sarar moduna yakin takilmali videolarinla sana mutluklar dilerim ...Stockholm sokaklari sadece basit bi cekimdi..su an arizali telim yoksa sana neler cekerdim ben..de sen yine n70 daha iyi derdin..cokta gerek yok aslinda :)

Cozunurlugun kalitede birincil olcu olup olmadiigna gelince...Yukarida oldugunun ispati cok acik...yapabilecegim baska bi sey yok...senin gibi fanatik arkadaslarin kabul etmesi icin ancak 6280 sahibi olmasi lazim..ki o zaman kendi telinin cektigi video en baba olurdu..:) ben 6280 i onyargiyla almadim..gunlerce test ettim n70 ide ,6280 ide.Burda aldigin mali sebep gostermeden bi hafta icinde iade edebiliyorsun.Ve alirkende bir lira odemiyorsun..Son derece objektif fikirlerim yani.Bu da bilgine..haspel kader 6280 alip,koru korune fanatiklik yapanlardan degilim yani...

"sorunun cevabı 3gp olursa fanatiksin diyicem,
    sorunun cevabı mp4 olursa çözünürlügün herşey olmadıgını kabul etmiş olucaksın ... " Boyle yazmissin.

Bi kez daha acikca bastira bastira yaziyorum..cozunurluk her seydir demedim..fanatiklikten basin donmus senin..Birincil olcuttur dedim..Aradaki mantik onermesini kurabilecek kadar matematik bilgin vardir sanirim. ben yazmiyim...

• quote:

Arkadasim sen mesajlari okumuyorsun sanirim...Burdan da anlasiliyorki gozu kapali,fanatikce yazma egilimi sende var...Yukarida da defalarca belirttim... ayni cozunurluge sahip iki video dan tabiiki mp4 daha iyidir.ama cozunurlugu dusuk bir mp4 ,yuksek bir 6280 3gp sine gore igi degildir..Yukarida verdik ornegi..hala yukarida ki n70 videosu ,stockholm sokakalrindan iyi diyemiyorsun..cunki sende biliyosunki iyi degil...Seyrettigim hareketli obje cekimi yapmis tum n70 videolur feci takiliyor...ses i daha iyi olabilir.Hic bir zaman ses 6280 videosunda daha iyi demedim..Kombine tatmin acisindan su bi gercekki 6280 daha iyi..sen hala n70 daha iyi diyorsan yukaridaki ispata ragmen,goremiyorsan atgozluklerini cikar derim...yada geri sarar moduna yakin takilmali videolarinla sana mutluklar dilerim ...Stockholm sokaklari sadece basit bi cekimdi..su an arizali telim yoksa sana neler cekerdim ben..de sen yine n70 daha iyi derdin..cokta gerek yok aslinda :)

Cozunurlugun kalitede birincil olcu olup olmadiigna gelince...Yukarida oldugunun ispati cok acik...yapabilecegim baska bi sey yok...senin gibi fanatik arkadaslarin kabul etmesi icin ancak 6280 sahibi olmasi lazim..ki o zaman kendi telinin cektigi video en baba olurdu..:) ben 6280 i onyargiyla almadim..gunlerce test ettim n70 ide ,6280 ide.Burda aldigin mali sebep gostermeden bi hafta icinde iade edebiliyorsun.Ve alirkende bir lira odemiyorsun..Son derece objektif fikirlerim yani.Bu da bilgine..haspel kader 6280 alip,koru korune fanatiklik yapanlardan degilim yani...

"sorunun cevabı 3gp olursa fanatiksin diyicem,
    sorunun cevabı mp4 olursa çözünürlügün herşey olmadıgını kabul etmiş olucaksın ... " Boyle yazmissin.

Bi kez daha acikca bastira bastira yaziyorum..cozunurluk her seydir demedim..fanatiklikten basin donmus senin..Birincil olcuttur dedim..Aradaki mantik onermesini kurabilecek kadar matematik bilgin vardir sanirim. ben yazmiyim...

Gene ayni yerde donup donup dolasiyoruz...

ilk mesajimda ne dedigimi hep hatirlatmaktan biktim ..
    "n70 daha düşük çözünürlükte ama daha kaliteli video çekiyor" ...

640*480 de mp4 un kaliteli oldugunda hem fikiriz...
    haliyle 320*240 lık iki ayrı formattan mp4 un daha kaliteli olacagının kabul edebiliriz..

elimizde olan şu ...
    640*480 3gp->daha büyük ... haliyle tam ekran yapınca daha az karelenme potansiyeli olan, ama bir çok konuda mp4 un gerisinde kalan bir video
    320*240 mp4-> daha küçük .... haliyle tam ekran yapınca daha fazla karelenme yapabilicek bir video ... ama orjinal boyutundaki kalitesi 3gp den daha iyi olan bir video...

ben sana hiç bi yerde tam ekran yapıncada n70 den daha iyi sonuc alabilirsin demedimki..
    kaldiki iki videoyu da tamekran yapmaya gerek duymadım ... (muhtemelen 640 daha iyi sonuc verecegi için...)

ben yukaridaki n70 videosunu izlemedim ..izlememde .. kendi cektigim video orneklerini yayinlamayi tercih ediyorum...... o beni baglamiyo ... mobile-reviews sitesindeki N70 videosuyla benim cektiklerimin alaksı yok.. N70 o sitedeki gibi takılarak cekim yapmıyo..
    bu konuda ancak ve ancak kendi cektigim ornek bi video yu koyarak seni tatmin edebilirim ... ama oda şu anda mumkun diil ...

"Cozunurlugun kalitede birincil olcu olup olmadiigna gelince...Yukarida oldugunun ispati cok acik" demişsin ... .. yukarda hiç bişey açık diil .. çünki aynı çöznürlükte 2 video yok! ... yukarda olan biri daha yüksek çözünürlükte video, biri isi daha düşük çözünürlükte video(benim çektigime video denirse) ...

ama eger tutupta çözünürlük birincil etkendir diyosan bu konu uzayıppp gider..
    anlatamadıgım yoksa anlamadıgın bir noktamı var ...
    ?

• ya artık uzadı bu muhabbet size bi acıklama yapıcam arkadasım ozellikle atoprak su an 6280 in cektigi video mp4 code li 3gp goruntu kalitesi mp4 ile aynı sadece ses formatları degisik anladınmı dostum yani 3gp ile mp4 arasında goruntu kalitesi diye bi fark olmaz sadece ses formatları arasında fark var mp 4 un ses kalitesi dah iyi bundan sonra heralde daha bi acıklama beklemezsin istersen bunu sana ispatlarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: klebinho

ya artık uzadı bu muhabbet size bi acıklama yapıcam arkadasım ozellikle atoprak su an 6280 in cektigi video mp4 code li 3gp goruntu kalitesi mp4 ile aynı sadece ses formatları degisik anladınmı dostum yani 3gp ile mp4 arasında goruntu kalitesi diye bi fark olmaz sadece ses formatları arasında fark var mp 4 un ses kalitesi dah iyi bundan sonra heralde daha bi acıklama beklemezsin istersen bunu sana ispatlarım

kesinlikle katılıyorum. yalnızca mp4'te sesler mp 3 kalitesinde çıkıyor.

ve bu yüzden N70'ten bence daha iyi çekiyor 6280

• quote:

Orjinalden alıntı: klebinho

ya artık uzadı bu muhabbet size bi acıklama yapıcam arkadasım ozellikle atoprak su an 6280 in cektigi video mp4 code li 3gp goruntu kalitesi mp4 ile aynı sadece ses formatları degisik anladınmı dostum yani 3gp ile mp4 arasında goruntu kalitesi diye bi fark olmaz sadece ses formatları arasında fark var mp 4 un ses kalitesi dah iyi bundan sonra heralde daha bi acıklama beklemezsin istersen bunu sana ispatlarım

ben bildiklerimi söyliyim .. bilmedigim kısımlarıda siz doldurun o zaman

Mpeg4 formatı, mpeg 1 ve mpeg 2 nin aksine bir çok katmandan oluşur ... hatta bu katmanların en önde gelenleri divx ve Xvid dir.. bundan sonra 3gp, AVC gibi başka populer katmanlar gelir..
    yani 3gp de mpeg4 un bir katmanını kullanır ve buda mp4(mpeg4-14) dur... ses olarak mp4 AAC kullanır (bu mp3 ten daha iyi bi kodlama) ... 3gp ise mp4 e e göre daha hafifletilmiştir bunun neticesinde daha farklı verileri taşıyabilir..... hali hazırda telekom operatorleri AMR üzerinden ses trasferi yaptıkları için 3G telefonlar icin özellikle önemlidir...
    sanırım buraya kadar sorun yok ..
    ama benim düşündügüm şey bu "hafifletmenin" 3gp nin görüntü kalitesinede etkileyebilecek olması ... daha dogrusu etkiledigini düşünmem ...

• -kızaklı üst kapağın deli gibi yaylandığından bahsetsenize
    -video seyrederken ileri geri alamadığınızdan bahsetsenize
    -yazılımda en ufak bir hata olduğunda servise gitmek zorunda olduğunuzdan, format bile atamadığınızdan bahsetsenize
    -6280de 1dk video için 10mb gerektiğinden bahsetsenize
    -fotoğraflarınızın gece çekiminde berbat olduğundan bahsetsenize
    -ekranın içinin toz dolduğundan bahsetsenize

6280miş
  • quote:

Orjinalden alıntı: pala sam

-kızaklı üst kapağın deli gibi yaylandığından bahsetsenize
    -video seyrederken ileri geri alamadığınızdan bahsetsenize
    -yazılımda en ufak bir hata olduğunda servise gitmek zorunda olduğunuzdan, format bile atamadığınızdan bahsetsenize
    -6280de 1dk video için 10mb gerektiğinden bahsetsenize
    -fotoğraflarınızın gece çekiminde berbat olduğundan bahsetsenize
    -ekranın içinin toz dolduğundan bahsetsenize

6280miş

1-) mesela D600 yaylanmıyor. ama bir süre sonra çizilmeler oluyor. 6280'in sürgü mekanizmasındatam 9 tane yay var. bunların yaylanması kötü değil kesinlikle iyi. zaten çok rahatsız ederse serviste 10 dk da yapıyorlar.
    2-) bu kadar kötülemenin yanına bunu neden yazdın anlamadım. videonun boyutunun yüksek olmasının nedeni, iyi video çekmesi. söylesenize bana başka hangi 3gp video çeken telefon bu kadar net ve akıcı olabiliyor? bence N70 in videosundan güzel. ama ses olarak (video sesi) n70 daha üstün çünkü mp4 çekiyor.
    3-) ekranın toz dolmasının da çaresi var. 2 dkda temizleniyo serviste. ya da verip bir kaç gün sonra alıyorsun.

ŞİMDİ BİRAZ DA SEN BAHSET BAKALIM N70 İLE İLGİLİ:

--- videoda akıl almaz bir cızırtı olduğundan bahsetsene
    --- video çekerken flaşı kapatamadığınızdan bahsetsene
    --- telefonun yavaşlığından bahsetsene (ki bunun %50 sebebi symbian olması)
    --- telefonu müthiş bi şekilde yavaşlatan ve şarj düşmanı olan symbian işletim sistemine sahip ılduğundan bahsetsene
    --- en ufak bir şeyde hemen çizildiğinden bahsetsene
    --- bi program attığında donduğundan bahsetsene
    --- sistem hatası diyip durup dururken kitlendiğinden bahsetsene
    --- kamera açıkken belli bir açıyla döndürdüğünde kameranın kapanmasından bahsetsene
    ... ...

N70 miş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayhayirli -- 30 Mayıs 2006; 19:38:35 >

• -şimdiye kadar o cızırtıyı bir kere duymadım
    -video çekerken niye flaş kapatalım ki?o flaş değil ayrıca çektiğimizi gösteriyor karşıya
    -symbian java kadar hızlı değildir çünkü işletim sistemidir n70 smartphone'dur.do you know what it means
    -sen o kadarını biliyorsun demek symbian denildiğinde
    -kullanıma bağlı bir şey bu, telefon çiziliyor diye kusur mu olur!
    -hiç bir program donma yapmadı, hiçbiri
    -amma sallamışsın be kardeşim
    -bu son yazdığını bugün tek bir kişi yazmış bende bu sorun var diye

benim yazdıklarım tüm 6280 kullanıcıların sorunları,senin yazdıkların 1-2 kişinin buraya yazdığı sorunlar

• quote:

Orjinalden alıntı: gren

6280 video olarak n70 ten geride,resim olarak az farkla da olsa ilerde

Gülüyorum ama ağzımla değil...

Tarafsız olamayacaksanız hiç yazmayın daha iyi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lezgi

quote:

Orjinalden alıntı: gren

6280 video olarak n70 ten geride,resim olarak az farkla da olsa ilerde

Gülüyorum ama ağzımla değil...

Tarafsız olamayacaksanız hiç yazmayın daha iyi...

sen tarafsız mısın?
    hangi telefonu kullanıyorsun?
    dur tahmin ediyim...6280?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.