Şimdi Ara

6350 otomatik OC ve işlemcinin sapıtması yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amd 6350 işlemci kullanmaktayım ve MSI 970a g46 anakartım mevcut.
    Anakartımın OC GENUıe 2 diye bir özelliği var, biostan bu moda alınca sistemine uygun en uygun OC u otomatik yapıyor daha doğrusu sisteme uygun demek yerine 4.2 ghz ye kadar cıkarıyor en fazla.

Bunları ypmadan önce OC suz Prime95 ile test yaptım işlemciye sorun var mı diye 15 dk da işlemci yüzde 90 a kadar cıktı en fazla max ghz 3.90 du yüzde 90 a kadar cıktıgında 3.40 ghzlere filan ulaştı anca.

sonra Biostan OC genuıe2 yi aktif ettim ve pcyi açtım işlemci hızım 4.20 ye çıkmıştı baktığımda. sonra bir oyuna girip test edeyim dedim girdim oyun 5 dk acık kaldı fps değerim yüükselmişti ve 5 dk sonra oyundan attı. görev yöneticisi performanstan baktım CPU kullanımı yüzde 1 olmasına rağmen sabit 4.20 ghz de çalışıyordu ney stabil olmadı anlamadım. bu arada bu işlemleri yaparken hep ss aldım ve sizlerle paylaşıcağım. şuanda MOdu tekrar pasif ettim 4.0 ghzde stabilim sıkıntı yok suanda

. 6350 otomatik OC ve işlemcinin sapıtması yardımBu OC suz sistem cpu değerleri 6350 otomatik OC ve işlemcinin sapıtması yardımBuda OCsuz sistem değerleri 2 tane cektim. 6350 otomatik OC ve işlemcinin sapıtması yardımOC yaptıktan sonra ki GPUz değerleri 6350 otomatik OC ve işlemcinin sapıtması yardımOC yapılmış Bios ayarları 6350 otomatik OC ve işlemcinin sapıtması yardımOC yapılmış bios ayarları devamı

evet arkadaşlar dediğim gibi OC yaptıktan sonra sistem boşta Görev yöneticisinde yüzde 1 işlemci kullanımı gösterirken 4.30 ghz hız da çalısıyordu. Bilgisi olan yardımcı olursa çok mutlu olurum.
    Saygılarımla. Bu arada bu işlemleri yaparken işlemci sıcaklığı 60 dereceyi hiç geçmedi.
     6350 otomatik OC ve işlemcinin sapıtması yardım 6350 otomatik OC ve işlemcinin sapıtması yardım 6350 otomatik OC ve işlemcinin sapıtması yardım 6350 otomatik OC ve işlemcinin sapıtması yardım 6350 otomatik OC ve işlemcinin sapıtması yardım

• kuzende msi bilmem ne anakart var intel 3570k kullaniyor ve o oc genie tusuna basarsan islemci hizini dusurmuyor ve o da 4.2 ghz yapiyordu en uygun filan degil fix 4.2 yapiyor demek ki o tus.saglikli bisi degil voltaji cok ayarlayabilir kendin elle biostan oc yapsan daha saglikli olur.o islemcide 4.3 yapabilmen lazim ama bazen elle oc yapinca da islemci hizini dusurmuyor o neden oluyor ben de bilmiyorum bir yere kadar iyi misal 4.5 ghz'den sonra 4.6 filan yaparsan dusurmeyebiliyor ama konundaki sorun oc genie tusunu kullanman onu kullanma.tusu kullanmadan 4.3 yaptim ama yine hiz dusmuyor diyorsan bir de carpandan yapmayi dene 214 yapmissin belki ondan oluyordur.verdigin voltaj da cok yuksek degil bence.her islemcinin cikabildigi hiz farklidir tamamen sans isidir olurunu ayarla olmuyorsa ugrasma ali 4.5 yapmis ben niye yapamiyorum deme islemciden islemciye degisiyor.970 anakart kullaniyorsun ht linke oc yapmissin sende 2400 olmasi lazim 2500 kusur olmus onu dusur ondan da olabilir.ayni sekilde nb oc yapiyorsan onu da dene 2000 veya 2200 olacak sanirim sende.214 fsb yaptiginda ht nb ram ucu de yukselik bu durumda calismayabilir coolnquiet.

• şuanda dikkat ettim oc genue yi kapatmama rağmen eskiden max 3.90 ghz gösteriyordu görev yöneticisinde şuan 4.0 ghz ve hala pc de kasma var düzeltmeme rağmen biosu bi default ayarlara getirip stabil olursa ve olduktan sonra manuel olarak denicem dediğin gibi
  • Beyler Görev yöneticisinde performans kısmında işlemci kullanımı yüzde bir yazıyor ama pc boşta 2-3ghz arasında çalışığ gidip geliyor ve dolayısıyla sisteöi yavaşlatıyor bilen varmı ne oldu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiilimAdamı -- 13 Kasım 2015; 9:48:31 >
  • Hocam selamlar, daha önce fx 6300 için overclock rehberi hazırlamıştım başka bir forumda. Link:http://forum.donanimcibaba.com/overclocking-ve-sogutma/fx-6300-asus-anakart-overclock-rehberi/
    Buradan bakıp işlemci ile ilgili olan ayarların aynısını yapabilirsiniz, fx6350 diye daha fazla voltaj vermenize gerek olduğunu sanmıyorum. Denemedim ama mimari aynı olduğu için Fx 6300 ile aynı hızda aynı voltajda çalışacaktır.
  • Bendede ayni islemci var 4.5 ghz de oc li sorun yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki stok fan ile mi kullanıyorsun ? birde en yüksek sıcaklık değerlerin nedir acaba ? bende de şuanda sıkıntı yok sanıyorum , 4.2 Ghzde prime95 testinde 15 dk boyunca çalıştı ve 62 dereceydi işlemci. birde sende görev yöneticisini açınca performans bölümnde sistem boşta iken yani cpu kullanımı yüzdeleri düşükken Hız da kaç ghz yazıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre91uyan

peki stok fan ile mi kullanıyorsun ? birde en yüksek sıcaklık değerlerin nedir acaba ? bende de şuanda sıkıntı yok sanıyorum , 4.2 Ghzde prime95 testinde 15 dk boyunca çalıştı ve 62 dereceydi işlemci. birde sende görev yöneticisini açınca performans bölümnde sistem boşta iken yani cpu kullanımı yüzdeleri düşükken Hız da kaç ghz yazıyor ?

4.5 ghz yaziyor gorev yonetici oyle yazar ama tam yukte calismadigi icin sorun olmaz cooler master sogutucu var 65 i gecmiyor prime da normalde 50-55 civari

• Anladim demekki bendede bi sorun yok, ama senin sicakliklar cok yuksek bence 4.5 e karsilik. Yani normal sorun yaratmaz ama degere o sicaklk ustelik stok fan degil. Bbende stok fan olmasina ragmen 4.2ghz primede en fazla 62 derece. 6cekirdegin 2si 4.5ghz calismasi gerekiyor acaba sende hepsimi 4.5 ayarli ?

• quote:

Anladim demekki bendede bi sorun yok, ama senin sicakliklar cok yuksek bence 4.5 e karsilik. Yani normal sorun yaratmaz ama degere o sicaklk ustelik stok fan degil. Bbende stok fan olmasina ragmen 4.2ghz primede en fazla 62 derece. 6cekirdegin 2si 4.5ghz calismasi gerekiyor acaba sende hepsimi 4.5 ayarli ?

Hepsi 4.5 ghz 6 sida sicaklikla ilgili sorun yok fazla takilmaya gerek yok 70-80 e kadar yolu var normalde render almadiktan sonra zaten cpu kullanimi maks %60-70 arasi sicaklikta degisiyor min 20-30 maks 50-55 oyunda filan

Bu arada siz 1.440 voltajla 4.3 vermissiniz bende 4.5 ghz 1.406 islemcim iyi ciktida ekran karti bes para etmez oc yonunden R9 285 normal hizi 954 oc ile maks 1050-1060 a cikarabiliyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 15 Kasım 2015; 14:09:17 >
  • quote:

Anladim demekki bendede bi sorun yok, ama senin sicakliklar cok yuksek bence 4.5 e karsilik. Yani normal sorun yaratmaz ama degere o sicaklk ustelik stok fan degil. Bbende stok fan olmasina ragmen 4.2ghz primede en fazla 62 derece. 6cekirdegin 2si 4.5ghz calismasi gerekiyor acaba sende hepsimi 4.5 ayarli ?

Bu arada benim islemci 6300 mus

Zamaninda 6350 ile arasinda kalmisim arasinda bi hiz farki vardi onuda oc yaparim diye 6300 almistim ozelliklere bakinca gordum normalde islemci 3.5 ghz ben 4.5 vurdurdum fx6350 fan olsa 4.7 ye kadar rahat cikar :)

• Zaten sıvı soğutma alayım 5.0 Ghz ye yolu var rahat. yapıp stabil kullanan çok bi alayım sıvı soğutmayı bende vurucam kırbacı Bu arada bendede r9 285 var aynı bende stok 960 ghz Oc yptım 1060 a daha üstüne bendede yemiyor :)
  • quote:

Zaten sıvı soğutma alayım 5.0 Ghz ye yolu var rahat. yapıp stabil kullanan çok bi alayım sıvı soğutmayı bende vurucam kırbacı Bu arada bendede r9 285 var aynı bende stok 960 ghz Oc yptım 1060 a daha üstüne bendede yemiyor :)

Aynen eskiden voltajla 1100-1115 e kadar cikariyordum simdi voltaj kilidi var neden bilmiyorum :(

• Kardeş tekrar merhaba bgn Ekran katına OC yaptım tekrar ayarlar şu şekilde stabil . ekran kartındaki tuşu etkinleştirip denesene sende mavi yansın ışık.

• quote:

Kardeş tekrar merhaba bgn Ekran katına OC yaptım tekrar ayarlar şu şekilde stabil . ekran kartındaki tuşu etkinleştirip denesene sende mavi yansın ışık.

Dediniz tus nerde aradim bulamadim benimki asus sizden 11 mhz daha dusuk frekansta ramler 25 mhz daha dusuk default ayarlarda

1097 ye aldim suan hizi bellekte 1500 mhz bakalim nolcak :D

Cpu yuda 4.6 ya aldim :D

Su amd nin dandik ccc sinden bi an once kurtulmak lazim Crimson edition gelicekmis iyi olur insallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 16 Kasım 2015; 23:38:55 >

• Ben sapphire var sandım sendede, o dediğim tuş ekran kartının üstünde bioslar arası geçiş yapıyor ışık yanarken uefı biosta. bende bugün bakınıyodum benim kartta OC yapanlara global sitelerin coğunda bu yazdığım değerlerde stabil göstermişler direk bu ayarları yaptım ve sorunsuz kullanıyorum. inşl sende sorunsuz çıkarırsın
  • ama belleğide yükselt bence direk, ben daha önce yaptığımda bellekler ghz yi orantısız ayarlamıstım birini yükselttim diğerini az yükselttim gibi, ondan olmamıstı sanırım, belkide ondan deil tam biliyorum ama böyle stabil yani :)
  • quote:

ama belleğide yükselt bence direk, ben daha önce yaptığımda bellekler ghz yi orantısız ayarlamıstım birini yükselttim diğerini az yükselttim gibi, ondan olmamıstı sanırım, belkide ondan deil tam biliyorum ama böyle stabil yani :)

Tekrardan merhaba rahatsiz ediyorum ama bizim sorunun cozumunu sans eseri buldum :D

Amd yeni surucu cikarmis baktim her oyuna farkli profil ataniyor dedim bi bakayim gercekten oluyor mu neyse arama yerine yazdim karsima site cikti tikladim asus gpu tweak 2 indir cikti indirdim neyse bi baktim cpu voltage ayari :D
    Baya sevindim bilginiz olsun :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vala bende sevindim hayırlı olsun ne diyelim :) 1100 gpu clock 1550 bellek hızı kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok :)
  • quote:

Vala bende sevindim hayırlı olsun ne diyelim :) 1100 gpu clock 1550 bellek hızı kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok :)

Aynen bende sizin gibi 1110 cekirdek hizi 1552 ram hizi ile kullaniyorum eskiden olsa 1049 gecince patliyordu 1125-30 a kadar cikaririm artik :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 25 Kasım 2015; 16:03:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.