Şimdi Ara

64 bit sistemi ve tv kartını kaldırırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma win 7 64bit bir sistem kurmayı ve iyi bir dijital tv kartı almayı düşünüyorum ofis programları ve internette de iyi olacak bunun için ram yükseltmem yeterli olur diye düşünüyorum ama tam emin değilim olursa kaçlık ram uygun olur birde diğer donanımlarında performansları düşük işlemci psu gibi, bunlarda yeterli olurmu bu istediğim özelliklerde performansın iyi olması için, olmazsa nasıl bir donanım eklemem gerekir yardımcı olursanız sevinirim

donanımlar
    anakart ecs mcp61m-m3
    işlemci amd sempron 145 2800mhz
    ram 2gb ddr3 1333mhz
    hdd samsung 250gb,western digital 250gb
    optik sürücü samsung dvd rw
    psu bross atxc-230
    ekran kartı geforce 9500gt

• ram 8 gb yap yeter...oyun falan yok nasılsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: muttalip1983

Bilgisayarıma win 7 64bit bir sistem kurmayı ve iyi bir dijital tv kartı almayı düşünüyorum ofis programları ve internette de iyi olacak bunun için ram yükseltmem yeterli olur diye düşünüyorum ama tam emin değilim olursa kaçlık ram uygun olur birde diğer donanımlarında performansları düşük işlemci psu gibi, bunlarda yeterli olurmu bu istediğim özelliklerde performansın iyi olması için, olmazsa nasıl bir donanım eklemem gerekir yardımcı olursanız sevinirim

donanımlar
    anakart ecs mcp61m-m3
    işlemci amd sempron 145 2800mhz
    ram 2gb ddr3 1333mhz
    hdd samsung 250gb,western digital 250gb
    optik sürücü samsung dvd rw
    psu bross atxc-230
    ekran kartı geforce 9500gt

O dijital TV kartı kayıt vb olayları kendi halledecektir, işlemciye çok yüklenmez. İşlemci de bugüne tek çekirdekli ve çok basit kalsa da gayet güzeldir.
    Ancak internette bu sayfa gibi flash reklamlı sayfalar açıkken ikinci bir iş yapmaya çalışınca çift çekirdeğe göre biraz bekletir. Oyun oynuyorsan onlarda da biraz kasar.

Bellek olarak da 64 bit sistemde rahat olması için en az 4 GB RAM kullanmalısın. 32 bit Windows'a göre boştayken bile daha çok RAM kullanıyor.

• ofis ve internet için ekran kartın yeterli, işlemcini en az athlon x2 yada x3 serisi bir işlemci değiştir yeterli olur.PSU'da sistem için sınırda, hatta sınırın altında bile sayılır sisteme bir zarar gelmeden 350w kaliteli bi psu ile değiştirmen yararına olur.Daha sonra istersen 64 yada 128'lik bir SSD alırsan gayet performanslı olur...
  • işlemci için bütçem kısıtlı, şimdilik 4 gb ram ileriye dönük olarakda 600w psu alsam nasıl olur birde şuanda kullandığım bilgisayarın fanları fazla gürültülü çalışıyor kasayı ve işlemci fanınıda değiştirmeyi düşünüyorum sessizlik ve iyi soğutması önemli bunların, uygunsa hangi özellikler modeller iyi olur bunlarda biraz bilgim az bu konularda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle1234 -- 2 Mart 2013; 6:14:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muttalip1983

işlemci için bütçem kısıtlı, şimdilik 4 gb ram ileriye dönük olarakda 600w psu alsam nasıl olur birde şuanda kullandığım bilgisayarın fanları fazla gürültülü çalışıyor kasayı ve işlemci fanınıda değiştirmeyi düşünüyorum sessizlik ve iyi soğutması önemli bunların, uygunsa hangi özellikler modeller iyi olur bunlarda biraz bilgim az bu konularda

Kasa için PSU'suz:
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/3r-system-l600-power-yok-fan-kontrolculu-usb-ses-siyah-kasa.aspx
    500W PSU'lu:
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/3r-system-r480-500w-fan-kontrolculu-120mm-mavi-ledli-fanli--siyah-kasa.aspx
    bunları öneririm.

L600'ü kullanıyorum, yukarıda 2, önde 1 tane 12cm fan ve onları yavaş-hızlı diye çalıştıran kontrolcü bulunduruyor.
    Güç kaynağım da Zalman'ın 600W'lık ZM600-GT modeli, eskisine göre sıfır sesle çalışıyor.

R480'de bendekinin tepe fansız hali:
    http://www.3rsys.com/english/products/view.asp?navi=case&idx_num=146

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.