Şimdi Ara

65' 4k televizyon önerisi lazım. Samsung QLED ve Philips uhd arasında kaldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar. Şuan 49" 4K LED Tv kullanıyorum. Daha büyük ekran istememden dolayı 65" lere bakmaya başladım.

İlk olarak philips 65pus7304 the one serisi hoşuma gitti. 6800tl'ye bulduğumdan fiyatı da uygun geldi. Hem 4k, hem android tv, hem de amblight aydınlatması var. (Şuanda kullandığım televizyon da philips, amblight aydınlatmasını beğeniyorum)

Sonra alternatif araştırırken samsung QLED'ler gözüme takıldı. Samsung 65Q60R modeli 9.900tl'ye satılıyor.
    https://www.samsung.com/tr/tvs/qled-q60r-row/QE65Q60RATXTK/

Aslında samsung Q70 ve Q80 modelleri daha güzel ama onlarda 12-13bin tl'lere çıkmak gerekiyor. O fiyatlara çıkmak istemiyorum.

Sizce samsung için 3.200tl fazla vermeye değer mi? Sonuçta samsung'da alacağım model de o markanın en düşük modeli olacak. Ya da başka bir öneriniz var mı? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 1 Mayıs 2020; 22:2:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bugün de Lg nanocell tv'leri gördüm. Acaba qled'den daha mı iyi?

• Bende iki tvnin 55i arasında kalmıstım takiteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: switel

Bugün de Lg nanocell tv'leri gördüm. Acaba qled'den daha mı iyi?
    Nano mano hikaye topu siyah ve kontrast yoksunu vasat ips panel
    VA hatta Qled VA panellerin tırnağı olamazlar(Q60-70-80-90)
    Filmci ve oyuncular ips panellerden uzak durmalı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazdığınız iki model karşılaştırılacak modeller bile değil a7 ile egea karşılaştırmak gibi düşünün :)
  • Merhaba. Ben de TV arayışında olduğum için kararımı 65PUS82012/12 modelden kullandım. Vatanbilgisayar'dan 6749TL'ye aldım. Aynı gün aynı ürün 7499 oldu. Henüz kargılanmadı, Pazartesi kargoya verirler diye sanıyorum.

samsung ru7100 plastik çerçeve, zayıf aydınlatma. izlerken zevk verir ama samsung'un en dandik tvsi gibi yani.

Samsung Q60'ı yakından görme fırsatım oldu. Televizyon çok keskin ve premium hissiyatı veriyor ama camı bildiğiniz yanıyor. Çok sıcak. Uzun süre kullanılırsa mutlaka bir yerden arıza verir gibi geldi bana. Onun dışında menüsü klasik Tizen, kumandası güzel. Seri bir TV. açılışı falan hızlı. En büyük eksisi parası. Çok pahalı.. Gereksiz pahalı.

Philips 55PUS7304/62'yi de görme fırsatım oldu. Ambilight'ı çok hoş. Menüleri bence Samsung menüsünden daha kötü. Kumandasına herkes dandik diyor ama bence güzel. İdare eder yani. "/62" en büyük sorunu Türkiye'de üretilmiş / toplanmış olması. Bence "/12" serisi tercih edilmeli. Philips ürünler genelde bozuksa ilk açılışta belli oluyor. Onun için alırsanız mutlaka gelen servis ile gerekli güncellemeleri kurup testleri en ince ayrıntısına kadar yapmalısınız. Görüntü kalitesi gayet iyiydi. Görevli 28mb boyutunda dandik bir görüntü açmasına rağmen ben beğendim ama dediğim gibi menüsü renksiz, tekdüze ve eski tv'leri andırıyor. Android alt yapısı ile çalıştığı için çok önemsemedim. Ekranını 2 saat açık tutturdum. O sırada başka işler yaptım. Geldiğimde hiçbir sorun yoktu.

65PUS82012/12 : Philips "the one" serisinin son temsilcisi. "...PUS7304" serisi ocak - şubat gibi çıkmışken [Üretim genelde 2018 aralık gibi] bu ürünler şubat gibi piyasaya çıkmış [üretim ocak-şubat gibi]. Marketlerde nisan 2019 gibi yer almış. Edindiğim bilgilere göre 7304 ile 8204 arasında CİDDİ bir fark yok. Ciddi bir fark olmamasına rağmen model adı değişmiş. Ben de anlamadım. Kutuları değişik. Birisi 7300 series, diğeri 8200 series diye geçiyor. 8200 series Genel olarak İskandinav ülkeleri ve İngiltere'de satılmış. Bunun bir üstü Bowers and Wilkins destekli 8804. OLED öncesi son ürünler yani. Philips'e göre bu cihaz OLED'in bir altı diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 2 Mayıs 2020; 20:9:17 >

• switel kullanıcısına yanıt
    Nanocell'lere gelince. Burada LG temsilcisi arkadaş var o daha iyi bilir ama SM8200 serisi Türkiye üretimi. Kutusunu gördüm. "Made in Turkey" yazıyor Kipa'daki ürünlerde. Kimse sorsam VESTEL LG ürünlerini üretiyor diyor. Gerçek Nanocell 8600 ile başlıyor. A7 chip, akıllı kumanda ve diğerleri hep SM8600 ile başlıyor. Haberiniz olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler bilgilendirme için. Çok faydalı oldu. Evet philips menüsü biraz vasat ve hantal ama ben 5 yıldır o menüyü kullanoyorum. Çok da sorun etmem diye düşünüyorum. Sizin aldığınız ürünü bulamadım vatanbilgisayarda. Philips 65pus8204 var. Aynı mı acaba sizin televizyonla? Fiyatları da aynı çünkü.

• RNNN kullanıcısına yanıt
    Samsung Qled mi daha iyi diye diyorsunuz? Yabi Q60R?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 3 Mayıs 2020; 21:59:15 >
  • dallass kullanıcısına yanıt
    Bana da Qled ekranlar daha iyi geldi ama internette q60 için baya kötü yorumlar vardı. Qled alacaksanız en az q70'den başlayın bakmaya diyordu. Q60R çok fazla yansıma yapıyormuş, parlaklığı düşükmüş, siyah bölgeler tam izole olmadığından tam siyah olamıyormuş, malzeme kalitesi daha düşükmüş vs. O düşündürdü beni. Hem de daha pahallı philips ya da lg'ye göre. Q70 de çok pahallı geldi bana, alırsam anca q60 alabilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.