Şimdi Ara

65 yaş üzeri vatandaşlardan ehliyet hakkı geri alınmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

65 yaş üzeri vatandaşlardan ehliyet hakkı geri alınmalı mı?

(En Son Oy Tarihi: 25.2.2019)
Giriş
  • Ehliyet kullanım hakkının ömürlük olmadığını düşünüyor ve bunu bir projeyle gerekli mercilere sunmak istiyorum.

Ortalama 60 yaş üstü şoförlerde dikkat eksikliğinden refleks bozukluğuna kadar trafiği tehlikeye atacak onca olumsuzluğa şahit oldum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

• adamına göre değişir 60 ı geçik adamlar halen otobüsçülük tırcılık yapıyor ekmek parası kazanıyor.
  • 65 çok düşük bir yaş 80-90 falan olmalı
  • kimisi 80 yaşında gençlerden sağlam kimisi 50 yaşında dik duramıyor. Bunun ayarlamasını nasıl yapacağız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 Yaşında olanlar belirli bir teste tâbii tutulup uygunluğuna göre karar çıkarılmalı. Bu sağlık testine gitmeyip kaydını işlettirmeyene araba kullanmak yasak olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 28 Kasım 2011; 0:17:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

65 çok düşük bir yaş 80-90 falan olmalı

Bu da çok oldu sanki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

kimisi 80 yaşında gençlerden sağlam kimisi 50 yaşında dik duramıyor. Bunun ayarlamasını nasıl yapacağız ?

Belki zorunlu bir doktor kontrolüne girebilirler belli bir yaştan sonra her altı ayda bir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ehliyet Yaşı 16 Olmalı mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 18 yasından küçüklere ehliyet verilmeme sebebi reflekslerinin gelişmemiş olması ve gerekli olgunluığa sahip olmamaları.
    65 yaşından sonra da insanlar reflekslerini ve olgunluklarını kaybettiklerine göre ehliyetleri alınmalı mantıklı olarak fakat 40yıllık şoförlük tecrübesi bi fark yaratabilir bu konuda yani refleks açıklarını tecrübeleriyle kapatabilirler diye düşünüyorum.
    kararsızım yani
  • Olacak sey diil
  • Yeni bir formül bulunmalı ya yaşlılık ortadan kaldırılmalı yada yaşlılar...
  • 5 yılda falan bir teste tabi tutulma olayı iyi olur.
  • bisikleti bile senden benden hızlı süren yaşlılar tanıyorum
    kaldırılmamalı
  • Alınsın da dedelerin araba bize kalsın yav.
  • South Park terk
  • Bazı sürücüler gerçekten çok iyi ama bazılarıda çok çok kötü. Bazen dar bir yolda karşılaşıyorum bunlarla. Adamın sağında kocaman yer olmasına rağmen benim arabama aynası vuracak kadar yaklaşıyor.

Ama eğer yaşlı erkeklerin ehliyetleri alınacaksa MUTLAKA tüm kadınların ehliyetlerinin alınması lazım.

2 dikiz aynasıda kapalı giden kadın gördüm daha 1 hafta önce...
  • 60-65 yaşından sonra zaten genelde ogullarına filan veriyolar onlar kullanıyo ve emekli adam oluyolar pek araba kullanmıyolar bence bayanlara ehliyet verilmemeli hiç birine suan buraya yorum yapanlardan belki daha iyi kullanan bi kadında gördüm vardır da ama İSTİSNA
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.