Şimdi Ara

6500 TL'lik ürün için 10000 TL vergi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurt dışından(amerikadan) controller aldım 200 dolara. Vergiyi/Gümrüğü onlar ödemiyor. 4-5 Gün önce elime ulaştı fakat 1-2 gün sonra başka bir kargoyla bir kaç dosya geldi.

Dosyalarda ÖTV+KDV+GÜMRÜK VERGİSİ toplamı 10000 TL ediyor. Şaka gibi bir tane değil 2 tane controller alıyorum sanki...

Bir arkadaşım Nisan ayında almıştı fakat ona ÖTV yada KDV gelmemiş sadece gümrük vergisi.

Ben gümrük vergisini hesaba koyarak bütçe yapmıştım, benim o kadar param yok. Ödemeyemezsem sorun olur mu? E-Devlette hala gözükmüyor vergi borcu ve dosyalarda da gördüğüm kadarıyla herhangi bir süre koymamışlar.

ÖTV ve KDV'yi kafalarına göre ekleyebiliyorlar mı?

• Eğer antrepoya çekildiyse üzerine su iç. Gümrük müşaviri ile çalışacaksın ve kol gibi paralar ödeyeceksin. Ayrıca het geçen gün için antrepo ücreti yazar. Bekledikçe borcun artar.

Ekstra vergiyi kafalarına göre eklemezler. Ya mevzuat değişmiştir, ya da ilgilenen memurlar farklı kategoride değerlendirdiği için farklı vergi tarifesi uygulanmıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümrük vergisi = KDV zaten. Niye 2 kere aynı vergi yazılmış anlamadım.

• faruk F kullanıcısına yanıt

Anrepodan kastın depolama tarzı şeyse ürün bende. UPS kargo ile geldi. Ürün geldikten 2 gün sonra dosyalar geldi.

ÜNSPED Gümrük Müşavirliğinde çalışan İthalat Operasyon Uzmanı ile mailleşmiştim halbuki, nasıl farklı kategoride değerlendirmiş olabilir ki...

• design.code kullanıcısına yanıt

Gelen dosyada 10000 TL'nin toplamının üstünde ayırmışlar çünkü ÖTV, KDV, İLAVE GÜMRÜK VERGİSİ diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.