Şimdi Ara

650bin tl nakit için, yatırım fikri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
10
Favori
22.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elinizdeki para ne kadar olursa olsun hepsini tek bir yerde degerlendirmek aptallik olur. Bir miktarini guvence olarak altin hesabina yatirin.

Geri kalaniyla ben olsam bir miktariyla buyukbas hayvan ciftligi kurardim. Devletten de destek alarak ve kendi sermayemle ve birkac isci calistiran bir isletme kurardim. Bir miktariyla hayvanlara yem ekebilecegim bir arazi kiralar yemi ucuza getirip karliligi artiirirdim. Bir miktariyla devletten arazi kiralayip ceviz, badem vs. tarim yapardim.

Bu arada yetisen hayvanlarin etlerini ilk elden biraz daha rekabetci bir fiyata satarak piyasada tutunacak bir kasap/restoran acardim.

Isleri buyutursem arsa alip ev yapip satardim.

Sermayem iyice buyudukten sonra ozel okul yapip paraya bakmadan nitelikli ogrenci yetistirmeye calisirdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitcoin al düşünmeden. Elindeki parayla da çok fena kazanırsın. Kelimenin tam anlamıyla fena. gelecek yaza kadar 2'ye katlar en az. İstersen Ethereum, Litecoin ve Ripple da alabilirsin. Ama bitcoin güvenli limandır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daire al sat. Şuan insaat firmaları darda

• işlek bi yerde kafe aç

• Dostum bende işlek cadde'de dükkan var ve aylardır düşünüyorum ne açsam diye ama nakit yok sende nakit var bence sana tavsiyem güzel bir yer bul ve git Paşa döner isim hakkı al emin ol paraya para demezsin koy 3 4 tane çalışan 1 2 tane motor al tamamdır. Hem sürekli devam edecek bir iş hemde sürekli canlı para akacak. Her paşa döner şubesi deli gibi iş yapıyor.
  • Herkes kendince yazmış ama kısa vadede yatırımın kendini amorti etmesi için önce o kısa vadenin ne kadar süre olduğu önemli

Yatırım yapıp bir iş kuracaksanız yada ürün hammade alıp işleyip satacaksınız yada ithalat yapıp iç piyasaya satacaksınız

Yani her halükarda işin sonunda satış olacak buda satışın olması için potansiyel pazar olmalı önce pazar araştırın global pazarda hangi alanda hangi tür ürünler tüketiliyor eğer bu araştırma ve çalışma için vaktiniz yoksa yatırım enstrümanları sizin için uğraşsız tek yoldur

Eğerki uğraşırım derseniz gıda sektöründe işlenmiş yada işlenmemiş hammade ticareti yapabilirsiniz yatırım maliyetleri düşüktür kısa vadede geri döner

• quote:

Orijinalden alıntı: adminastör

Dostum bende işlek cadde'de dükkan var ve aylardır düşünüyorum ne açsam diye ama nakit yok sende nakit var bence sana tavsiyem güzel bir yer bul ve git Paşa döner isim hakkı al emin ol paraya para demezsin koy 3 4 tane çalışan 1 2 tane motor al tamamdır. Hem sürekli devam edecek bir iş hemde sürekli canlı para akacak. Her paşa döner şubesi deli gibi iş yapıyor.

it sounds good :)
  • Stuttgart ( amca oğlu tiyo verdi )
  • Fırın, pastane açabilirsiniz. İyi bir usta bulabilirseniz işlememe şansı yok. Dükkanın dizaynı, vitrinler 200 bin lira tutuyor. Daha geçen hafta bir fırının projesini yaptık. Abartıya kaçmadan böyle bir fiyat çıkardık. Usta ücretleri, ıvır zıvır giderler 100 bin de oraya harcasan 300 yapar. 50 bin'de sağa sola abidik gubidik işler desen 350 bin liraya kaba taslak bir rakam çıkıyor. Güzel ve sabırlı bir planlamayla 400 diyelim bu iş huzur içinde çözülsün

Bursa'nın merkezi sayılabilecek bir yerinde işleyen fırınların devri en az 600 bin liradan başlıyor. Bu fırınlar günde sadece 2000-3000 ekmek satıyor. Bu tip işlerle ilgilenmek isteyen olursa detay bırakmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haxz

Herkes kendince yazmış ama kısa vadede yatırımın kendini amorti etmesi için önce o kısa vadenin ne kadar süre olduğu önemli

Yatırım yapıp bir iş kuracaksanız yada ürün hammade alıp işleyip satacaksınız yada ithalat yapıp iç piyasaya satacaksınız

Yani her halükarda işin sonunda satış olacak buda satışın olması için potansiyel pazar olmalı önce pazar araştırın global pazarda hangi alanda hangi tür ürünler tüketiliyor eğer bu araştırma ve çalışma için vaktiniz yoksa yatırım enstrümanları sizin için uğraşsız tek yoldur

Eğerki uğraşırım derseniz gıda sektöründe işlenmiş yada işlenmemiş hammade ticareti yapabilirsiniz yatırım maliyetleri düşüktür kısa vadede geri döner

Kısa vade işte.
    3 ile 500 yıl arasında...

• En para tasarruf hesabı açabilirsin basit bir şekilde...

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Belki iklimine göre değişiklik gösterir.
    Fındık gibi uğraştırmıyordur heralde bilmiyorum da 4 gün önce bitirdik fındığı, hâlâ pert durumdayız. Para da etmiyor..

Ben ceviz için milyonluk yatırım yapanı bile duydum.

Hocam ceviz için hibeyi biz aldık 250 civarı ağacımız var, devletin verdiği ağaç bodur ağaç. Kamanlıyız ve hakiki Kaman cevizi ektik, yaklaşık da 10 seneye yaklaştı. Şuanda 600-700 yani bir ağaçtan 2-3 kilo alıyoruz verimi hala çok düşük. 20-25 yaş arası ağaçlarımız (bodur değil), ağaç başına neredeyse 100 kiloyu buluyor ve bunları devletten almadık. Yani diyeceğim o ki devletin verdiği bu ağaçları maksimum 5-6 sene daha bekleriz bodur olduğu için verimi çok düşük görünüyor bunların tamamı sökülecek ve eski kendi ağaçlarımızın fidesi dikilecek. Devletten yine zarar ettik.

• Ya ne biçim insanlarsınız. Memlekette iş yok işsiziz diye ağlayıp duruyorsunuz sonra da sermayesi olup iş kurmak isteyen insanlara başkalarına da ekmek verebileceği tarzda işler değil de saçma sapan araba al sat, ev al kiraya ver, faize yatır tarzında işler öneriyorsunuz. Adam araba alıp satsa, kendi alacak kendi satacak 1 kişiye bile iş vermemiş olacak. Ev alsa kiraya verse, sadece evi aldığı müteaahit para kazanacak yine kimseye iş vermemiş olacak. Sonra neden memlekette iş yok?

Biri de çıkıp istihdam sağlayacak iş önerilerinde bulunmamış. Allahtan bu saçma önerileri sunanların paraları yok, bir de paraları olup bahsettikleri iş kollarında faaliyet gösterseler vay ülkenin haline.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Nerelisiniz hocam acaba ? O işlerde pek öyle olmuyor 15liraya satın alayım derseniz çok tepki çekersiniz ve zarar edersiniz

• ceh.meh C kullanıcısına yanıt
    Kazanan adam alışveriş yapıp esnafa katkıda bulunmaz mı? Esnaf da belki borcundan dolayı eleman çıkarmıştır bu sayede tekrar eleman alabilecek hale gelir.

Olamaz mı? Ama doğru ya kişi kendine çalışırsa mezara götürür parayı...

• byshakram B kullanıcısına yanıt
    Bizede salkım diye verdikleri cevizler vardı , 10-15 yaşına gelince ortalama 20 bin ceviz alırsınız dediler toplasan senede 500 ceviz vermiyordu bir ağaç , 14 yılın sonunda hepsini söküp attık .

Zaten bu cevizin kıymeti ortaya çıkınca birde sahtekarlar türedi , bir ara dikkat ettinizmi bilmiyorum her alışveriş kanalında reklamları dönüyordu , tıpkı sahte ballar gibi onlarda baştan sona uydurmacaydı , bu işi yapacak arkadaşlara dikkatli olmalarını dilerim , yoksa hem emeğiniz hem paranız hem zamanınız boşa gider ...

• byshakram B kullanıcısına yanıt
    Biz de evde tuketmek icin az sayida bodur ceviz diktik. Memnun kalmadik. Bu sene kendi agaclarimizin fidanlarindan dikcez insallah. Iklime gore degisiyor sanirim bodur agaclarin verimi. Kamanlisiniz zaten sizin yerli agaciniz cok verimli diye duymustum ben.

• iş kurup sinir stres yapıp parayı hiç yapma riski çok yüksek. piyasanın hali ortada iş kurmak şuanda hiç mantıklı değil. çoğu sektör doymuş. SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ iş kurabilir onlar bizden çok daha avantajlı bu konuda tevşik çok onlara. benim o kadar param olsa daire alıp kiraya verip garanti kira geliri almaya bakarım. yada faiz geliri senin için herhangi bi sorun teşkil etmiyorsa aylık güzel faiz geliri elde edebilir enparada 1 ayda 6-7 bin tl ing bank e turuncu hepapta 7-8 bin tl geliri elde edebilirsin.
  • turizm acentası aç
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin_92

iş kurup sinir stres yapıp parayı hiç yapma riski çok yüksek. piyasanın hali ortada iş kurmak şuanda hiç mantıklı değil. çoğu sektör doymuş. SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ iş kurabilir onlar bizden çok daha avantajlı bu konuda tevşik çok onlara. benim o kadar param olsa daire alıp kiraya verip garanti kira geliri almaya bakarım. yada faiz geliri senin için herhangi bi sorun teşkil etmiyorsa aylık güzel faiz geliri elde edebilir enparada 1 ayda 6-7 bin tl ing bank e turuncu hepapta 7-8 bin tl geliri elde edebilirsin.

İnanın “iş yapmak şuan mantıklı degil” lafını dogdumdan beri duyuyorum ve tamamen hurafe olduguna inanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.