Şimdi Ara

654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.146
Cevap
39
Favori
95.742
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Maestro725

hocam t force 3200 ramler yerine almak mantıklımı üstüne 100 tl ekleyip.

Alıntıları Göster
    hangi tforce ramler kaç paraya satiliyorlar

640 tl zaten e die olanlar yani en azından vatan harici sitelerde

540 tlye tforce 3200 cl16 ram varsa o da alınabilir hynix cjr de kötü değil ama bazı arkadaşlar sorun yaşayabiliyor neden bilmiyorum

tabii bu e die ile hiç sorun yaşanmayacak anlamına gelmiyor ama henüz yeni seri e dielardan alıp da bende olmadı yemedi diyen görmedim forumda

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

540 tlye tforce 3200 cl16 ram varsa o da alınabilir hynix cjr de kötü değil ama bazı arkadaşlar sorun yaşayabiliyor neden bilmiyorum

tabii bu e die ile hiç sorun yaşanmayacak anlamına gelmiyor ama henüz yeni seri e dielardan alıp da bende olmadı yemedi diyen görmedim forumda

Alıntıları Göster
    520 tlye aldım ben 3200 tuf model
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

Alıntıları Göster
    Bende Corsair Rgb Pro 3200 Mhz var Hnix cjr chipli 1.4v 3733 mhz stabil kullanabiliyorum. Ancak tforce ramlerin chipleri nedir bilemiyoruz işte.

• Şans oyunu gibi onlar şansına güveniyorsan çekersin kazı kazan gibi tombala gibi euhehu.
  • XPG Gammix D30 var bende de. Fakat oc işini beceremedim bi türlü.

İşlemciye oc yapmak, rama yapılan ocyi etkiliyor mu?
  • ru1ns R kullanıcısına yanıt
    Ryzen Dram Calculator diye program var. Siz oraya bileşenlerinizi giriyorsunuz, size ulaşabileceğiniz değerleri veriyor maksimum. Tabiki kesin değerler değil ortalama olarak.
  • Woody WP W kullanıcısına yanıt
    Yaptım hocam %800'e kadar bir error vermedi. 4.1Ghz 1.225v ile çok stabil kullanıyorum şuan
    çok teşekkür ederim şuan HDD olmadığı için csgo harici başka oyunlarda test edemiyorum fakat 3600 mhz de fps farkı inanılmaz rekabetçi de 100fps farkediyor default hızlara göre.

654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die)

@Woody WP sağol hocam deneyceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 20 Haziran 2020; 0:12:38 >

• Arkadaşlar bu ramler ile rahatlıkla 3800mhz cl16 o.c şekilde ryzen 3600 ile kullanabiliyorum. Oyunlara net 6 7 fps etki etti gerçekten. 654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Çakır. -- 21 Haziran 2020; 0:57:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Süleyman Çakır. kullanıcısına yanıt
    RGB aramayan için kesinlikle bulunmaz nimet F/P olarak bu ramler. Bende aynı şekilde 3800MHZ CL16 olarak kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • sistem yapacağım güya :)) ram anakart uyum problemi oluyor mu, bir arkadaş yardımcı olsada şu sistemi toplayabilsem.
  • Cruical'ın Ballistix RGB ramleri de yine Micron E-die mıdır? Bilen var mı?

Kendi soruma cevap vereyim: Bu ramin RGB versiyonu da Micron E-die demiş Cruical yetkilisi Amazon.com'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 21 Haziran 2020; 2:55:49 >
    ben de 3600 ile 3800 mhz de cl 16 da bu ayarlarda kullanıyorum. benim de bu testi geçiyor ve aida da hata vermiyor ama daha uzun süreli test denediniz mi ben üşendiğimden denemedim ama stabildir büyük ihtimal. bu arada ben sizin yaptıgınız örnek ayar resmindeki vddg voltaj vs onları oto yaptım 3 tane volt ayarıydı sanırım ve soc voltajı 1.0750 ye dusurdum dram voltaj ise 1.38. cunku o vddg vs onları girdiğimde işlemci sıcaklıgı artıyodu ki su an da ram oc suz haline gore 3 4 derece daha sıcak. soc voltaj yuzundendir o da.
  • sonerhac kullanıcısına yanıt
    Bende voltajlari düşürmeyi deneyeyim biraz o zaman. Sıcaklıklarda sorun yok ama düşük voltaj herzaman iyidir

• 1.4-1.41V altında anlık resetlenme falan olabilir 1.4 altına çok düşmeyin..

Bu programı indirip bir klasöre çıkartın toplam raminizin %80 kadarını seçin 16gb ise 13500mb gibi.. Program %800-1000 e kadar sorunsuz ise ram tam stabil gibidir ozaman 0.1v düşürüp tekrar denerseniz.. Program hata çıkartırsa voltajı 0.1 aralıklarla arttırın. (Bu program uzun sürer gece yatarken yapılmaya bırakılması tavsiye olunur)

www.dosyaupload.com
    MemTestHelper2.7z
    https://www.dosyaupload.com/jYnA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 21 Haziran 2020; 8:49:28 >

Ben de 3800'e çıkarttım fakat sizin aldığınız Read Speed ve Write Speed'ler benim aldıklarımdan daha iyi.
    Voltajı 1.38'de SOC da Auto'daydı
    654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varevolverine -- 21 Haziran 2020; 12:10:9 >
  • tek slot 16 gb 3000 mhz fiyatı iyi geldi alınır mı sizce ?
    Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Crucial Ballistix Sport 16GB(1x16GB) 3000MHz DDR4 PC Ram Bellek (BLS16G4D30AESB) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/crucial-ballistix-spotr-16gb-1x16gb-3000mhz-ddr4-pc-ram-bellek-bls16g4d30aesb.html

• varevolverine kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası ben pek anlamam ama voltajı 1.43 girmiştim yanlış hatırlamıyorsam. Voltaj eksik gelmiş olabilir size. Ayrıca oradaki tüm değerleri doğru girin sağdaki kutucukları da
    Bana @Timeguard yardımcı oldu

Teşekkürler hocam. Değerleri tam birebir girmemiştim, mesajı yazdıktan sonra birebir girmeye çalıştım. Şu an okuma hızı biraz daha arttı ama yazma hızı hafif düştü. Bence şimdilik kafi, belki o ufak farklar anakarttan kaynaklanıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: varevolverine

Ben de 3800'e çıkarttım fakat sizin aldığınız Read Speed ve Write Speed'ler benim aldıklarımdan daha iyi.
    Voltajı 1.38'de SOC da Auto'daydı
    aynı hızlarda timinglerde benim ramler işlemci de aynı benim ns 65 falan ama sizinki yuksek.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.