Selam Arkadaslar, Vatanbilgisayarda bugune ozel asağıda ozelliklerini yazdığım bilgisayar kampanyası var. Bu bilgisayarı bu gune ızel kampanya oldugu icin aksam is cikisinda almak istiyorum sizce nasıl bir bilgisayar? Yapacağım is Ağırlıklı Corel, olmak uzere arada bir Illustrator, PhotoShop Programlarını calıstıracam. Birde merak ettigim acaba bu bilgisayarı alsam 100 TL civarında ekran kartı ve 1 GB ram ilave etsem sorun olurmu acaba? Sorun olurmu derken kastım, güç kaynağı kaldırırmı veya herhangibirsey?
CPU Teknolojisi Intel® Pentium® Dual Core CPU Numarası E5300 CPU Hızı 2,66 GHz CPU Bus Hızı 800 MHz CPU Ön Bellek 2048 RAM Kapasitesi 2048MB RAM Tipi DDR2 RAM Bus Hızı 800 Mhz HD Kapasite 250 Gb HD Dönüş Hızı 7200 Rpm HD I/dO SATA VGA Chipset Markası INTEL ( Paylaşımlı ) Ekran Boyu(inch) 19 Monitör Tipi LCD Optik Sürücü DVD±RW Double Layer Card Reader var İşletim Sistemi Win Vista Starter Tr
muhtemelen o bilgisayarda 250 ya da 230 wattlık ne idüğü belirsiz bir psu vardır. üstüne bir ekran kartı takmak isterseniz, ( aslında anakartında ekran kartı girişi bile olmayabilir geçenlerde forumda birisi öyle bir anakartın fotolarını yollamıştı) psu cortlar.
yalnız gene de cpu iyi. photoshop, corelin 2 boyutlu özellikleri ramlere ve işlemciye yükleniyor belki işinizi görür.
660 liraya monitör dahil bir bilgisayar toplamak güç olduğundan, zira bu makinada kullanılan fason parçalar piyasada kendine yer bulamaz sadece bu bilgisayar üreticileri alırlar, almayın diyemiyorum.
ve tabi bütçenizi 200-300 lira daha arttırıp bu makinayı katlayacak bir bilgisayar almanız olası
Yorumu icir tesekkurler. Psu eger dedigin gibiyse tabiki isime gelmez, ama diger yandanda fiyatı cezbetmiyo değil. Bu arada ekran kartının Onboard oldugunu yazmıslar ama kac MB oldugu yazmıyo. Karasız kaldım arkadaslar.
ekran kartı o/b onun başka bir ihtimali yok. büyük olasılık intel'in en ucuzlarından. gma serisi. o modeller isterse 5GB ram olsun gene de bir fark olmaz.
Desktop ve 2 boyutlu uygulamaları çalıştırmaya yarar en fazla. üç boyutlu hesap kitap işine girdiğinizde yerlerde sürünür.
Evet guzel bi sistem olmus sağol. 660 TL'ye bu bilgisayarı alıp ustune 150 TL ekran kartı (Palit 9600 GT 512MB 256Bit) + 30 TL Kingston 1 GB Ram icin vermektense, Boyle bi sistem toplamak daha mantıklı.
dun aksam itibarı ile bimeks ten asagıdaki bilgisayarı aldım.
İşlemci Üreticisi : Intel® İşlemci Numarası : E5200 Bellek : 4 GB Sabit Disk Kapasitesi : 500 GB Ekran Kartı Türü : Harici Ekran Kartı : HD 3450 PRO Ekran Kartı Belleği : 1024 MB İşlemci Hızı : 2,50 GHz İşletim Sistemi : Windows Vista Home Basic Bellek Türleri : DDR2 Bellek Hızı : 800 MHz Sabit Disk Arabirimi : SATA Ön Bellek (L2 Cache) : 2 MB Chipset : Intel®G31 Express Chipset İşlemci Modeli : Pentium® Dual-Core Ses Kartı : Var Kart Okuyucu : Var Sabit Disk Dönüş Hızı : 7200 rpm Veri yolu Hızı : 800 MHz Diğer Özellikler : Ekran Kartı: 512 MB Ayrılmış Bellek
Ama bugun baktım baska bi kampanya var bimekste acaba degiştirsemmi ne dersiniz? ozellikleri: İşlemci Üreticisi : Intel® İşlemci Numarası : E7400 Bellek : 3 GB Sabit Disk Kapasitesi : 500 GB Ekran Kartı Türü : Dahili Ekran Kartı : 512 MB İşlemci Hızı : 2,80 GHz İşletim Sistemi : Windows Vista Home Basic Bellek Türleri : DDR2 Bellek Hızı : 667 MHz Sabit Disk Arabirimi : SATA Ön Bellek (L2 Cache) : 3 MB İşlemci Modeli : Core™2 Duo Kablolu Ağ : Ethernet 10/100 Ses Kartı : 5.1 Kart Okuyucu : Var Sabit Disk Dönüş Hızı : 7200 rpm Veri yolu Hızı : 1066 MHz
aldığınız bilgisayarda yapamayacağınız ama değiştirmek istediğiniz makinada yapabileceğinzi bir iş yok
hazır bilgisayara para vermek zaten hata, o yüzden gidip değiştirmenizi, daha fazla para vermenizi tavsiye etmiyorum. Keşke buradakileri dinleyip kendiniz bir makina toplasaydınız
quote:
Orijinalden alıntı: Temren
aldığınız bilgisayarda yapamayacağınız ama değiştirmek istediğiniz makinada yapabileceğinzi bir iş yok
hazır bilgisayara para vermek zaten hata, o yüzden gidip değiştirmenizi, daha fazla para vermenizi tavsiye etmiyorum. Keşke buradakileri dinleyip kendiniz bir makina toplasaydınız
+1000
Konu açıyorsunuz dostum, almayın şunu alın diyoruz, yine bildiğinizi yapıp, 3-5 ay sonra vah-tüh diyorsunuz.
Kızmayın lutfen arkadaslar. Toplama bilgisayarla ugrasmak istemedim + kredi kartına taksit olayı ve gorerek almak istedim. Affınıza sıgınarak Sizden sadece eger degistirirsem iyimi ypmıs olurum kotumu yapmıs olurum onu ogrenmek istiyorum. Tesekkurler
quote:
Orijinalden alıntı: epoxy rıdvan
Kızmayın lutfen arkadaslar. Toplama bilgisayarla ugrasmak istemedim + kredi kartına taksit olayı ve gorerek almak istedim. Affınıza sıgınarak Sizden sadece eger degistirirsem iyimi ypmıs olurum kotumu yapmıs olurum onu ogrenmek istiyorum. Tesekkurler
Değiştirdiğinize değmez, ilkinde hiç değilse 3450'de olsa harici ekran kartı var 2. sinde o/b. Zaten başkada işlemci farkı dışında aynı konfigürasyon.
Yorumun için sagol MÜŞAVİR
her şeye rağmen geçmiş olsun. bir dahaki eminim istediğin gibi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: epoxy rıdvan
exa.com.tr den toplasanda peşin fiyatına taksitle alırdın, evine toplu şekilde gelirdi. Hazır pc satanların aldıkları paranın yarısı kâr !!! kaktırıyolar dandik bi ekran kartı, dandik bi kaç şey al sana pc 400 TL lik şeyi 800 e satıyolar
kasayı bu şekilde oluşturabilseydin keşke . onboard ekran kartı gerçekten çok iş yapıyor . birde windows 7 rc kurardın . 500 liraya gayet yeterli bir performans alırdın bilgisayarından neyse hayırlısı olsun güzel günlerde kullan .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme