Şimdi Ara

6950@6970 Stabilite Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dün sapphire radeon hd6950 ekran kartımı bios mod yöntemi ile başarılı bir şekilde 6970 yaptım (switch 1 konumundayken yaptım). fakat oyunlarda 15 dakikadan sonra siyah ekran sorunu olmaya başladı. 15dk sorunsuz oynadıktan sonra siyah ekran geliyordu ve reset atmaktan başka seçeneğim kalmıyordu. bende switchi 2 konumuna geri getirdim ve 6950 biosu ile denedim sorun çıkmadı. şimdi ben modlamada bi hata mı yaptım, yoksa şansıma modlamayı kabul etmeyen bi ekran kartı mı geldi?

not: modlama yaparken "cannot erase rom" hatası aldım ve komut sisteminden yaptım işlemi. (belki sorun buradadır diye yazıyorum).

sistem;
    amd phenom ii x4 955 (oc yok)
    sapphire radeon hd6950 2gb
    adata gaming series 2x2 4gb dual kit 1600mhz
    msi 870a-g54
    sapphire 625w pure 80+
    cooler master rc692

şimdiden teşekkürler.

• Sıcaklıklar ne alemde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkán

Sıcaklıklar ne alemde ?
    boşta 45 C , oyun açıkken gpu-z de alt+tab yapıp baktığımda 56 C ortalama ile çalışıyor 6950de. normal mi bu değerler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: De_J@_Vu

boşta 45 C , oyun açıkken gpu-z de alt+tab yapıp baktığımda 56 C ortalama ile çalışıyor 6950de. normal mi bu değerler?

Değerler normal gibi gözüküyor. Açıkçası 6950'nin normal sıcaklık değerleri hakkında pek bir bilgim yok. Bana ilk bakışta sıcaklıklardan kaynaklı olabilir gibi gelmişti fakat sanırım sıcaklıklardan kaynaklanmıyo.. Sıcaklıklar normal düzeyde çünkü.
  • quote:

quote:

Değerler normal gibi gözüküyor. Açıkçası 6950'nin normal sıcaklık değerleri hakkında pek bir bilgim yok. Bana ilk bakışta sıcaklıklardan kaynaklı olabilir gibi gelmişti fakat sanırım sıcaklıklardan kaynaklanmıyo.. Sıcaklıklar normal düzeyde çünkü.

Alıntıları Göster
    tamam teşekkürler hocam. bilgisi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim.

• quote:

tamam teşekkürler hocam. bilgisi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim.

Alıntıları Göster
    6970 yaptıktan sonra o.c yaptın mı? def. haldeyken sadece voltaj verip bi stabilite testine soksaydın keşke..çoğu arkadaşım sadece voltaj arttırarak kullanınca stabil kaldıklarını belirtmişlerdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: astraldoors

6970 yaptıktan sonra o.c yaptın mı? def. haldeyken sadece voltaj verip bi stabilite testine soksaydın keşke..çoğu arkadaşım sadece voltaj arttırarak kullanınca stabil kaldıklarını belirtmişlerdi..

hocam 6970 yaptıktan sonra hiç dokunmadım. açıkçası fazla bilgim olmadığı için de çekindim voltaj vermeye. voltajı hangi değere getirip stabil kullanılıyor aceba? bi de voltajı nasıl arttırabilirim? son olarak; voltaj vermeye çekdindiğimi söylemiştim, bir sorun o0lur mu voltaj vermemde.
  • quote:

quote:

hocam 6970 yaptıktan sonra hiç dokunmadım. açıkçası fazla bilgim olmadığı için de çekindim voltaj vermeye. voltajı hangi değere getirip stabil kullanılıyor aceba? bi de voltajı nasıl arttırabilirim? son olarak; voltaj vermeye çekdindiğimi söylemiştim, bir sorun o0lur mu voltaj vermemde.

Makul düzeylerde verirsen herhangi bir sorun olmaz. Voltaj arttırdığın için belli bir miktar ısı artışı olur o kadar. Voltaj arttırmak için MSI Afterburner adlı programı kullanabilirsin. Veya kullandığın Ekran kartı BIOS'unu modlayıp voltaj değerini arttırırsın, sonrasında da modladığın BIOS'u ekran kartına flashlarsın.
    Ayrıca 6970 BIOS'una gerekli voltaj değerlerini girdiklerini sandığım için voltaj üzerinde hiç durmamıştım. Ama şuan gerekli voltaj düzenlemelerinin yapılmadığını öğrendiğim için sorunun voltajdan kaynaklı olması olası bir seçenekmiş gibi geliyor.

• quote:

quote:

quote:

Makul düzeylerde verirsen herhangi bir sorun olmaz. Voltaj arttırdığın için belli bir miktar ısı artışı olur o kadar. Voltaj arttırmak için MSI Afterburner adlı programı kullanabilirsin. Veya kullandığın Ekran kartı BIOS'unu modlayıp voltaj değerini arttırırsın, sonrasında da modladığın BIOS'u ekran kartına flashlarsın.
    Ayrıca 6970 BIOS'una gerekli voltaj değerlerini girdiklerini sandığım için voltaj üzerinde hiç durmamıştım. Ama şuan gerekli voltaj düzenlemelerinin yapılmadığını öğrendiğim için sorunun voltajdan kaynaklı olması olası bir seçenekmiş gibi geliyor.

Alıntıları Göster
    Ben de mafia 2 oyununda stabilite sorunu yaşadım ama 80 derecelere varıyor, fan hızını ayarlayamıyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

Ben de mafia 2 oyununda stabilite sorunu yaşadım ama 80 derecelere varıyor, fan hızını ayarlayamıyor olabilir.

sadece mafia 2 den kaynaklı bir sorun mu bilmiyorum ama ben de sorunu mafia 2 de yaşadım. siz başka oyunda denediniz mi?
  • quote:

quote:

sadece mafia 2 den kaynaklı bir sorun mu bilmiyorum ama ben de sorunu mafia 2 de yaşadım. siz başka oyunda denediniz mi?

Alıntıları Göster
    Yok, unigine 2'de bile sorun olmuyor, mafia'da ekran kararıyor.
  • quote:

Yok, unigine 2'de bile sorun olmuyor, mafia'da ekran kararıyor.

Alıntıları Göster
    Bende de xfx6950 var, bende guru3d.com sitesinden indirdiğim bios ile, modlama yaptım, ve voltajlarla oynamadığım halde kart sorunsuz çalışıyordu. Saatlerce Battfield bad company 2, Call of duty Black ops vs oynamama rağmen hiçbir siyah ekran, kilitlenme, reset gibi sorunlarla karşılaşmadım. Beliretyim, kart referans tasarım...

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=137136&highlight=0950+to+6970 bu linkteki işlemleri yaptım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Bende de xfx6950 var, bende guru3d.com sitesinden indirdiğim bios ile, modlama yaptım, ve voltajlarla oynamadığım halde kart sorunsuz çalışıyordu. Saatlerce Battfield bad company 2, Call of duty Black ops vs oynamama rağmen hiçbir siyah ekran, kilitlenme, reset gibi sorunlarla karşılaşmadım. Beliretyim, kart referans tasarım...

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=137136&highlight=0950+to+6970 bu linkteki işlemleri yaptım..

Alıntıları Göster
    Biz de zaten mafia 2'de oluyor diyoruz.

• quote:

Biz de zaten mafia 2'de oluyor diyoruz.

Alıntıları Göster
    barisdragon dostum eğer bilgisayarında cs 1.6 yüklüyse onu dener misin?
  • quote:

barisdragon dostum eğer bilgisayarında cs 1.6 yüklüyse onu dener misin?

Alıntıları Göster
    Şimdi gördüm cs 1.6 da oyun bazen kendi kendine kitleniyor acaba bundanmı.

Ama çok ilginçtir geçemediği test yok.Isınma yok.Hiç bi oyunda sorun yok bi cs 1.6da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.E.B Sup

Şimdi gördüm cs 1.6 da oyun bazen kendi kendine kitleniyor acaba bundanmı.

Ama çok ilginçtir geçemediği test yok.Isınma yok.Hiç bi oyunda sorun yok bi cs 1.6da var.

Alıntıları Göster
    “Could not erase ROM” hatası alırsanız komut satırına birkça kod yazın ilk başta atiwinflash -unlockrom 0 komutunu, ardından da atiwinflash -f -p 0 bios.bin komutunu çalıştırın. Burada bios.bin indirmiş olduğunuz HD 6970 BIOS’unun dizini ve adı olmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpper001

“Could not erase ROM” hatası alırsanız komut satırına birkça kod yazın ilk başta atiwinflash -unlockrom 0 komutunu, ardından da atiwinflash -f -p 0 bios.bin komutunu çalıştırın. Burada bios.bin indirmiş olduğunuz HD 6970 BIOS’unun dizini ve adı olmalıdır.

Alıntıları Göster
    ya ben dünya üzerinde 6950@6970 te hata veren 2 oyun olan cs 1.6 ve mafia 2 deneme talihsizliğinde bulunmuşum yada başka bişeyi kaçırıyorum. 2 durumda saçma sapan '))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De_J@_Vu -- 4 Şubat 2011; 22:54:08 >

• quote:

ya ben dünya üzerinde 6950@6970 te hata veren 2 oyun olan cs 1.6 ve mafia 2 deneme talihsizliğinde bulunmuşum yada başka bişeyi kaçırıyorum. 2 durumda saçma sapan '))

Alıntıları Göster
    ben bad company 2 de siyah ekran aldım ama hiç oc yok kart 6950 yazılımsal olabilirmi driver problemi gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: lexus

ben bad company 2 de siyah ekran aldım ama hiç oc yok kart 6950 yazılımsal olabilirmi driver problemi gibi

Alıntıları Göster
    bende bu ekran kartından alıp +bios mod yapmay düşünüyorum tavsiye edermsiinz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpper001

Şunu biraz açsana kardeş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.